ODÜ'DE KABAK KEMANE İLE TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ VERİLDİ

Yaşam 08.05.2015 - 00:00, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3550+ kez okundu.
 

ODÜ'DE KABAK KEMANE İLE TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ VERİLDİ

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Bölümü Öğretim Görevlisi Timur Eşigül, Tüklerin çok eski ve köklü çalgısı olan Kabak Kemane ile sunduğu konserde dinleyenleri mest etti.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Kabak Kemane ile Türk Müziği Örneklemesi” konserine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.Öğretim Görevlisi Timur Eşigül, Türk kültüründe kökeni Orta Asya’ya dayanan ve halen en önemli çalgı aletlerinden biri olan Kabak Kemane ile Anadolu’nun dört bir yanından türküleri ustalıkla çalarak yeteneğini gözler önüne serdi.Kırıkkale Yöresine ait “Keskin Halayı” adlı eser ile konserine başlangıç yapan Öğretim Görevlisi Timur Eşigül’e Tuşlu Çalgılarda Öğretim Görevlisi Dr. Sercan Özkeleş, Nefesli Çalgılarda Öğretim Görevlisi Aytunç aydın, Bağlamada Öğretim görevlisi Serdar Özdoğan, Bas Gitarda ve Perküsyonda ise Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri İbrahim Akgül ile Mete Uğur Koçanlı eşlik etti. Türk Halk Müziğinin duayenleri Aşık Veysel ve Neşat Ertaş’ın video görüntülerinin de paylaşıldığı konserde Öğretim Görevlisi Timur Eşigül sırasıyla Orta Anadolu Yöresi’ne ait “N’olur Gelin N’olur”, Bulgaristan Yöresi’ne ait “Kırcalılar”, Aydın Yöresi’ne ait “Dumanı da Vardır Şu Dağların Başında”, Aşık Veysel Şatıroğlu’ndan alınan Sivas Yöresine ait olan “Ben Gidersem Sazım Sen Kal Dünyada”, Burdur Yöresi’ne ait “ Şu Dirmil’in Çalgısı” ve “Devesi Gater Gater”, Sivas Yöresi’ne ait “Maro Halayı” ve “Siyah Saçlarında Hatem Yüzlerin”, Kerkük Yöresi’ne ait “Güzellerden Üç Güzel Var Sevilir” ve Azerbaycan Yöresi’ne ait “ Şur Rengi” eserlerini başarıyla sundu.Öğretim Görevlisi Timur Eşigül dinleyenlerden büyük alkış aldığı konserini Kayseri Yöresi’ne ait “Cirit Havası” eseriyle sonlandırdı. Konser sonunda söz alan Dekan Prof. Sabri Yener, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi olarak çok başarılı konserler gerçekleştirdiklerini dile getirerek yaptıkları çalışmalar ile Ordu’nun sanat dünyasında önemli bir fark yarattıklarını vurguladı. Prof. Sabri Yener yoğun ders programları arasında büyük bir emek verilerek hazırlanan konserde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği Bölümü Öğretim Görevlisi Timur Eşigül, Tüklerin çok eski ve köklü çalgısı olan Kabak Kemane ile sunduğu konserde dinleyenleri mest etti.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Kabak Kemane ile Türk Müziği Örneklemesi” konserine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Öğretim Görevlisi Timur Eşigül, Türk kültüründe kökeni Orta Asya’ya dayanan ve halen en önemli çalgı aletlerinden biri olan Kabak Kemane ile Anadolu’nun dört bir yanından türküleri ustalıkla çalarak yeteneğini gözler önüne serdi.
Kırıkkale Yöresine ait “Keskin Halayı” adlı eser ile konserine başlangıç yapan Öğretim Görevlisi Timur Eşigül’e Tuşlu Çalgılarda Öğretim Görevlisi Dr. Sercan Özkeleş, Nefesli Çalgılarda Öğretim Görevlisi Aytunç aydın, Bağlamada Öğretim görevlisi Serdar Özdoğan, Bas Gitarda ve Perküsyonda ise Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri İbrahim Akgül ile Mete Uğur Koçanlı eşlik etti.
Türk Halk Müziğinin duayenleri Aşık Veysel ve Neşat Ertaş’ın video görüntülerinin de paylaşıldığı konserde Öğretim Görevlisi Timur Eşigül sırasıyla Orta Anadolu Yöresi’ne ait “N’olur Gelin N’olur”, Bulgaristan Yöresi’ne ait “Kırcalılar”, Aydın Yöresi’ne ait “Dumanı da Vardır Şu Dağların Başında”, Aşık Veysel Şatıroğlu’ndan alınan Sivas Yöresine ait olan “Ben Gidersem Sazım Sen Kal Dünyada”, Burdur Yöresi’ne ait “ Şu Dirmil’in Çalgısı” ve “Devesi Gater Gater”, Sivas Yöresi’ne ait “Maro Halayı” ve “Siyah Saçlarında Hatem Yüzlerin”, Kerkük Yöresi’ne ait “Güzellerden Üç Güzel Var Sevilir” ve Azerbaycan Yöresi’ne ait “ Şur Rengi” eserlerini başarıyla sundu.
Öğretim Görevlisi Timur Eşigül dinleyenlerden büyük alkış aldığı konserini Kayseri Yöresi’ne ait “Cirit Havası” eseriyle sonlandırdı. Konser sonunda söz alan Dekan Prof. Sabri Yener, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi olarak çok başarılı konserler gerçekleştirdiklerini dile getirerek yaptıkları çalışmalar ile Ordu’nun sanat dünyasında önemli bir fark yarattıklarını vurguladı. Prof. Sabri Yener yoğun ders programları arasında büyük bir emek verilerek hazırlanan konserde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.