FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Gündem 11.11.2020 - 21:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2055+ kez okundu.
 

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Ordu’da, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” nedeniyle fidan dikim etkinliği yapıldı.

Ordu’da, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” nedeniyle fidan dikim etkinliği yapıldı. 7 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 6 Kasım 2019 tarihli ve 2019/24 sayılı Genelgesi ile, ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacıyla her yıl 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştü. İlki geçtiğimiz yıl yapılan ve her yıl 11 Kasım günü saat 11.11’de yapılması kararlaştırılan “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Ordu’da da ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi. Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesinde bulunan yeşil alan üzerinde, Ordu Orman İşletme Müdürlüğünün koordinasyonunda, Altınordu Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Zafer Karamehmetoğlu, Gökhan İkitemur, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Celal Kambur, Ordu Orman İşletme Müdürü Uğur Aktaş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Pandemiye uygun yapılan etkinlikte, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, diğer protokol mensupları ve katılımcılar tarafından 2,5 dönümlük alana fidan dikimi yapıldı. “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” nedeniyle Ordu’nun 19 ilçesinde, 23 farklı noktada 540.300 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.
Ordu’da, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” nedeniyle fidan dikim etkinliği yapıldı.

Ordu’da, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” nedeniyle fidan dikim etkinliği yapıldı.
7 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 6 Kasım 2019 tarihli ve 2019/24 sayılı Genelgesi ile, ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacıyla her yıl 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştü.
İlki geçtiğimiz yıl yapılan ve her yıl 11 Kasım günü saat 11.11’de yapılması kararlaştırılan “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Ordu’da da ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi.
Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesinde bulunan yeşil alan üzerinde, Ordu Orman İşletme Müdürlüğünün koordinasyonunda, Altınordu Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Zafer Karamehmetoğlu, Gökhan İkitemur, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Celal Kambur, Ordu Orman İşletme Müdürü Uğur Aktaş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Pandemiye uygun yapılan etkinlikte, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, diğer protokol mensupları ve katılımcılar tarafından 2,5 dönümlük alana fidan dikimi yapıldı.
“11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” nedeniyle Ordu’nun 19 ilçesinde, 23 farklı noktada 540.300 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.