KIZIL ŞAHİN TEKRAR DOĞAYLA BULUŞTU

Gündem 31.01.2021 - 16:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3104+ kez okundu.
 

KIZIL ŞAHİN TEKRAR DOĞAYLA BULUŞTU

Ordunun ikizce İlçesi Gaziler Mahallesi’nde Şeref Şahinkaya adlı vatandaş fındık bahçesinde çalışırken yaralı ve uçamaz durumda yırtıcı bir kuş buldu.

Ordunun  ikizce İlçesi Gaziler  Mahallesi’nde Şeref Şahinkaya adlı vatandaş fındık bahçesinde çalışırken  yaralı ve uçamaz durumda yırtıcı bir kuş buldu. Durumu Hemen 112 ‘ ye ihbar etti. Ünye Şefi Saygın YILDIRIM tarafından  Kızıl Şahin (Buteo rufinus)  olduğu tespit edilen yırtıcı kuş İlçede hizmet veren İkizce Veteriner  Kliniğine götürüldü. Burada Veteriner Hekim Özkan Azıklı ve Ogün Öztürk  tarafından Kanadından Saçma ile yaralandığı için doku zedelenmesi tespit edilen  Kızıl Şahine gerekli ilk müdahalesi yapıldı. Antibiyotik ve vitamin takviyesi uygulandı. İlk müdahalesi yapılan yaralı Kızıl Şahin bakım ve tedavilerinin tamamlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar  Ünye Şefliği’nce  veteriner hekim kontrolüne alındı. Yaralı Kızıl Şahin yaklaşık 1 haftalık   gerekli tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileşip uçma kabiliyetine haiz olduktan  sonra yaralı bulunduğu ikizce ilçesinde  tekrar doğayla buuştu. Yetkililerden ; Atmacagiller ve Doğangiller Familyasından olan tüm türlerin ( Atmaca , Doğan ,Şahin, Kerkenez gibi ) koruma altında olduğu, Son günlerde Ordu İli genelinde bu türlerde saçma ile yaralanma olaylarının artığı, koruma altında bu türleri vuran kişilerin tespit edilmesi halinde , ( Sosyal Medya Dahil) uygulanacak tazminat bedeli adet başına 13.888 TL olduğu bilgisine ulaşıldı.
Ordunun ikizce İlçesi Gaziler Mahallesi’nde Şeref Şahinkaya adlı vatandaş fındık bahçesinde çalışırken yaralı ve uçamaz durumda yırtıcı bir kuş buldu.
Ordunun  ikizce İlçesi Gaziler  Mahallesi’nde Şeref Şahinkaya adlı vatandaş fındık bahçesinde çalışırken  yaralı ve uçamaz durumda yırtıcı bir kuş buldu. Durumu Hemen 112 ‘ ye ihbar etti. Ünye Şefi Saygın YILDIRIM tarafından  Kızıl Şahin (Buteo rufinus)  olduğu tespit edilen yırtıcı kuş İlçede hizmet veren İkizce Veteriner  Kliniğine götürüldü. Burada Veteriner Hekim Özkan Azıklı ve Ogün Öztürk  tarafından Kanadından Saçma ile yaralandığı için doku zedelenmesi tespit edilen  Kızıl Şahine gerekli ilk müdahalesi yapıldı. Antibiyotik ve vitamin takviyesi uygulandı.
İlk müdahalesi yapılan yaralı Kızıl Şahin bakım ve tedavilerinin tamamlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar  Ünye Şefliği’nce  veteriner hekim kontrolüne alındı. Yaralı Kızıl Şahin yaklaşık 1 haftalık   gerekli tedavi, bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileşip uçma kabiliyetine haiz olduktan  sonra yaralı bulunduğu ikizce ilçesinde  tekrar doğayla buuştu.
Yetkililerden ; Atmacagiller ve Doğangiller Familyasından olan tüm türlerin ( Atmaca , Doğan ,Şahin, Kerkenez gibi ) koruma altında olduğu, Son günlerde Ordu İli genelinde bu türlerde saçma ile yaralanma olaylarının artığı, koruma altında bu türleri vuran kişilerin tespit edilmesi halinde , ( Sosyal Medya Dahil) uygulanacak tazminat bedeli adet başına 13.888 TL olduğu bilgisine ulaşıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.