Küçükler Büyüledi

Sanat 21.06.2014 - 15:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3122+ kez okundu.
 

Küçükler Büyüledi

Turgut Özakman' ın yazdığı Nurgül Çoluk ve Kadir Şenol'un yönettiği Ak Masal Kara Masal adlı tiyatro oyunu, tiyatro severlerle buluştu.

Turgut Özakman' ın yazdığı Nurgül Çoluk ve Kadir Şenol'un yönettiği Ak Masal Kara Masal adlı tiyatro oyunu Konservatuar Tiyatro Küçükler Grubu mezuniyet oyunu olarak hazırlanarak tiyatro salonunu dolduran veliler ve tiyatro severler tarafından büyük beğeni kazandı. Bazı sahnelerde öğrenci velilerinin, çocuklarının yaptığı rollerin beğenilip alkış almaları, hem duygulandırdı hem de ağlattı. Tiyatromuza gelecek vaad eden  gençlerin var olduğunu hissettiren bir oyundu, gençlerimizin bu tür sosyal faaliyetlerde kendilerini ve yeteneklerini sergileme fırsatı sunan, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne, tiyatro hocalarımıza teşekkürü bir borç bilmeliyiz. Oyunun konusu: Ak Masal ve kara masalcının masalları'ı  şiddet ve şiddetsizlik eksenin de  yarıştırması halinde Ak masal' ınkazanmasıdır. Oyun provaları eğitim dönemi'nin ikinci dönemin de başlayıp oyun' a yakın zamanda sıklaştırılmıştır. Oyuncular'ın hepsi mezun olacak öğrencilerden oluşmuş fakat salona oyunu izlemeye gelenlerin yorumu oldukça başarılı oldukları ve profesyonel oyuncuları aratmadıkları yönündeydi. Oyun bitiminde, Büyükşehir Kültüs Sosyal İşler Müdürü Mehmet Demirbaş, oyunun yönetmenleri Nurgül Çoluk ve Kadir Şenol'a başarılı çalışmaşarı ve gençleri tiyatroya özendirdikleri ve böyles güzel bir oyunu sahneye koydukları için kendilerine teşekkür etti ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz adına Kültür Sosya İşler  Daire Başkanı Servet Güngör adına yönetmenlere ve öğrencilere çiçek taktimi yaparak, tiyatro salonunu dolduran herkese teşekkür etti.   OYUNCULAR: İrem Aydın                          Galip Kaan Dinçer Levent Ege Günen              Alphan İlhan Zehra Nisa Karagöz            Gülsu Mercan Yağmur Memiş                    Volkan Onay Ozan Özdemir                     Efsun Sevinç Neslihan Şen                       Umut Turgut Bahar Uzundurukan   DEKOR:Murat Çavuş IŞIK:Murat Türkman EFEKT:Murat Bedir SAHNE AMİRLERİ:Eda Erbaş  /  Oğuzhan Çağan   tarafından hazırlanıp sunulmuştur.  
Turgut Özakman' ın yazdığı Nurgül Çoluk ve Kadir Şenol'un yönettiği Ak Masal Kara Masal adlı tiyatro oyunu, tiyatro severlerle buluştu.

Turgut Özakman' ın yazdığı Nurgül Çoluk ve Kadir Şenol'un yönettiği Ak Masal Kara Masal adlı tiyatro oyunu Konservatuar Tiyatro Küçükler Grubu mezuniyet oyunu olarak hazırlanarak tiyatro salonunu dolduran veliler ve tiyatro severler tarafından büyük beğeni kazandı. Bazı sahnelerde öğrenci velilerinin, çocuklarının yaptığı rollerin beğenilip alkış almaları, hem duygulandırdı hem de ağlattı. Tiyatromuza gelecek vaad eden  gençlerin var olduğunu hissettiren bir oyundu, gençlerimizin bu tür sosyal faaliyetlerde kendilerini ve yeteneklerini sergileme fırsatı sunan, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne, tiyatro hocalarımıza teşekkürü bir borç bilmeliyiz.

Oyunun konusu: Ak Masal ve kara masalcının masalları'ı  şiddet ve şiddetsizlik eksenin de  yarıştırması halinde Ak masal' ınkazanmasıdır.
Oyun provaları eğitim dönemi'nin ikinci dönemin de başlayıp oyun' a yakın zamanda sıklaştırılmıştır. Oyuncular'ın hepsi mezun olacak öğrencilerden oluşmuş fakat salona oyunu izlemeye gelenlerin yorumu oldukça başarılı oldukları ve profesyonel oyuncuları aratmadıkları yönündeydi.

Oyun bitiminde, Büyükşehir Kültüs Sosyal İşler Müdürü Mehmet Demirbaş, oyunun yönetmenleri Nurgül Çoluk ve Kadir Şenol'a başarılı çalışmaşarı ve gençleri tiyatroya özendirdikleri ve böyles güzel bir oyunu sahneye koydukları için kendilerine teşekkür etti ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz adına Kültür Sosya İşler  Daire Başkanı Servet Güngör adına yönetmenlere ve öğrencilere çiçek taktimi yaparak, tiyatro salonunu dolduran herkese teşekkür etti.
 
OYUNCULAR:
İrem Aydın                          Galip Kaan Dinçer
Levent Ege Günen              Alphan İlhan
Zehra Nisa Karagöz            Gülsu Mercan
Yağmur Memiş                    Volkan Onay
Ozan Özdemir                     Efsun Sevinç
Neslihan Şen                       Umut Turgut
Bahar Uzundurukan
 
DEKOR:Murat Çavuş
IŞIK:Murat Türkman
EFEKT:Murat Bedir
SAHNE AMİRLERİ:Eda Erbaş  /  Oğuzhan Çağan
 
tarafından hazırlanıp sunulmuştur.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.