ATIL BİNA SAĞLIK BAKANLIĞININ YATIRIMI İLE HİZMETE GİRECEK

Sağlık 17.04.2020 - 00:02, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3304+ kez okundu.
 

ATIL BİNA SAĞLIK BAKANLIĞININ YATIRIMI İLE HİZMETE GİRECEK

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Fatsa’da Özel Çınar Hastanesi olarak bilinen binanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisin daha önce yapıldığını, yaklaşık 4 bin metrekare kapalı kullanım alanı olan bu binanın, bu yıl içerisinde Ordu’ya birinci basamak sağlık hizmeti sunacak şekilde hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Fatsa’da Özel Çınar Hastanesi olarak bilinen binanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisin daha önce yapıldığını, yaklaşık 4 bin metrekare kapalı kullanım alanı olan bu binanın, bu yıl içerisinde Ordu’ya birinci basamak sağlık hizmeti sunacak şekilde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. “Dünya’da sağlık hizmetine duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da büyümektedir. Son günlerde ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının ortaya çıkardığı açık bu ihtiyacın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ülkemiz, koronavirüse karşı vermiş olduğu mücadelede olduğu gibi sağlık hizmetleri alanında sunduğu hizmetlerle dünyada parmakla gösterilen bir ülkedir. Devletimiz, herkesten önce davranarak tüm tedbirleri almıştır. Bu vesileyle, bizim sağlımız için gece gündüz çalışan tüm sağlık çalışanlarımızı muhabbetle selamlıyor, başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere tüm ekibine şükranlarımı sunuyorum. İlgili bakanlıklarımızca alınan tedbirler, inşa edilen yeni hastaneler ve milletimizin dikkati ile inşallah bu sıkıntıdan en kısa sürede kurtulacağız.” temennisinde bulunan Ergün Taşcı, “Fatsa’ya yapılacak bu hizmeti çok önemsiyoruz. Bu merkez, Fatsa ve yakın ilçelerin yanında tüm şehrimize hizmet verecek.” dedi.  Bina içinde faaliyet gösterecek olan birimleri de açıklayan Ergün Taşcı, “Söz konusu bina, Sağlık Bakanlığımıza ait bir birim olarak yeniden hizmet sunacak. Bu maksatla, İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından geçen aylarda proje ihalesine çıkarıldı. Yapılan ihalenin Bakanlığımızca onaylanmasının ardından bina, ihaleyi alan firma tarafından 270 gün içerisinde hazır hale getirilecek ve Fatsa İlçe Sağlık Müdürlüğü, 6 Birimli Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi,  Fatsa KETEM, Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet vermeye başlayacak. İşin bu aşamaya getirilmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Bu binada hizmet vermeye başlayacak olan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) için ayrı bir parantez açmak istiyorum diyen Taşcı, “Bilindiği gibi çağın hastalığı olarak nitelendirilen kanserde erken teşhis çok büyük bir önem arz ediyor. Bölgemizde sıkça rastlanan bu hastalığın, erken teşhis ile önüne geçilebileceği tıbben kanıtlanmıştır. KETEM’in en önemli amacı da kansere karşı toplumda farkındalık oluşturmak, yüz yüze eğitimlerle korunma yöntemlerini anlatmak ve tarama programları hakkında toplumu bilinçlendirmektir. Bu alanda önemli bir boşluğu dolduracağına inandığımız bu hizmet binasının bir an önce faaliyete geçmesini çok önemsiyoruz. Bölgemiz adına buranın çok önemli bir merkez olacağına inanıyoruz. Kanser hastalığına karşı Sağlık Bakanlığımızca oluşturulan politikalar doğrultusunda her tür kanser hastalığına karşı tarama programlarının yürütüleceği bu merkezde inşallah bu yılın sonunda alanında uzman doktor, ebe, hemşire, teknisyenlerimizle hizmet sunmaya başlayacağız.” açıklamasında bulundu.    
AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Fatsa’da Özel Çınar Hastanesi olarak bilinen binanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisin daha önce yapıldığını, yaklaşık 4 bin metrekare kapalı kullanım alanı olan bu binanın, bu yıl içerisinde Ordu’ya birinci basamak sağlık hizmeti sunacak şekilde hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Fatsa’da Özel Çınar Hastanesi olarak bilinen binanın Sağlık Bakanlığı’na tahsisin daha önce yapıldığını, yaklaşık 4 bin metrekare kapalı kullanım alanı olan bu binanın, bu yıl içerisinde Ordu’ya birinci basamak sağlık hizmeti sunacak şekilde hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

“Dünya’da sağlık hizmetine duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da büyümektedir. Son günlerde ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının ortaya çıkardığı açık bu ihtiyacın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ülkemiz, koronavirüse karşı vermiş olduğu mücadelede olduğu gibi sağlık hizmetleri alanında sunduğu hizmetlerle dünyada parmakla gösterilen bir ülkedir. Devletimiz, herkesten önce davranarak tüm tedbirleri almıştır. Bu vesileyle, bizim sağlımız için gece gündüz çalışan tüm sağlık çalışanlarımızı muhabbetle selamlıyor, başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere tüm ekibine şükranlarımı sunuyorum. İlgili bakanlıklarımızca alınan tedbirler, inşa edilen yeni hastaneler ve milletimizin dikkati ile inşallah bu sıkıntıdan en kısa sürede kurtulacağız.” temennisinde bulunan Ergün Taşcı, “Fatsa’ya yapılacak bu hizmeti çok önemsiyoruz. Bu merkez, Fatsa ve yakın ilçelerin yanında tüm şehrimize hizmet verecek.” dedi. 

Bina içinde faaliyet gösterecek olan birimleri de açıklayan Ergün Taşcı, “Söz konusu bina, Sağlık Bakanlığımıza ait bir birim olarak yeniden hizmet sunacak. Bu maksatla, İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından geçen aylarda proje ihalesine çıkarıldı. Yapılan ihalenin Bakanlığımızca onaylanmasının ardından bina, ihaleyi alan firma tarafından 270 gün içerisinde hazır hale getirilecek ve Fatsa İlçe Sağlık Müdürlüğü, 6 Birimli Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi,  Fatsa KETEM, Verem Savaş Dispanseri olarak hizmet vermeye başlayacak. İşin bu aşamaya getirilmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bu binada hizmet vermeye başlayacak olan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) için ayrı bir parantez açmak istiyorum diyen Taşcı, “Bilindiği gibi çağın hastalığı olarak nitelendirilen kanserde erken teşhis çok büyük bir önem arz ediyor. Bölgemizde sıkça rastlanan bu hastalığın, erken teşhis ile önüne geçilebileceği tıbben kanıtlanmıştır. KETEM’in en önemli amacı da kansere karşı toplumda farkındalık oluşturmak, yüz yüze eğitimlerle korunma yöntemlerini anlatmak ve tarama programları hakkında toplumu bilinçlendirmektir. Bu alanda önemli bir boşluğu dolduracağına inandığımız bu hizmet binasının bir an önce faaliyete geçmesini çok önemsiyoruz. Bölgemiz adına buranın çok önemli bir merkez olacağına inanıyoruz. Kanser hastalığına karşı Sağlık Bakanlığımızca oluşturulan politikalar doğrultusunda her tür kanser hastalığına karşı tarama programlarının yürütüleceği bu merkezde inşallah bu yılın sonunda alanında uzman doktor, ebe, hemşire, teknisyenlerimizle hizmet sunmaya başlayacağız.” açıklamasında bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.