‘BU YIL DA HAKLI ÇIKTIK”

Gündem 08.07.2021 - 22:16, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3111+ kez okundu.
 

‘BU YIL DA HAKLI ÇIKTIK”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’nun fındık rekoltesinin belli olması üzerine bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi  Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’nun fındık rekoltesinin belli olması üzerine bir açıklama yaptı. Adıgüzel, sezon öncesi yapılan yüksek rekolte tahminlerinin boşa çıktığını söylerken, en az 35 TL fiyat verilmesi gerektiğini söyledi. Adıgüzel bu konuda şu açıklamayı yaptı. “Ordu için fındık rekoltesi belli oldu. Geçen yıla göre azalarak 167 bin ton bir rekolte belirlendi. Ordu fındığın %30 üretiyor. Bu bağlamda Türkiye fındık rekoltesi 550-600 bin ton arası gerçekleşecek. Yine biz haklı çıktık. Sezon öncesi INC ve TUİK başta olmak üzere birçok çevreden yapılan yüksek rekolte algı çalışmaları boşa düşmüştür. Fındığın maliyeti de kiloda 22,5 TL hesaplanmıştır. Üretici fındık sezonu öncesi bütün şartları göz önünde bulunarak fındıkta kiloda en az 35 TL fiyat beklentisi içindedir.  Bunu ilk dile getiren sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Muhalefet partileri de aynı rakamda fikir birliği içindedir. İktidar bölge milletvekilleri de en az 30 TL bir pozisyon almıştır. Artık sayın Erdoğan'ın da gereğini yapması gerekmektedir.”  
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’nun fındık rekoltesinin belli olması üzerine bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi  Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’nun fındık rekoltesinin belli olması üzerine bir açıklama yaptı.
Adıgüzel, sezon öncesi yapılan yüksek rekolte tahminlerinin boşa çıktığını söylerken, en az 35 TL fiyat verilmesi gerektiğini söyledi.
Adıgüzel bu konuda şu açıklamayı yaptı.
“Ordu için fındık rekoltesi belli oldu. Geçen yıla göre azalarak 167 bin ton bir rekolte belirlendi. Ordu fındığın %30 üretiyor. Bu bağlamda Türkiye fındık rekoltesi 550-600 bin ton arası gerçekleşecek. Yine biz haklı çıktık. Sezon öncesi INC ve TUİK başta olmak üzere birçok çevreden yapılan yüksek rekolte algı çalışmaları boşa düşmüştür. Fındığın maliyeti de kiloda 22,5 TL hesaplanmıştır. Üretici fındık sezonu öncesi bütün şartları göz önünde bulunarak fındıkta kiloda en az 35 TL fiyat beklentisi içindedir.  Bunu ilk dile getiren sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Muhalefet partileri de aynı rakamda fikir birliği içindedir. İktidar bölge milletvekilleri de en az 30 TL bir pozisyon almıştır. Artık sayın Erdoğan'ın da gereğini yapması gerekmektedir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.