GÖREV İZİN BELGESİNDE SÜRE UZADI

Gündem 09.05.2021 - 02:03, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3990+ kez okundu.
 

GÖREV İZİN BELGESİNDE SÜRE UZADI

Ordu Hıfzıssıhha Meclisi Valisi Tuncay SONEL Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda Covid 19 tedbirleri gözden geçirilirken Cuma akşamı saat 24,00’da sona eren , “çalışma izni görev belgesi formunun” süresi uzatıldı.

Ordu Hıfzıssıhha Meclisi Valisi Tuncay SONEL Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda Covid 19 tedbirleri gözden geçirilirken Cuma akşamı saat 24,00’da sona eren , “çalışma izni görev belgesi formunun” süresi uzatıldı. Bu konuda Ordu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi.  “Çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresi 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00’e kadar uzatılmıştır. Gelinen aşamada, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet tanınan iş kollarında çalışan kişiler tarafından e-başvuru sistemi üzerinden yapılan başvurular kapsamında, gerekli sorgulamalar yapılarak 07.05.2021 Cuma günü itibariyle 9.5 milyona yakın başvuru neticelendirilmiş ve ilgili vatandaşlarımız için muafiyet nedeni, güzergahı ve zamanı ile kısıtlı olacak şekilde çalışma izni görev belgesi düzenlenmiştir. Öte yandan Nace kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir iş yerinde görev yapmasına rağmen alt iş vereninin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle çalışma izni görev belgesi alamayanlar ile erişim hatası gibi geçici durumlar göz önünde bulundurulduğunda, Ordu ili genelinde; Sistem üzerinden görev belgesi alınamamasının üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksamaya yol açmaması için işveren ile çalışanın beyanı manuel doldurularak imza altına alınan “çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresi 12 Mayıs 2021 Çarşamba Günü saat 24.00’e kadar uzatılmasına, Kaymakamlar ve ilgili Kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; Oy birliği ile karar verilmiştir.’’  
Ordu Hıfzıssıhha Meclisi Valisi Tuncay SONEL Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda Covid 19 tedbirleri gözden geçirilirken Cuma akşamı saat 24,00’da sona eren , “çalışma izni görev belgesi formunun” süresi uzatıldı.

Ordu Hıfzıssıhha Meclisi Valisi Tuncay SONEL Başkanlığı’nda toplandı. Toplantıda Covid 19 tedbirleri gözden geçirilirken Cuma akşamı saat 24,00’da sona eren , “çalışma izni görev belgesi formunun” süresi uzatıldı.
Bu konuda Ordu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi.
 “Çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresi 7 Mayıs 2021 Cuma günü saat 24.00’e kadar uzatılmıştır. Gelinen aşamada, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet tanınan iş kollarında çalışan kişiler tarafından e-başvuru sistemi üzerinden yapılan başvurular kapsamında, gerekli sorgulamalar yapılarak 07.05.2021 Cuma günü itibariyle 9.5 milyona yakın başvuru neticelendirilmiş ve ilgili vatandaşlarımız için muafiyet nedeni, güzergahı ve zamanı ile kısıtlı olacak şekilde çalışma izni görev belgesi düzenlenmiştir.
Öte yandan Nace kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir iş yerinde görev yapmasına rağmen alt iş vereninin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle çalışma izni görev belgesi alamayanlar ile erişim hatası gibi geçici durumlar göz önünde bulundurulduğunda, Ordu ili genelinde; Sistem üzerinden görev belgesi alınamamasının üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksamaya yol açmaması için işveren ile çalışanın beyanı manuel doldurularak imza altına alınan “çalışma izni görev belgesi formunun” geçerlilik süresi 12 Mayıs 2021 Çarşamba Günü saat 24.00’e kadar uzatılmasına, Kaymakamlar ve ilgili Kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına; Oy birliği ile karar verilmiştir.’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.