21-28 NİSAN EBELER HAFTASI

Yaşam 20.04.2017 - 19:41, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3938+ kez okundu.
 

21-28 NİSAN EBELER HAFTASI

Profesyonel bir disiplin olan ebelik mesleği Dünya’nın en eski mesleklerinden biridir.

Ebelerimiz; sosyal yaşamda kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasında çok büyük katkı sunarlar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri bu mesleği daha da özel yapar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar. Türkiye ve dünyada yüksek sezaryen oranlarının makul seviyeye çekilmesinde ebelerimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bir hayat kurtarma ameliyatı olarak bilinen sezaryen tercih edilebilir bir doğum şekli olmamalı, doğru zamanlarda ve zorunlu sebeplerden dolayı yapılmalıdır. Asıl olan müdahalesiz normal doğumdur. Şartlar elveriyorsa normal doğum, bebek için en iyi sağlık güvencesidir. Sayısız faydaları da vardır, mesela anne sütünün gelmesini sağlayan hormonal yapıyı tetikler. Normal doğum ve anne sütü hayat boyu sağlıklı bir yaşam sürmemizde çok önemli rol oynuyor.   Huzurun, mutluluğun ve geleceğinin en önemli teminatı bir ülkede sağlıktır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerden oluşur. Sağlıklı bireyler, sağlıklı bir aile ve sağlıklı bir toplumun oluşmasında ebelik mesleği çok önemli bir yere sahiptir.   Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, aileye “istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan” ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebelerimizin 21-28 Nisan Ebelik Haftasını kutluyorum.   Dr. İsmet KOLOMUÇ İl Sağlık Müdürü
Profesyonel bir disiplin olan ebelik mesleği Dünya’nın en eski mesleklerinden biridir.

Ebelerimiz; sosyal yaşamda kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasında çok büyük katkı sunarlar. Bir bebeğin dünyaya gelmesine yardımcı olmaları, doğumda bir annenin acısını dindirmeleri bu mesleği daha da özel yapar ve insanlarla derin bağlar kurmalarını sağlar.

Türkiye ve dünyada yüksek sezaryen oranlarının makul seviyeye çekilmesinde ebelerimize çok önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bir hayat kurtarma ameliyatı olarak bilinen sezaryen tercih edilebilir bir doğum şekli olmamalı, doğru zamanlarda ve zorunlu sebeplerden dolayı yapılmalıdır. Asıl olan müdahalesiz normal doğumdur. Şartlar elveriyorsa normal doğum, bebek için en iyi sağlık güvencesidir. Sayısız faydaları da vardır, mesela anne sütünün gelmesini sağlayan hormonal yapıyı tetikler. Normal doğum ve anne sütü hayat boyu sağlıklı bir yaşam sürmemizde çok önemli rol oynuyor.

 

Huzurun, mutluluğun ve geleceğinin en önemli teminatı bir ülkede sağlıktır. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerden oluşur. Sağlıklı bireyler, sağlıklı bir aile ve sağlıklı bir toplumun oluşmasında ebelik mesleği çok önemli bir yere sahiptir.

 

Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, aileye “istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan” ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebelerimizin 21-28 Nisan Ebelik Haftasını kutluyorum.

 

Dr. İsmet KOLOMUÇ

İl Sağlık Müdürü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.