LÜTFÜ ÖZŞAHİN İLE GÜNDEM ÖZEL

Yaşam 16.02.2018 - 16:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3024+ kez okundu.
 

LÜTFÜ ÖZŞAHİN İLE GÜNDEM ÖZEL

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde İlahiyatçı-yazar ve Dinler tarihi uzmanı Dr. Lütfü Özşahin, “Gündem Özel” adlı konferansla Ünye, Kumru, Çatalpınar ve Çaybaşı ilçelerinde öğrenci ve vatandaşlarla bir araya gelerek Ortadoğu ve gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Programlara Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe ve daire amirleri de katıldı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen konferansta ülkemizin zor bir  dönemden geçtiğini ifade eden Dr. Lütfü Özşahin, “Gerçekten çok zor zamandan geçiyoruz. Dünya tarihinde bazen çok özel anlar ve durumlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra belki de en zor zamanlardan geçiyor, zor bir dönemdeyiz diyebiliriz. Eski ile kıyasladığımızda askeri, ekonomik ve siyasi gücümüzün daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Fakat böyle olmasına rağmen zor bir dönemdeyiz” diye konuştu.   “HAFIZAMIZ TAZELENDİ”   Dünya siyasi sisteminin Türkiye’nin uyanmasından, hasta yatağından kalkmasından dolayı rahatsız olduğunu ifade eden Dr. Özşahin, “Türkiye’nin uyanmasından Türkiye’nin bölgeye dönmesinden, tarihi ile barışmasından rahatsız olan bir Dünya siyasi sistemi var.  Son 15-20 yıl içerisinde Türkiye yeni bir diriliş göstererek çevresinde de kendini hissettirmeye başladı. Bu da batının çok dikkatini çekti. Batı ve özelikle İsrail Türkiye’nin dik duruşundan ürküyor. Çünkü bu adam yataktan kalktı, hafızası tazelendi. Bugün ki yöneticilerin şahsında Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, ‘Siz 10-12 bin kilometre öteden gelip bizim topraklarımızda at oynatamazsanız. Burada oyun kuramazsınız burada oyun kurmak bizim hakkımızdır’ dediğinde Türkiye terörist oluyor” ifadelerini kullandı.   “ORTADOĞU’YA HAKİM OLAMAYAN DÜNYAYA HAKİM OLAMAZ”   Ortadoğu’nun önemine değinen Dr. Özşahin şunları kaydetti, “Bize diyorlar ki Ortadoğu bataklığında ne işiniz var. Madem burası bataklık madem burası Ortadoğu bataklığıdır 12 bin kilometre öteden gelen ABD’nin, Çin’in burada ne işi var. Madem bataklık, buraya neden üşüşüyorsunuz. Bu tarihin en büyük yalanı. Bütün stratejistler Ortadoğu’ya hakim olamayan Dünya’ya hakim olamaz der. Çünkü Ortadoğu tüm medeniyetlerin doğduğu yer. Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam yani büyük dinler bu topraklarda doğmuş. Roma kaç yıl buraya hakim olmaya çalışmış, Asurlar, Akatlar, Sümerler, Osmanlı dahil tüm küresel güç olmak isteyenler Ortadoğuya hakim olmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde İlahiyatçı-yazar ve Dinler tarihi uzmanı Dr. Lütfü Özşahin, “Gündem Özel” adlı konferansla Ünye, Kumru, Çatalpınar ve Çaybaşı ilçelerinde öğrenci ve vatandaşlarla bir araya gelerek Ortadoğu ve gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Programlara Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe ve daire amirleri de katıldı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen konferansta ülkemizin zor bir  dönemden geçtiğini ifade eden Dr. Lütfü Özşahin, “Gerçekten çok zor zamandan geçiyoruz. Dünya tarihinde bazen çok özel anlar ve durumlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra belki de en zor zamanlardan geçiyor, zor bir dönemdeyiz diyebiliriz. Eski ile kıyasladığımızda askeri, ekonomik ve siyasi gücümüzün daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Fakat böyle olmasına rağmen zor bir dönemdeyiz” diye konuştu.

 

“HAFIZAMIZ TAZELENDİ”

 

Dünya siyasi sisteminin Türkiye’nin uyanmasından, hasta yatağından kalkmasından dolayı rahatsız olduğunu ifade eden Dr. Özşahin, “Türkiye’nin uyanmasından Türkiye’nin bölgeye dönmesinden, tarihi ile barışmasından rahatsız olan bir Dünya siyasi sistemi var.  Son 15-20 yıl içerisinde Türkiye yeni bir diriliş göstererek çevresinde de kendini hissettirmeye başladı. Bu da batının çok dikkatini çekti. Batı ve özelikle İsrail Türkiye’nin dik duruşundan ürküyor. Çünkü bu adam yataktan kalktı, hafızası tazelendi. Bugün ki yöneticilerin şahsında Recep Tayyip Erdoğan diyor ki, ‘Siz 10-12 bin kilometre öteden gelip bizim topraklarımızda at oynatamazsanız. Burada oyun kuramazsınız burada oyun kurmak bizim hakkımızdır’ dediğinde Türkiye terörist oluyor” ifadelerini kullandı.

 

“ORTADOĞU’YA HAKİM OLAMAYAN DÜNYAYA HAKİM OLAMAZ”

 

Ortadoğu’nun önemine değinen Dr. Özşahin şunları kaydetti, “Bize diyorlar ki Ortadoğu bataklığında ne işiniz var. Madem burası bataklık madem burası Ortadoğu bataklığıdır 12 bin kilometre öteden gelen ABD’nin, Çin’in burada ne işi var. Madem bataklık, buraya neden üşüşüyorsunuz. Bu tarihin en büyük yalanı. Bütün stratejistler Ortadoğu’ya hakim olamayan Dünya’ya hakim olamaz der. Çünkü Ortadoğu tüm medeniyetlerin doğduğu yer. Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam yani büyük dinler bu topraklarda doğmuş. Roma kaç yıl buraya hakim olmaya çalışmış, Asurlar, Akatlar, Sümerler, Osmanlı dahil tüm küresel güç olmak isteyenler Ortadoğuya hakim olmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.