ADIGÜZEL’DEN 4 ÖNERGE

Siyaset 28.06.2021 - 16:23, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3257+ kez okundu.
 

ADIGÜZEL’DEN 4 ÖNERGE

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun tüm ilçelerinin son dönemde hizmet alamadığını ifade etti.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun tüm ilçelerinin son dönemde hizmet alamadığını ifade etti.  Özellikle sağlık hizmetleri, yol ve elektrik kesintileri konularında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Adıgüzel güncel sorunlarla ilgili hem bakanlık yetkilileri ile görüşmelerine hem de Meclis’e verdiği önergelerle konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. Akkuş ve Mesudiye’deki doktor yetersizlikleri, yıllardır tamamlanmayan Ünye-Akkuş yolu ve Akkuş’taki elektrik kesintilerini ilgili bakanlıklara 4 ayrı önerge ile soran Adıgüzel şunları ifade etti: “Akkuş da Mesudiye de büyük hastanelerin olduğu civar ilçe ve il merkezlerine ciddi mesafesi olan ilçelerimiz. Dolayısıyla bu ilçelerimizin hastanelerinde temel branşlarda uzman doktorların olması gerekiyor. Oysa her iki ilçede de kadın doğum, genel cerrahi ve anestezi uzmanı yok. Mesudiye’de bunlara ilaveden çocuk uzmanı da yok. Bu devirde insanlarımızın Akkuş’tan ya Ünye’ye ya Ordu il merkezine, Mesudiye’den de ya Ordu’ya ya da Sivas’a hasta taşımaya uğraşıyorlar. Bu zamanda böylesi bir eksiklik sağlık hizmeti açısından kabul edilebilir değildir. Diğer taraftan Ünye Akkuş karayolu yaklaşık 20 yıldır yapılmamaktadır. Karadenizin iç bölgelere ve dolayısıyla Akdeniz bölgesine aktarımını sağlayan Ünye-Niksar-Tokat hattında bulunan bu yol bölgenin yerel insanı için olduğu kadar, gastronomi ve doğa turizmi için de oldukça önemlidir. Ama ne hikmetse verilen onca söze rağmen bu yol öylece duruyor. Son olarak Akkuş ilçemizde sıkça kesilen elektrik kesintileri de artık vatandaşımızı bıktırmış durumda. Günde 4-5 defa elektrik kesintisi olan vatandaşlarımız evde sağlam cihaz kalmadı diyor. Ordu’dan seçim zamanı oy istemeyi bilenler maalesef en temel hizmetlerde dökülüyorlar. Biz de bu konuları hem Meclis üzerinden verdiğimiz önergelerle hem de ilgili bakanlıklara bire bir ulaşarak yaptığımız görüşmelerde dile getiriyor ve ısrar ediyoruz.”     
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun tüm ilçelerinin son dönemde hizmet alamadığını ifade etti.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu’nun tüm ilçelerinin son dönemde hizmet alamadığını ifade etti. 
Özellikle sağlık hizmetleri, yol ve elektrik kesintileri konularında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Adıgüzel güncel sorunlarla ilgili hem bakanlık yetkilileri ile görüşmelerine hem de Meclis’e verdiği önergelerle konuyu gündemde tutmaya devam ediyor.
Akkuş ve Mesudiye’deki doktor yetersizlikleri, yıllardır tamamlanmayan Ünye-Akkuş yolu ve Akkuş’taki elektrik kesintilerini ilgili bakanlıklara 4 ayrı önerge ile soran Adıgüzel şunları ifade etti:
“Akkuş da Mesudiye de büyük hastanelerin olduğu civar ilçe ve il merkezlerine ciddi mesafesi olan ilçelerimiz. Dolayısıyla bu ilçelerimizin hastanelerinde temel branşlarda uzman doktorların olması gerekiyor. Oysa her iki ilçede de kadın doğum, genel cerrahi ve anestezi uzmanı yok. Mesudiye’de bunlara ilaveden çocuk uzmanı da yok. Bu devirde insanlarımızın Akkuş’tan ya Ünye’ye ya Ordu il merkezine, Mesudiye’den de ya Ordu’ya ya da Sivas’a hasta taşımaya uğraşıyorlar. Bu zamanda böylesi bir eksiklik sağlık hizmeti açısından kabul edilebilir değildir.
Diğer taraftan Ünye Akkuş karayolu yaklaşık 20 yıldır yapılmamaktadır. Karadenizin iç bölgelere ve dolayısıyla Akdeniz bölgesine aktarımını sağlayan Ünye-Niksar-Tokat hattında bulunan bu yol bölgenin yerel insanı için olduğu kadar, gastronomi ve doğa turizmi için de oldukça önemlidir. Ama ne hikmetse verilen onca söze rağmen bu yol öylece duruyor.
Son olarak Akkuş ilçemizde sıkça kesilen elektrik kesintileri de artık vatandaşımızı bıktırmış durumda. Günde 4-5 defa elektrik kesintisi olan vatandaşlarımız evde sağlam cihaz kalmadı diyor.
Ordu’dan seçim zamanı oy istemeyi bilenler maalesef en temel hizmetlerde dökülüyorlar. Biz de bu konuları hem Meclis üzerinden verdiğimiz önergelerle hem de ilgili bakanlıklara bire bir ulaşarak yaptığımız görüşmelerde dile getiriyor ve ısrar ediyoruz.”
  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.