İHRACATÇILAR FINDIK REKOLTESİNİ 16 TEMMUZ’DA AÇIKLAYACAK

Gündem 12.07.2021 - 19:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3227+ kez okundu.
 

İHRACATÇILAR FINDIK REKOLTESİNİ 16 TEMMUZ’DA AÇIKLAYACAK

2021 ürünü fındıkta olgunlaşma dönemi sürüp, hasat da yaklaşırken rekolte tahminleri ile ilgili çalışmalar da son aşamaya geldi.

2021 ürünü fındıkta olgunlaşma dönemi sürüp, hasat da yaklaşırken rekolte tahminleri ile ilgili çalışmalar da son aşamaya geldi. Karadeniz Fındık ve Mamulleri Birliği’de (KFMİB) her yıl yaptığı tespit çalışmasının sonuçlarını 16 Temmuz Cuma günü açıklamaya karar verdi. KFMİB’nden yapılan yazılı açıklamada, her yıl yüksek ziraat mühendisi başkanlığındaki mühendislerinden oluşan bir ekibe, Türkiye fındık rekolte tahmininin tespiti amacıyla 14 il 90 ilçedeki ve farklı yüksekliklerdeki bahçelerde çalışma yaptırıldığı hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi: “Bu yıl da aynı ekip tarafından 10 Şubat-01 Mart 2021 tarihleri arasında ‘Karanfil Sayımı’, 10-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında ‘Karanfilden Çotanağa Dönüşüm’, 10-14 Haziran 2021 tarihleri arasında da ‘Sonradan Doğan Fındıklarda Döllenmenin Olup Olmadığı’ çalışması yapılmıştır. Gerçeğe en yakın rekolte tahminine ulaşabilmek için gerekli olan ve 01 Temmuz 2021 tarihinde başlatılan ‘Çotanak Sayımına Göre Tahmini Fındık Rekoltesi Çalışması’ ise 14 Temmuz 2021 tarihinde sonuçlanacak şekilde halen devam etmektedir.” Açıklamada, son günlerde rekolte ile ilgili yapılan spekülatif haberlerde görülen artış nedeni ile, KFMİB Yönetim Kurulunun, son çalışma sonuçlarını 16 Temmuz 2021 Cuma günü kamuoyu ile paylaşılmasının daha uygun olacağına karar verdiği de bildirildi.
2021 ürünü fındıkta olgunlaşma dönemi sürüp, hasat da yaklaşırken rekolte tahminleri ile ilgili çalışmalar da son aşamaya geldi.

2021 ürünü fındıkta olgunlaşma dönemi sürüp, hasat da yaklaşırken rekolte tahminleri ile ilgili çalışmalar da son aşamaya geldi. Karadeniz Fındık ve Mamulleri Birliği’de (KFMİB) her yıl yaptığı tespit çalışmasının sonuçlarını 16 Temmuz Cuma günü açıklamaya karar verdi.

KFMİB’nden yapılan yazılı açıklamada, her yıl yüksek ziraat mühendisi başkanlığındaki mühendislerinden oluşan bir ekibe, Türkiye fındık rekolte tahmininin tespiti amacıyla 14 il 90 ilçedeki ve farklı yüksekliklerdeki bahçelerde çalışma yaptırıldığı hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi:

“Bu yıl da aynı ekip tarafından 10 Şubat-01 Mart 2021 tarihleri arasında ‘Karanfil Sayımı’, 10-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında ‘Karanfilden Çotanağa Dönüşüm’, 10-14 Haziran 2021 tarihleri arasında da ‘Sonradan Doğan Fındıklarda Döllenmenin Olup Olmadığı’ çalışması yapılmıştır. Gerçeğe en yakın rekolte tahminine ulaşabilmek için gerekli olan ve 01 Temmuz 2021 tarihinde başlatılan ‘Çotanak Sayımına Göre Tahmini Fındık Rekoltesi Çalışması’ ise 14 Temmuz 2021 tarihinde sonuçlanacak şekilde halen devam etmektedir.”

Açıklamada, son günlerde rekolte ile ilgili yapılan spekülatif haberlerde görülen artış nedeni ile, KFMİB Yönetim Kurulunun, son çalışma sonuçlarını 16 Temmuz 2021 Cuma günü kamuoyu ile paylaşılmasının daha uygun olacağına karar verdiği de bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.