İSTANBUL VALİSİ ORDU'YU KONUŞTU

Gündem 23.03.2014 - 21:08, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4233+ kez okundu.
 

İSTANBUL VALİSİ ORDU'YU KONUŞTU

İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, “En son yasayla Ordu vilayetimizin de dâhil edilmesiyle birlikte büyükşehirlerimizin sayısı 30'u buldu. Büyükşehirlere yeni yasayla birlikte önemli yetkiler de transfer edildi” dedi.

Türkiye'de Osmanlı'dan bu yana yerel yönetimlere büyük önem verildiğini ifade eden Mutlu, "Ülkemizin idari yapısı merkezi ve yerinden yönetim esası olmak üzere iki türdür. Bu iki yönetim modelinin birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışması ve iyi hizmet üretmeleri konusunda da aralarındaki uyumun temin edilmesi önemlidir" diye konuştu.  Mutlu, şu anda özellikle belediye hudutları içerisinde hizmet alan vatandaşların sayılarına bakıldığında artık nüfusun yüzde 75'inin büyükşehirlerde hizmet aldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "En son yasayla Ordu vilayetimizin da dahil edilmesiyle birlikte büyükşehirlerimizin sayısı 30'u buldu. Büyükşehirlere yeni yasayla birlikte önemli yetkiler de transfer edildi. Bu yetkilerin en önemlisi ise aslında kaynak kullanma yetkisidir. Büyükşehirlerimiz artık bütçeden vergi gelirlerinin yüzde 6'sı oranındaki bir payı alabilecekler. Bunlar büyükşehir belediyelerinin payı olarak yüzde 1,5 civarında, ilçe belediyelerinin payı olarak yüzde 4,5 civarında bir şekilde dağıtılacak. Dolayısıyla bundan böyle büyükşehir belediyeleri devletin vergi gelirleri içerisinde çok önemli bir kalemi kullanmaya devam edecek." Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir de MMG olarak amaçlarının, önemli gördükleri konuları kanun koyucuların önüne koyarak onlara yol göstermeye çalışmak olduğunu söyledi. Özdemir, "Konulara sağduyuyla yaklaşacak STK'ların varlığına duyulan ihtiyaç ortada. MMG bu noktada önemli bir eksiği kapatıyor" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, “En son yasayla Ordu vilayetimizin de dâhil edilmesiyle birlikte büyükşehirlerimizin sayısı 30'u buldu. Büyükşehirlere yeni yasayla birlikte önemli yetkiler de transfer edildi” dedi.

Türkiye'de Osmanlı'dan bu yana yerel yönetimlere büyük önem verildiğini ifade eden Mutlu, "Ülkemizin idari yapısı merkezi ve yerinden yönetim esası olmak üzere iki türdür. Bu iki yönetim modelinin birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışması ve iyi hizmet üretmeleri konusunda da aralarındaki uyumun temin edilmesi önemlidir" diye konuştu. 

Mutlu, şu anda özellikle belediye hudutları içerisinde hizmet alan vatandaşların sayılarına bakıldığında artık nüfusun yüzde 75'inin büyükşehirlerde hizmet aldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En son yasayla Ordu vilayetimizin da dahil edilmesiyle birlikte büyükşehirlerimizin sayısı 30'u buldu. Büyükşehirlere yeni yasayla birlikte önemli yetkiler de transfer edildi. Bu yetkilerin en önemlisi ise aslında kaynak kullanma yetkisidir. Büyükşehirlerimiz artık bütçeden vergi gelirlerinin yüzde 6'sı oranındaki bir payı alabilecekler. Bunlar büyükşehir belediyelerinin payı olarak yüzde 1,5 civarında, ilçe belediyelerinin payı olarak yüzde 4,5 civarında bir şekilde dağıtılacak. Dolayısıyla bundan böyle büyükşehir belediyeleri devletin vergi gelirleri içerisinde çok önemli bir kalemi kullanmaya devam edecek."

Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir de MMG olarak amaçlarının, önemli gördükleri konuları kanun koyucuların önüne koyarak onlara yol göstermeye çalışmak olduğunu söyledi. Özdemir, "Konulara sağduyuyla yaklaşacak STK'ların varlığına duyulan ihtiyaç ortada. MMG bu noktada önemli bir eksiği kapatıyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.