CHP’DEN BELEDİYE BAŞKANINA SERT TEPKİ

Siyaset 31.12.2020 - 00:29, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2960+ kez okundu.
 

CHP’DEN BELEDİYE BAŞKANINA SERT TEPKİ

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in CHP’li meclis üyesine yönelik sözlerine tepki gösterdi. CHP’Lİ Şahin, Belediye Başkanı Tören’i özür dilemeye davet etti.

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in CHP’li meclis üyesine yönelik sözlerine tepki gösterdi. CHP’Lİ Şahin, Belediye Başkanı Tören’i özür dilemeye davet etti. 25 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen Altınordu Belediye Meclis Toplantısı’nda iktidar ve muhalefet arasında çıkan tartışma ve Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in CHP’li meclis üyesine hakaret iddiasına CHP Ordu İl Başkanlığı’ndan yapılan bir açıklamayla tepki geldi. “BASIN OLAN BİTENİ  DUYURAMIYOR” Basının belediye meclisine alınmadığını ifade eden CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, “AKP’li tüm belediye meclislerinde ne hikmettir ki pandemi gerekçe gösterilerek basın içeri alınmıyor. Böylece halkın iradesinin yönetime nasıl yansıdığını da basın duyuramıyor” dedi. EKMEK KUYRUĞU TEPKİSİ CHP’li Şahin, Altınordu’daki ekmek kuyruğuna da tepkiliydi. Şu sözlerle devam etti Belediye Başkanı Aşkın Tören’e yönelik eleştirilerine:  “Aşkın Tören halkımızı ağır pandemi koşullarında ekmek kuyruğuna girmek zorunda bırakmıştır. Belediye başkanı ekmeği dağıtamadığı, ulaştırmanın bir yolunu bulmayı dahi denememiştir. Yine Başkan Tören, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına kendisinin ve belediyenin ismi yazılı olan çantaları, çocukların ve ailelerin rencide olacağına aldırmadan vererek reklam peşinde koşmuştur. Bu davranışlar halkımızın ve onun seçtiği belediye meclis üyelerince eleştirilmiştir. Eleştiriye tahammül edemeyen Tören, meclis üyemize hakaret etmiştir.” “ELEŞTİRİLERE TAHAMMÜLÜN YOKSA KOLTUĞU BIRAK” Siyasetçinin eleştirilere açık olması gerektiğinin altını çizen CHP İl Başkanı Şahin, “Bir siyasinin, siyasi eleştiriler kapsamında kalma şartıyla en ağır eleştiriye dahi tahammüllü olması gerekmektedir. Eğer tahammül edemiyorsa da o koltuğu bıraksın. Çünkü yürütme makamında olan herkes eleştirilmeye mahkumdur.” dedi. “HİÇBİR KAMU KURUMU  BABANIZIN MALI DEĞİLDİR” Altınordu Belediye Başkanı Tören’in CHP’li meclis üyesine sarf ettiği sözlere ilişkin konuşmasını sürdüren CHP İl Başkanı Atila Şahin, “Meclis üyemize hakaret edip, suçunu bastıracağına, halktan özür dile. Meclis üyemize ettiğiniz hakaretler, meclis üyemizin haklı olduğunu ve sizin verecek bir cevap bulamadığınızın itirafıdır. Bizim meclis üyelerimiz sizin kadar seçilmiştir. Halkın meclise gönderdiği kişiye hakaret etmeniz halka hakaret etmektir. Belediye meclisi sizin önünüze gelene bağırıp çağıracağınız, azarlamaya çalışacağınız bir mecra değildir. Hiçbir kamu kurumu da babanızın malı değildir.” şeklinde konuştu.  
CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in CHP’li meclis üyesine yönelik sözlerine tepki gösterdi. CHP’Lİ Şahin, Belediye Başkanı Tören’i özür dilemeye davet etti.

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in CHP’li meclis üyesine yönelik sözlerine tepki gösterdi. CHP’Lİ Şahin, Belediye Başkanı Tören’i özür dilemeye davet etti.
25 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen Altınordu Belediye Meclis Toplantısı’nda iktidar ve muhalefet arasında çıkan tartışma ve Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in CHP’li meclis üyesine hakaret iddiasına CHP Ordu İl Başkanlığı’ndan yapılan bir açıklamayla tepki geldi.
“BASIN OLAN BİTENİ 
DUYURAMIYOR”
Basının belediye meclisine alınmadığını ifade eden CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, “AKP’li tüm belediye meclislerinde ne hikmettir ki pandemi gerekçe gösterilerek basın içeri alınmıyor. Böylece halkın iradesinin yönetime nasıl yansıdığını da basın duyuramıyor” dedi.
EKMEK KUYRUĞU TEPKİSİ
CHP’li Şahin, Altınordu’daki ekmek kuyruğuna da tepkiliydi. Şu sözlerle devam etti Belediye Başkanı Aşkın Tören’e yönelik eleştirilerine: 
“Aşkın Tören halkımızı ağır pandemi koşullarında ekmek kuyruğuna girmek zorunda bırakmıştır. Belediye başkanı ekmeği dağıtamadığı, ulaştırmanın bir yolunu bulmayı dahi denememiştir. Yine Başkan Tören, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına kendisinin ve belediyenin ismi yazılı olan çantaları, çocukların ve ailelerin rencide olacağına aldırmadan vererek reklam peşinde koşmuştur. Bu davranışlar halkımızın ve onun seçtiği belediye meclis üyelerince eleştirilmiştir. Eleştiriye tahammül edemeyen Tören, meclis üyemize hakaret etmiştir.”
“ELEŞTİRİLERE TAHAMMÜLÜN YOKSA KOLTUĞU BIRAK”
Siyasetçinin eleştirilere açık olması gerektiğinin altını çizen CHP İl Başkanı Şahin, “Bir siyasinin, siyasi eleştiriler kapsamında kalma şartıyla en ağır eleştiriye dahi tahammüllü olması gerekmektedir. Eğer tahammül edemiyorsa da o koltuğu bıraksın. Çünkü yürütme makamında olan herkes eleştirilmeye mahkumdur.” dedi.
“HİÇBİR KAMU KURUMU
 BABANIZIN MALI DEĞİLDİR”
Altınordu Belediye Başkanı Tören’in CHP’li meclis üyesine sarf ettiği sözlere ilişkin konuşmasını sürdüren CHP İl Başkanı Atila Şahin, “Meclis üyemize hakaret edip, suçunu bastıracağına, halktan özür dile. Meclis üyemize ettiğiniz hakaretler, meclis üyemizin haklı olduğunu ve sizin verecek bir cevap bulamadığınızın itirafıdır. Bizim meclis üyelerimiz sizin kadar seçilmiştir. Halkın meclise gönderdiği kişiye hakaret etmeniz halka hakaret etmektir. Belediye meclisi sizin önünüze gelene bağırıp çağıracağınız, azarlamaya çalışacağınız bir mecra değildir. Hiçbir kamu kurumu da babanızın malı değildir.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.