ÇANAK BU TOPRAKLARIN RUHUNDA BARIŞ VAR

Yaşam 09.09.2016 - 14:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3462+ kez okundu.
 

ÇANAK BU TOPRAKLARIN RUHUNDA BARIŞ VAR

Bayramlar, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir.

Yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda millet bağımız sağlamlaşır, kenetlenir. Sevgi, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu bize içinde bulunduğumuz kadim medeniyetimizin, milletimize öncülük etmiş Şeyh Edebalilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Mevlanaların, Akşemseddinlerin bıraktığı kıymetli bir mirastır. Bu toprakların ruhunda barış vardır. Bu toprakların mayasında kardeşlik ve dayanışma vardır. Hepimiz müşterek bir vatan toprağı üzerinde yaşıyor; müşterek bir inancı paylaşıyor, müşterek bir kaderi yaşıyoruz. 780 bin kilometrekare üzerinde özellikle her vatandaşımızla birlikte yola çıktık ve birlikte yol alıyoruz. Elbette milletimizin arasına nifak sokulmaya, kardeşliğimize çomak sokulmaya çalışıldığı zamanlar da oldu. Özellikle yakın zamanda FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe kalkışmasını aziz milletimizin verdiği destek ve yardımlaşma ruhu ile aşmayı başardık. 30 yılı aşkın devam eden bir fitne olan bölücü terör örgütünü tamamen ortadan kaldırmak için hükümetimiz ve gözbebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri kararlılık içindedir. Bu düşüncelerle gerek terörle mücadelede gerekse 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehadet mertebesine ulaşmış şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Bu ülkenin bütün çocuklarının neşe içinde bayram kutlamasını, yüzlerinin, gözlerinin gülmesini yürekten diliyor; her birinin gözlerinden öpüyorum. Bütün vatandaşlarımıza bolluk ve bereket içinde bir bayram temenni ediyorum. Allah, bayram sevincimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın diyor, Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.
Bayramlar, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir.

Yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda millet bağımız sağlamlaşır, kenetlenir. Sevgi, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu bize içinde bulunduğumuz kadim medeniyetimizin, milletimize öncülük etmiş Şeyh Edebalilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Mevlanaların, Akşemseddinlerin bıraktığı kıymetli bir mirastır. Bu toprakların ruhunda barış vardır. Bu toprakların mayasında kardeşlik ve dayanışma vardır. Hepimiz müşterek bir vatan toprağı üzerinde yaşıyor; müşterek bir inancı paylaşıyor, müşterek bir kaderi yaşıyoruz. 780 bin kilometrekare üzerinde özellikle her vatandaşımızla birlikte yola çıktık ve birlikte yol alıyoruz.

Elbette milletimizin arasına nifak sokulmaya, kardeşliğimize çomak sokulmaya çalışıldığı zamanlar da oldu. Özellikle yakın zamanda FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe kalkışmasını aziz milletimizin verdiği destek ve yardımlaşma ruhu ile aşmayı başardık. 30 yılı aşkın devam eden bir fitne olan bölücü terör örgütünü tamamen ortadan kaldırmak için hükümetimiz ve gözbebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri kararlılık içindedir.

Bu düşüncelerle gerek terörle mücadelede gerekse 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehadet mertebesine ulaşmış şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Bu ülkenin bütün çocuklarının neşe içinde bayram kutlamasını, yüzlerinin, gözlerinin gülmesini yürekten diliyor; her birinin gözlerinden öpüyorum. Bütün vatandaşlarımıza bolluk ve bereket içinde bir bayram temenni ediyorum. Allah, bayram sevincimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın diyor, Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.