CUMHURİYET BAŞSAVCISI ÇİÇEKLİ AÇIKLADI

Asayiş 12.03.2017 - 17:35, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3193+ kez okundu.
 

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ÇİÇEKLİ AÇIKLADI

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından FETÖ/PYD’ye yönelik Ordu’da başlatılan soruşturmaların neticesinde 362 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Yürütülmekte olan soruşturmalar hakkında bilgi veren Başsavcı Çiçekli, “Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilçeler dahil olmak üzere bu güne kadar FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik toplam 1603 soruşturma dosyası açılmıştır. Bu günkü tarih itibariyle Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımızda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik toplam 1225 derdest dosya bulunmaktadır. Ordu ili ve ilçelerinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik olarak 2277 kişi hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden 1020’si gözaltına alınmıştır. Yine bu soruşturmalar kapsamında 362 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiş, 984 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 169 kişi de doğrudan serbest bırakılmıştır. Tüm soruşturmalar kapsamında toplam 200 soruşturma dosyası üzerinden iddianame düzenlenerek kamu davası açılmıştır.”
Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından FETÖ/PYD’ye yönelik Ordu’da başlatılan soruşturmaların neticesinde 362 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Yürütülmekte olan soruşturmalar hakkında bilgi veren Başsavcı Çiçekli, “Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımızca ilçeler dahil olmak üzere bu güne kadar FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik toplam 1603 soruşturma dosyası açılmıştır.

Bu günkü tarih itibariyle Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımızda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik toplam 1225 derdest dosya bulunmaktadır. Ordu ili ve ilçelerinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik olarak 2277 kişi hakkında işlem yapılmış, şüphelilerden 1020’si gözaltına alınmıştır.

Yine bu soruşturmalar kapsamında 362 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiş, 984 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 169 kişi de doğrudan serbest bırakılmıştır. Tüm soruşturmalar kapsamında toplam 200 soruşturma dosyası üzerinden iddianame düzenlenerek kamu davası açılmıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.