‘‘AŞILAMADA EN İYİ DURUMDAYIZ’’

Sağlık 09.06.2021 - 23:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3336+ kez okundu.
 

‘‘AŞILAMADA EN İYİ DURUMDAYIZ’’

Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun, Ordu ilinin ikinci doz aşıda tüm Türkiye ortalamasından daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun, Ordu ilinin ikinci doz aşıda tüm Türkiye  ortalamasından daha iyi durumda olduğunu söyledi. Türkiye ikinci doz aşı oranında nüfusa göre oranlandığında % 16 oranında iken, Ordu ilimiz % 22 oranını ulaşmış olduğunu söyleyen Coşkun,’’ Hemen yanı başımızdaki komşu ilimizin bu klasmandaki oranı ise % % 19’dur. Diğer yanımızdaki Giresun ili ise % 25 gibi oldukça başarılı bir oranı yakalamış durumdadır.  Tabi burada da en önemli kıstaslardan birisi de nüfus yoğunluğudur.  Samsun nüfusu Ordu nüfusunun , Ordu nüfusu da Giresun nüfusunun yaklaşık iki katıdır. Bu önemli bir etkendir ama bir diğer kıstas da , aşılama yapan kurum ve personelin özverili çalışması ve isteğidir. Pandeminin başından beri bu isteğin ve özverinin Ordu ilindeki sağlık personellerinde fazlasıyla olduğunu takip etmekteyiz’’ dedi Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun, ‘’Bütün mesele ülkemizde hala % 16’larda olan oranı, ilk hedef olan % 28-30’lara çıkarabilmek ve ölüm sayılarını bir elin parmaklarına karar düşürebilmektir’’ derken şöyle konuştu. ‘’Bunu da daha önce İngiltere’deki % 28 oranın ölümleri azaltmada ne kadar işlevsel olduğunu bilmekteyiz. Temennimiz tüm illerin aşılama oranlarının kusa zaman içeresinde aynı başarılı düzeye  gelmesidir. Bu aşamada Haziran ayı çok önemlidir. Nüfusu çok yoğun olduğu İçin , aşılama oranında geri kalmış illere , eğer sorun personel eksikliğinden kaynaklanıyorsa, iyi bir planlamayla , gerekirse yanı başında ve durumu daha iyi  olan iller günlük personel takviyesi sağlayabilir, bu da gündeme gelebilir diye düşünüyorum. Çünkü Haziran ayı bittiğinde, bizim ikinci doz aşı oranlarımız toplumu ölümlerden koruyacak düzeye ulaşmalıdır. Ancak bu durumda,  daha kontrollü bir yaz mevsimi olabilir. Aksi takdirde bilinen sıkıntılar yine ortaya çıkmakta zaman kaybetmeyecektir.’’  
Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun, Ordu ilinin ikinci doz aşıda tüm Türkiye ortalamasından daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun, Ordu ilinin ikinci doz aşıda tüm Türkiye  ortalamasından daha iyi durumda olduğunu söyledi.
Türkiye ikinci doz aşı oranında nüfusa göre oranlandığında % 16 oranında iken, Ordu ilimiz % 22 oranını ulaşmış olduğunu söyleyen Coşkun,’’ Hemen yanı başımızdaki komşu ilimizin bu klasmandaki oranı ise % % 19’dur. Diğer yanımızdaki Giresun ili ise % 25 gibi oldukça başarılı bir oranı yakalamış durumdadır.  Tabi burada da en önemli kıstaslardan birisi de nüfus yoğunluğudur.
 Samsun nüfusu Ordu nüfusunun , Ordu nüfusu da Giresun nüfusunun yaklaşık iki katıdır. Bu önemli bir etkendir ama bir diğer kıstas da , aşılama yapan kurum ve personelin özverili çalışması ve isteğidir. Pandeminin başından beri bu isteğin ve özverinin Ordu ilindeki sağlık personellerinde fazlasıyla olduğunu takip etmekteyiz’’ dedi
Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun, ‘’Bütün mesele ülkemizde hala % 16’larda olan oranı, ilk hedef olan % 28-30’lara çıkarabilmek ve ölüm sayılarını bir elin parmaklarına karar düşürebilmektir’’ derken şöyle konuştu.
‘’Bunu da daha önce İngiltere’deki % 28 oranın ölümleri azaltmada ne kadar işlevsel olduğunu bilmekteyiz. Temennimiz tüm illerin aşılama oranlarının kusa zaman içeresinde aynı başarılı düzeye  gelmesidir. Bu aşamada Haziran ayı çok önemlidir. Nüfusu çok yoğun olduğu İçin , aşılama oranında geri kalmış illere , eğer sorun personel eksikliğinden kaynaklanıyorsa, iyi bir planlamayla , gerekirse yanı başında ve durumu daha iyi  olan iller günlük personel takviyesi sağlayabilir, bu da gündeme gelebilir diye düşünüyorum. Çünkü Haziran ayı bittiğinde, bizim ikinci doz aşı oranlarımız toplumu ölümlerden koruyacak düzeye ulaşmalıdır. Ancak bu durumda,  daha kontrollü bir yaz mevsimi olabilir. Aksi takdirde bilinen sıkıntılar yine ortaya çıkmakta zaman kaybetmeyecektir.’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.