İLAVE PRİM DESTEĞİNİN UZATILMASI MUTLU ETTİ

Gündem 25.02.2020 - 12:34, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3586+ kez okundu.
 

İLAVE PRİM DESTEĞİNİN UZATILMASI MUTLU ETTİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, ilave prim indiriminden yararlanma süresinin uzatılması hakkında açıklamada bulundu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, ilave prim indiriminden yararlanma süresinin uzatılması hakkında açıklamada bulundu. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, yapmış olduğu açıklamada; “Daha önce, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde üretim ve istihdamı artırmak amacıyla, 6486 sayılı torba kanunla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81. maddesine eklenen ikinci fıkrası ile 01.01.2013 tarihinden geçerli olmak üzere 5 puanlık sigorta primi Hazine desteğine ilave olarak prime esas kazancın alt sınırı üzerinden 6 puana kadar ilave prim indiriminden yararlanma süresinin 31.12.2019 tarihinde son bulması nedeniyle sigorta prim desteğinin uzatılması konusunda taleplerimizi hem basın yoluyla hem de hazırladığımız rapor doğrultusunda yetkili mercilere iletmiştik. Bu kapsamda 31.12.2019 tarihi itibarıyla sona eren 5 puanlık sigorta primi hazine desteğine ilave olarak prime esas kazancın alt sınırı üzerinden 6 puana kadar ilave prim indiriminden yararlanma süresi 23.02.2020 tarih ve 31048 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 31.12.2020 tarihine kadar uzatıldığı haberini almamız bizleri son derece mutlu etti” dedi Son olarak Başkan Şahin; “Resmi gazetede yayınlanarak uzatılan ilave prim desteği üyelerimize ve işverenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bu kararın alınmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili Bakanlıklarımıza, Bölge Milletvekillerimize, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkürlerimizi sunarım” diye konuştu.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, ilave prim indiriminden yararlanma süresinin uzatılması hakkında açıklamada bulundu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, ilave prim indiriminden yararlanma süresinin uzatılması hakkında açıklamada bulundu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, yapmış olduğu açıklamada; “Daha önce, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde üretim ve istihdamı artırmak amacıyla, 6486 sayılı torba kanunla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81. maddesine eklenen ikinci fıkrası ile 01.01.2013 tarihinden geçerli olmak üzere 5 puanlık sigorta primi Hazine desteğine ilave olarak prime esas kazancın alt sınırı üzerinden 6 puana kadar ilave prim indiriminden yararlanma süresinin 31.12.2019 tarihinde son bulması nedeniyle sigorta prim desteğinin uzatılması konusunda taleplerimizi hem basın yoluyla hem de hazırladığımız rapor doğrultusunda yetkili mercilere iletmiştik. Bu kapsamda 31.12.2019 tarihi itibarıyla sona eren 5 puanlık sigorta primi hazine desteğine ilave olarak prime esas kazancın alt sınırı üzerinden 6 puana kadar ilave prim indiriminden yararlanma süresi 23.02.2020 tarih ve 31048 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 31.12.2020 tarihine kadar uzatıldığı haberini almamız bizleri son derece mutlu etti” dedi

Son olarak Başkan Şahin; “Resmi gazetede yayınlanarak uzatılan ilave prim desteği üyelerimize ve işverenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bu kararın alınmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili Bakanlıklarımıza, Bölge Milletvekillerimize, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkürlerimizi sunarım” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.