“GENÇ FİKİRLİ DEMEK, DOĞRUYU GÖREN VE ANLAYAN GERÇEK FİKİRLİ DEMEKTİR.”

Gündem 18.05.2021 - 22:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4376+ kez okundu.
 

“GENÇ FİKİRLİ DEMEK, DOĞRUYU GÖREN VE ANLAYAN GERÇEK FİKİRLİ DEMEKTİR.”

Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay Üzerinden 102 yıl geçen 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna vurgu yaptı

Üzerinden 102 yıl geçen 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna vurgu yapan Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay, “büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millî mücadele sırasında Türk milletini ileri götürecek ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. O nedenle gençlerden bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani fikirde yeniliği ifade etmiştir. Dolayısıyla bu sözleri içinden geçtiğimiz döneme baktığımızda da oldukça anlamlıdır” dedi. Ülkemizi ileriye taşıyacak pırıl pırıl gençlerimiz var Deva Partisi Ordu İl Başkanı Öktenay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı yayınladığı bayram mesajında, “o zor dönemlerden bugünlere gelecek olursak içinde yaşadığımız ağır koşullar gençler bakımından 'ev genci' diye bir tanım ortaya çıkardı. Bu ifade ne eğitimde ne de çalışma hayatında olan gençleri tanımlıyor. Resmî istatistiklere göre her 100 gençten sadece 31’i çalışıyor. Gençler iş aramaktan umudunu kesmiş, çünkü nasıl olsa iş bulamayacağını düşünüyor. KPSS’ye girenler, "nasıl olsa beni mülakatta elerler" diyor. "Ancak torpili olan devlete giriyor" diyor. Özel sektörün zaten durumu belli. Dolayısıyla Türkiye'de okulda da işte de olmayan, üstelik pandemi koşulları sebebiyle ağırlıklı olarak vaktini evde geçiren bir “ev genci” kitlesi oluştu. Gençlerimiz artık geleceğe umutla bakamıyor. İmkânı olan gençlerimiz kendi geleceklerini başka ülkelerde aramaya başladılar. Kendi ülkelerinde kendileriyle ilgili bir ümit görmüyorlar. Bu, ülkemizin bütün bu süreçte yaşadığı belki de en derin sendromdur. Ülkemizin ivmesini ve büyüme dinamiğini yakalayacak, ülkemizi teknoloji, bilim, yenilikçilik konusunda alıp ileriye taşıyacak pırıl pırıl gençler olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay Üzerinden 102 yıl geçen 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna vurgu yaptı

Üzerinden 102 yıl geçen 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna vurgu yapan Deva Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay, “büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millî mücadele sırasında Türk milletini ileri götürecek ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. O nedenle gençlerden bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani fikirde yeniliği ifade etmiştir. Dolayısıyla bu sözleri içinden geçtiğimiz döneme baktığımızda da oldukça anlamlıdır” dedi.

Ülkemizi ileriye taşıyacak pırıl pırıl gençlerimiz var

Deva Partisi Ordu İl Başkanı Öktenay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı yayınladığı bayram mesajında, “o zor dönemlerden bugünlere gelecek olursak içinde yaşadığımız ağır koşullar gençler bakımından 'ev genci' diye bir tanım ortaya çıkardı. Bu ifade ne eğitimde ne de çalışma hayatında olan gençleri tanımlıyor. Resmî istatistiklere göre her 100 gençten sadece 31’i çalışıyor. Gençler iş aramaktan umudunu kesmiş, çünkü nasıl olsa iş bulamayacağını düşünüyor. KPSS’ye girenler, "nasıl olsa beni mülakatta elerler" diyor. "Ancak torpili olan devlete giriyor" diyor. Özel sektörün zaten durumu belli. Dolayısıyla Türkiye'de okulda da işte de olmayan, üstelik pandemi koşulları sebebiyle ağırlıklı olarak vaktini evde geçiren bir “ev genci” kitlesi oluştu.

Gençlerimiz artık geleceğe umutla bakamıyor. İmkânı olan gençlerimiz kendi geleceklerini başka ülkelerde aramaya başladılar. Kendi ülkelerinde kendileriyle ilgili bir ümit görmüyorlar. Bu, ülkemizin bütün bu süreçte yaşadığı belki de en derin sendromdur. Ülkemizin ivmesini ve büyüme dinamiğini yakalayacak, ülkemizi teknoloji, bilim, yenilikçilik konusunda alıp ileriye taşıyacak pırıl pırıl gençler olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.