KÜTÜPHANE HAFTASI ODÜ'DE KUTLANDI

Eğitim 28.03.2019 - 17:40, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3055+ kez okundu.
 

KÜTÜPHANE HAFTASI ODÜ'DE KUTLANDI

Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Kitap Okuma Etkinliği çerçevesinde 55’inci Kütüphane Haftası kutlandı.

Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Kitap Okuma Etkinliği çerçevesinde 55’inci Kütüphane Haftası kutlandı. Etkinliğe Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ali Aygün, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, “Kitaplar, toplumların düşünsel güneşidir. İnsanın zekâsını ve bilgisini geliştirir, deneylerini artırır, hatalarını düzeltir, bilinçli insanlar ortaya çıkmasını sağlar. Bilinçli insanı oluşturan yegâne araç olan kitap, karanlığın ve cehaletin amansız düşmanı, uygarlığın ve gelişmişliğin simgesidir. Gelişmişliğin ve modernliğin üniversiteler nezdinde ise en önemli temsilcisi kütüphanelerdir. Ordu Üniversitesi modern, çağdaş bir mimariye sahip ve kaynak hazinesi zengin Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ile evrensel bilgiye kolayca ulaşma imkanı ve verimli çalışma ortamı sunmaktadır. Ulusal ve uluslararası literatürün taranması noktasında birçok veri tabanı ile işbirliği bulunan Kütüphanemiz hem lisans hem de lisansüstü çalışma yapmak isteyenler için bir bilgi merkezi konumundadır. Bu vesileyle ODÜ Emin Çetinceviz Merkez Kütüphane binası için Ordu’nun tanınmış başarılı iş adamlarından Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz’e; etkinliklere katkılarından dolayı dış ve iç paydaşlarımıza ve kütüphanecilik tarihinde ilk günden bugüne emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyor, 55'inci Kütüphane Haftası'nı en iyi dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu. Programın devamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi basılı kaynaklarını en çok kullanan Arş. Gör. Andaç Kutay Saka’ya, idari personel Safiye Şentürk’e ve Yüksek Lisans öğrencisi Seda Birlikbaş’a hediyelerini takdim etti. Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında toplumun kitaba ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak ve okur sayısının artmasını sağlamak için açılan stantlarda kitap tanıtımları yapılırken 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde de okuyucular Üniversitemiz Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesinde yer alan kitaplar arasından seçtikleri kitapları okudular. Program tatlı ikramı ve Tiyatrodü Kulübü öğrencilerinin, çevre okullardan Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesini ziyarete gelen okul öncesi öğrencilerine mini tiyatro gösterimi sunmasıyla sona erdi. HABER MERKEZİ
Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Kitap Okuma Etkinliği çerçevesinde 55’inci Kütüphane Haftası kutlandı.

Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Ulusal Kitap Okuma Etkinliği çerçevesinde 55’inci Kütüphane Haftası kutlandı. Etkinliğe Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ali Aygün, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, “Kitaplar, toplumların düşünsel güneşidir. İnsanın zekâsını ve bilgisini geliştirir, deneylerini artırır, hatalarını düzeltir, bilinçli insanlar ortaya çıkmasını sağlar. Bilinçli insanı oluşturan yegâne araç olan kitap, karanlığın ve cehaletin amansız düşmanı, uygarlığın ve gelişmişliğin simgesidir. Gelişmişliğin ve modernliğin üniversiteler nezdinde ise en önemli temsilcisi kütüphanelerdir. Ordu Üniversitesi modern, çağdaş bir mimariye sahip ve kaynak hazinesi zengin Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ile evrensel bilgiye kolayca ulaşma imkanı ve verimli çalışma ortamı sunmaktadır. Ulusal ve uluslararası literatürün taranması noktasında birçok veri tabanı ile işbirliği bulunan Kütüphanemiz hem lisans hem de lisansüstü çalışma yapmak isteyenler için bir bilgi merkezi konumundadır. Bu vesileyle ODÜ Emin Çetinceviz Merkez Kütüphane binası için Ordu’nun tanınmış başarılı iş adamlarından Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz’e; etkinliklere katkılarından dolayı dış ve iç paydaşlarımıza ve kütüphanecilik tarihinde ilk günden bugüne emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyor, 55'inci Kütüphane Haftası'nı en iyi dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Programın devamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi basılı kaynaklarını en çok kullanan Arş. Gör. Andaç Kutay Saka’ya, idari personel Safiye Şentürk’e ve Yüksek Lisans öğrencisi Seda Birlikbaş’a hediyelerini takdim etti.

Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında toplumun kitaba ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak ve okur sayısının artmasını sağlamak için açılan stantlarda kitap tanıtımları yapılırken 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde de okuyucular Üniversitemiz Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesinde yer alan kitaplar arasından seçtikleri kitapları okudular. Program tatlı ikramı ve Tiyatrodü Kulübü öğrencilerinin, çevre okullardan Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesini ziyarete gelen okul öncesi öğrencilerine mini tiyatro gösterimi sunmasıyla sona erdi.

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.