BAŞARILI OPERASYONLA HAYATA DÖNDÜ

Sağlık 20.01.2021 - 19:23, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4844+ kez okundu.
 

BAŞARILI OPERASYONLA HAYATA DÖNDÜ

Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilmesi sonrası yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda TİP 1 AORT Diseksiyonu (AORT Damar Yırtığı) tanısı koyulan ve hayati riski bulunan 72 yaşındaki kadın hastamız S.A yapılan ilk müdahalenin ardından hızlı bir şekilde ameliyata alındı.

Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisine  getirilmesi sonrası yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda TİP 1 AORT Diseksiyonu (AORT Damar Yırtığı) tanısı koyulan ve hayati riski bulunan 72 yaşındaki kadın hastamız S.A yapılan ilk müdahalenin ardından hızlı bir şekilde ameliyata alındı. Kalp Damar Cerrahisi doktorları Op.Dr.Alpaslan TELLİ ve Op.Dr.Eda GÖDEKMERDAN KATIRCIOĞLU tarafından yapılan operasyonda hastamızın kalbinden karnına kadar yırtık olan damar yeniden dikildi. Ameliyat sonrası hastamız KVC Yoğun Bakım Ünitemize alındı. Genel durumu iyi olan ve yoğun bakım süreci tamamlanan hastamız KVC servisimize alınarak takip ve tedavilerine burada devam edilmektedir. AORT Damar Yırtığı ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Mihriban YALÇIN, ''Aort damarı, kalpten direkt olarak çıkan ana atar damardır. Vücuttaki bütün atar damar ağına kaynak niteliğindeki aort, en büyük ve en önemli ana damar olarak tanımlanabilmektedir. Bu bağlamda aort damarında meydana gelen herhangi olumsuz bir durum, ciddi hayati riskler oluşturabilmekte ve ani sonuçlar meydana getirebilmektedir. Aort yırtılması, 60-80 yaş aralığındaki kişilerde daha sık rastlanılan, ciddi hayati risklere ve ölümlere sebep olabilen bir durumdur. Erkeklerde kadınlara oranla iki kat daha fazla görülme oranına sahip olan aort yırtılması, ortaya çıkması durumunda acil ve oldukça hızlı müdahale gerektirmektedir. Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Atila Gürgen'de, “Hastanemizde ilkleri yaşamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Başarı bir ekip işidir. Ekibimiz ne kadar iyi olur ise sonuçları da o kadar güzel olmaktadır. Artık bu tür rahatsızlıklarda hasta sevklerinin de önüne geçmiş bulunmaktayız. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Çok riskli olan bu ameliyatı gerçekleştiren kalp damar cerrahisi hekimlerimiz ile birlikte bu süreçte yardımcı sağlık personellerimize teşekkür ediyor başarılar temenni ediyorum” diye konuştu.   
Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilmesi sonrası yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda TİP 1 AORT Diseksiyonu (AORT Damar Yırtığı) tanısı koyulan ve hayati riski bulunan 72 yaşındaki kadın hastamız S.A yapılan ilk müdahalenin ardından hızlı bir şekilde ameliyata alındı.

Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisine  getirilmesi sonrası yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda TİP 1 AORT Diseksiyonu (AORT Damar Yırtığı) tanısı koyulan ve hayati riski bulunan 72 yaşındaki kadın hastamız S.A yapılan ilk müdahalenin ardından hızlı bir şekilde ameliyata alındı.
Kalp Damar Cerrahisi doktorları Op.Dr.Alpaslan TELLİ ve Op.Dr.Eda GÖDEKMERDAN KATIRCIOĞLU tarafından yapılan operasyonda hastamızın kalbinden karnına kadar yırtık olan damar yeniden dikildi. Ameliyat sonrası hastamız KVC Yoğun Bakım Ünitemize alındı. Genel durumu iyi olan ve yoğun bakım süreci tamamlanan hastamız KVC servisimize alınarak takip ve tedavilerine burada devam edilmektedir.
AORT Damar Yırtığı ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Mihriban YALÇIN, ''Aort damarı, kalpten direkt olarak çıkan ana atar damardır. Vücuttaki bütün atar damar ağına kaynak niteliğindeki aort, en büyük ve en önemli ana damar olarak tanımlanabilmektedir. Bu bağlamda aort damarında meydana gelen herhangi olumsuz bir durum, ciddi hayati riskler oluşturabilmekte ve ani sonuçlar meydana getirebilmektedir.
Aort yırtılması, 60-80 yaş aralığındaki kişilerde daha sık rastlanılan, ciddi hayati risklere ve ölümlere sebep olabilen bir durumdur. Erkeklerde kadınlara oranla iki kat daha fazla görülme oranına sahip olan aort yırtılması, ortaya çıkması durumunda acil ve oldukça hızlı müdahale gerektirmektedir.
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Atila Gürgen'de, “Hastanemizde ilkleri yaşamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Başarı bir ekip işidir. Ekibimiz ne kadar iyi olur ise sonuçları da o kadar güzel olmaktadır. Artık bu tür rahatsızlıklarda hasta sevklerinin de önüne geçmiş bulunmaktayız. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Çok riskli olan bu ameliyatı gerçekleştiren kalp damar cerrahisi hekimlerimiz ile birlikte bu süreçte yardımcı sağlık personellerimize teşekkür ediyor başarılar temenni ediyorum” diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.