BÜYÜKŞEHİR EL EMEĞİ ÇARŞISI YAKINDA AÇILIYOR

Yaşam 28.09.2017 - 15:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3598+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR EL EMEĞİ ÇARŞISI YAKINDA AÇILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınların el emeği ürünlerini satabilecekleri “El Emeği Çarşısı” hizmete açılıyor.

Grupların 15’er günlük sürede dönüşümlü olarak kullanacağı çarşının kadınlara kontrollü bir şekilde tahsis edileceğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, bayan vatandaşların ekonomik anlamda güç kazanması, sosyalleşmesi ve kişisel gelişimine katkı sağlanması amacıyla hizmete açılacak El Emeği Çarşısı’nda hazır hiçbir ürünün yer almayacağını belirtti. İHTİYAÇ SAHİBİ KADINLAR EKONOMİK OLARAK DESTEKLENECEK ORMEK bünyesinde açtığı birbirinden farklı kurslar ve birçok ilçede hizmete sunulması adına destek verdiği hanımlar lokalleri ile takdir toplayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satabilecekleri El Emeği Çarşısını hizmete sunmaya hazırlanıyor. Altınordu ilçesi Süleyman Felek Caddesi üzerinde yer alan iki katlı yapıda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemize bağlı olarak hizmet verecek olan El Emeği Çarşımızda Büyükşehir sınırları içerisinde özellikle ihtiyaç sahibi aileler, kendi el emeği ürünlerini sergileyip, ekonomik olarak desteklenebilecekleri gibi ürünlerine kalite kazandırarak güvenli ve kolay bir şekilde pazarlama imkânı bulabilecek” diye konuştu. 21 ADET SATIŞ STANDI KURULACAK Proje kapsamında talepte bulunan ve öncelikle ihtiyaç sahibi kadınların el emeği ürünlerinin hammadde, işçilik ve tasarım yönünden değerlendirilip fiyatlandırılarak El Emeği Çarşısında satışa sunulacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından restore edilen iki katlı yapının alt katı 21 adet satış standı olarak, üst katı ise satış yapan kadınlarımızın sosyal aktivitelerini geliştirip bir arada olmaları için hanım lokalleri tarzında düzenlenecek. Gruplar, 15’er günlük sürede dönüşümlü olarak çarşıyı kullanabilecek” şeklinde konuştu. SATICILAR KOMİSYONCA BELİRLENECEK Çarşıda satış yapacak kadınların ve el emeği ürünlerinin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğünce oluşturulan 3 kişilik komisyon tarafından belirleneceğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Her bir satıcımız, 15 gün boyunca satacağı ürünlerin özellikleri ve adetlerini dolduracakları formla komisyona sunacak. Ürünün satışı satıcı ve komisyonun ortaklaşa belirleyeceği fiyat üzerinden yapılacak ve Belediyemizin elde edilen gelirle hiçbir bağı olmayacak” dedi. ÇARŞI HAFTANIN HER GÜNÜ AÇIK OLACAK Satış yapmak isteyen üretici kadınların El Emeği Çarşısı ofisine başvuru yapmalarının yeterli olacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Dantelden iğne oyasına, örgüden nakış işlerine ve takıdan taş işlemeciliğine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunacak El Emeği Çarşısı’nda yönetici, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi olmak üzere toplam üç kişilik ekip görevli olacak. Haftanın her günü açık olacak çarşı, sabah 09.00’da açılıp akşam 19.00’da kapanacak. Kış ve yaz dönemi açılış ve kapanış saatleri yine komisyonca belirlenecek” diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınların el emeği ürünlerini satabilecekleri “El Emeği Çarşısı” hizmete açılıyor.

Grupların 15’er günlük sürede dönüşümlü olarak kullanacağı çarşının kadınlara kontrollü bir şekilde tahsis edileceğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, bayan vatandaşların ekonomik anlamda güç kazanması, sosyalleşmesi ve kişisel gelişimine katkı sağlanması amacıyla hizmete açılacak El Emeği Çarşısı’nda hazır hiçbir ürünün yer almayacağını belirtti.

İHTİYAÇ SAHİBİ KADINLAR EKONOMİK OLARAK DESTEKLENECEK

ORMEK bünyesinde açtığı birbirinden farklı kurslar ve birçok ilçede hizmete sunulması adına destek verdiği hanımlar lokalleri ile takdir toplayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satabilecekleri El Emeği Çarşısını hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Altınordu ilçesi Süleyman Felek Caddesi üzerinde yer alan iki katlı yapıda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemize bağlı olarak hizmet verecek olan El Emeği Çarşımızda Büyükşehir sınırları içerisinde özellikle ihtiyaç sahibi aileler, kendi el emeği ürünlerini sergileyip, ekonomik olarak desteklenebilecekleri gibi ürünlerine kalite kazandırarak güvenli ve kolay bir şekilde pazarlama imkânı bulabilecek” diye konuştu.

21 ADET SATIŞ STANDI KURULACAK

Proje kapsamında talepte bulunan ve öncelikle ihtiyaç sahibi kadınların el emeği ürünlerinin hammadde, işçilik ve tasarım yönünden değerlendirilip fiyatlandırılarak El Emeği Çarşısında satışa sunulacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından restore edilen iki katlı yapının alt katı 21 adet satış standı olarak, üst katı ise satış yapan kadınlarımızın sosyal aktivitelerini geliştirip bir arada olmaları için hanım lokalleri tarzında düzenlenecek. Gruplar, 15’er günlük sürede dönüşümlü olarak çarşıyı kullanabilecek” şeklinde konuştu.

SATICILAR KOMİSYONCA BELİRLENECEK

Çarşıda satış yapacak kadınların ve el emeği ürünlerinin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğünce oluşturulan 3 kişilik komisyon tarafından belirleneceğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Her bir satıcımız, 15 gün boyunca satacağı ürünlerin özellikleri ve adetlerini dolduracakları formla komisyona sunacak. Ürünün satışı satıcı ve komisyonun ortaklaşa belirleyeceği fiyat üzerinden yapılacak ve Belediyemizin elde edilen gelirle hiçbir bağı olmayacak” dedi.

ÇARŞI HAFTANIN HER GÜNÜ AÇIK OLACAK

Satış yapmak isteyen üretici kadınların El Emeği Çarşısı ofisine başvuru yapmalarının yeterli olacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Dantelden iğne oyasına, örgüden nakış işlerine ve takıdan taş işlemeciliğine kadar geniş bir ürün yelpazesi sunacak El Emeği Çarşısı’nda yönetici, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi olmak üzere toplam üç kişilik ekip görevli olacak. Haftanın her günü açık olacak çarşı, sabah 09.00’da açılıp akşam 19.00’da kapanacak. Kış ve yaz dönemi açılış ve kapanış saatleri yine komisyonca belirlenecek” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.