ORDU DEVLET HASTANESİNDE BAŞARILI BİR OPERASYON

Sağlık 25.01.2021 - 15:57, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3400+ kez okundu.
 

ORDU DEVLET HASTANESİNDE BAŞARILI BİR OPERASYON

Gastroduodenal Arter Rüptürü olan Hasta Başarılı Bir Operasyonla Hayata Döndü

Gastroduodenal Arter Rüptürü olan Hasta Başarılı Bir Operasyonla Hayata Döndü Gastroduodenal Arter Rüptürü (Karın İçi Damar Baloncuk Patlaması) ön tanısıyla tanısı ile hastanemize getirilen ve hayati riski bulunan 62 yaşındaki erkek hastamız entübe edilerek hızlı bir şekilde ameliyata alındı. Kalp Damar Cerrahisi dokto Op.Dr.Ayşe ÇİÇEK ve Genel Cerrahi doktorumuz Op.Dr.Hakan PEKER tarafından ameliyata alınan ve başarılı bir şekilde müdahale edilerek hayata döndürülen hasta ameliyat sonrası KVC Yoğun Bakım Ünitesine alındı. Genel durumu iyi olan ve yoğun bakım süreci tamamlanan hastamız KVC servisimize alınarak takip ve tedavilerinin ardından hastanemizden taburcu oldu. Gastroduodenal Arter Rüptürü ile ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ayşe ÇİÇEK ; ''Hastamız dünyada nadir görülen klinik bir duruma sahip Gastroduodenal Arter Rüptürü. Gastroduodenal arter mide ve bağırsağı besleyen bir karın içi atardamarı, nadiren de olsa bu damarda anevrizma (baloncuk) gelişip rüptür (baloncuk patlaması) sonrası, ani kanama ile hastanın hayatını riske sokan acil klinik bir durum olarak karşımıza çıkıyor.''dedi. Başhekim Uzm. Dr. Atila GÜRGEN'de, ''Çok riskli olan bu ameliyatı gerçekleştiren hekimlerimiz ile birlikte bu süreçte yardımcı sağlık personellerimize teşekkür ediyor başarılar temenni ediyorum” diye konuştu.  
Gastroduodenal Arter Rüptürü olan Hasta Başarılı Bir Operasyonla Hayata Döndü

Gastroduodenal Arter Rüptürü olan Hasta Başarılı Bir Operasyonla Hayata Döndü
Gastroduodenal Arter Rüptürü (Karın İçi Damar Baloncuk Patlaması) ön tanısıyla tanısı ile hastanemize getirilen ve hayati riski bulunan 62 yaşındaki erkek hastamız entübe edilerek hızlı bir şekilde ameliyata alındı.
Kalp Damar Cerrahisi dokto Op.Dr.Ayşe ÇİÇEK ve Genel Cerrahi doktorumuz Op.Dr.Hakan PEKER tarafından ameliyata alınan ve başarılı bir şekilde müdahale edilerek hayata döndürülen hasta ameliyat sonrası KVC Yoğun Bakım Ünitesine alındı. Genel durumu iyi olan ve yoğun bakım süreci tamamlanan hastamız KVC servisimize alınarak takip ve tedavilerinin ardından hastanemizden taburcu oldu. Gastroduodenal Arter Rüptürü ile ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ayşe ÇİÇEK ; ''Hastamız dünyada nadir görülen klinik bir duruma sahip Gastroduodenal Arter Rüptürü. Gastroduodenal arter mide ve bağırsağı besleyen bir karın içi atardamarı, nadiren de olsa bu damarda anevrizma (baloncuk) gelişip rüptür (baloncuk patlaması) sonrası, ani kanama ile hastanın hayatını riske sokan acil klinik bir durum olarak karşımıza çıkıyor.''dedi.
Başhekim Uzm. Dr. Atila GÜRGEN'de, ''Çok riskli olan bu ameliyatı gerçekleştiren hekimlerimiz ile birlikte bu süreçte yardımcı sağlık personellerimize teşekkür ediyor başarılar temenni ediyorum” diye konuştu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.