ORDU GİRESUN HAVALİMANI TAHMİNLERİ ALT ÜST ETTİ

Turizm 08.12.2015 - 22:45, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2285+ kez okundu.
 

ORDU GİRESUN HAVALİMANI TAHMİNLERİ ALT ÜST ETTİ

Hizmete girdiği tarihten buyana 166 bin yolcunun kullandığı Ordu-Giresun Havalimanı’nın tahminleri alt üst ettiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Şu ana kadar 1300'ün üzerinde uçak havalimanımıza indi.” dedi.

Avrupa'nın ve Türkiye'nin tamamı deniz üzerine kurulan, ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın tahminlerin üzerinde yolcu sayısına ulaştığı bildirildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada 22 Mayıs'ta resmi açılışı yapılan havalimanında yolcu sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Havalimanının bölgenin yüzyılın projesi olarak değerlendirildiğini belirten Başkan Yılmaz; "Bu prestij projemizin yoğun şekilde çalışması bizleri son derece mutlu etti. Açıldığı ilk günlerde çalışıp çalışmayacağı, 'Günde bir iki uçak iner mi, inmez mi' tartışmasının yapıldığı havalimanımıza bugün itibarıyla günlük 12 uçak seferi yapılmaktadır. 11 Aralık Cuma gününden itibaren de bu seferler 16'ya çıkarılacak" dedi. BİN 300’ÜN ÜZERİNDE UÇAK HAVALİMANINA İNDİ Başkan Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Ankara, İstanbul ve İzmir uçuşlarının gerçekleştiğini ifade ederek, "Ordu ve Giresun'un yıllar önce göç vermesiyle il dışında yoğun bir nüfus yoğunluğunun olduğunu biliyorduk. Havalimanının açılması bunu bir kez daha ispatlamış oldu. Şu ana kadar 1300'ün üzerinde uçak havalimanımıza indi" diye konuştu. Çevre havalimanlarından birini de yolcu kapasitesi itibarıyla aştıklarını anlatan Başkan Enver Yılmaz; "Yıllık 2 milyon hedeflenen havalimanımızın önümüzdeki yıl Karadeniz Bölgesinde en fazla yolcu kapasitesi rekorunu geçeceğini tahmin ediyoruz. Her gün Ankara, İzmir ve İstanbul'a düzenli uçuşlar birden fazla devam diyor. İnşallah Ocak ayından itibaren Kıbrıs uçuşları ve Mayıs ayı itibarıyla da Almanya ve Avusturya uçuşları başlayacak" dedi. BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE YOLCU SAYISI Başkan Yılmaz, 166 bin yolcunun havalimanını kullandığına işaret ederek şunları söyledi; "Denizdeki havalimanı, beklentilerimizin üzerinde yolcu sayısına ulaşarak tahminleri alt üst etti. Yoğun yolcu kapasitesiyle Ordu-Giresun Havalimanı'nın denize dolgu yapılarak kurulması farklı da bir hava vermiş oldu. Çünkü gelen yolculara bakıldığında bazıları sadece havalimanını görmek için uçuyor. Özellikle özel hava yolu şirketlerinin buraya girmesi ve bilet fiyatlarının düşmesiyle bu durumda daha fazla bir artış olduğu gözleniyor. Yolcuların birçoğu günlük olarak gidiş geliş yapıyor. HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM Havalimanının yolcu sayısını görünce çok mutlu olduklarını dile getiren Başkan Yılmaz; "Bu aynı zamanda hükümetimizin hava ulaşımı ve yatırımlarına vermiş olduğu öneminin de bir göstergesidir. Bu yatırımı bölgemize kazandıran hükümetimize tekrar çok teşekkür ediyorum. Bu proje açıldığı ilk günden bu yana rekorlar kırmak suretiyle bizleri çok şaşırttı. İnşallah 2016 yılında Türkiye'nin yolcu kapasitesi itibarıyla en fazla aktif beş büyük havalimanı içine girecektir. Buna yürekten inanıyoruz" dedi. Başkan Yılmaz, havalimanın iş dünyası sektörünün çok fazla işine yaradığını, bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamları sayısının günden güne arttığını sözlerine ekledi.
Hizmete girdiği tarihten buyana 166 bin yolcunun kullandığı Ordu-Giresun Havalimanı’nın tahminleri alt üst ettiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Şu ana kadar 1300'ün üzerinde uçak havalimanımıza indi.” dedi.

Avrupa'nın ve Türkiye'nin tamamı deniz üzerine kurulan, ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın tahminlerin üzerinde yolcu sayısına ulaştığı bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada 22 Mayıs'ta resmi açılışı yapılan havalimanında yolcu sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Havalimanının bölgenin yüzyılın projesi olarak değerlendirildiğini belirten Başkan Yılmaz; "Bu prestij projemizin yoğun şekilde çalışması bizleri son derece mutlu etti. Açıldığı ilk günlerde çalışıp çalışmayacağı, 'Günde bir iki uçak iner mi, inmez mi' tartışmasının yapıldığı havalimanımıza bugün itibarıyla günlük 12 uçak seferi yapılmaktadır. 11 Aralık Cuma gününden itibaren de bu seferler 16'ya çıkarılacak" dedi.

BİN 300’ÜN ÜZERİNDE UÇAK HAVALİMANINA İNDİ

Başkan Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Ankara, İstanbul ve İzmir uçuşlarının gerçekleştiğini ifade ederek, "Ordu ve Giresun'un yıllar önce göç vermesiyle il dışında yoğun bir nüfus yoğunluğunun olduğunu biliyorduk. Havalimanının açılması bunu bir kez daha ispatlamış oldu. Şu ana kadar 1300'ün üzerinde uçak havalimanımıza indi" diye konuştu.

Çevre havalimanlarından birini de yolcu kapasitesi itibarıyla aştıklarını anlatan Başkan Enver Yılmaz; "Yıllık 2 milyon hedeflenen havalimanımızın önümüzdeki yıl Karadeniz Bölgesinde en fazla yolcu kapasitesi rekorunu geçeceğini tahmin ediyoruz. Her gün Ankara, İzmir ve İstanbul'a düzenli uçuşlar birden fazla devam diyor. İnşallah Ocak ayından itibaren Kıbrıs uçuşları ve Mayıs ayı itibarıyla da Almanya ve Avusturya uçuşları başlayacak" dedi.

BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE YOLCU SAYISI

Başkan Yılmaz, 166 bin yolcunun havalimanını kullandığına işaret ederek şunları söyledi; "Denizdeki havalimanı, beklentilerimizin üzerinde yolcu sayısına ulaşarak tahminleri alt üst etti. Yoğun yolcu kapasitesiyle Ordu-Giresun Havalimanı'nın denize dolgu yapılarak kurulması farklı da bir hava vermiş oldu. Çünkü gelen yolculara bakıldığında bazıları sadece havalimanını görmek için uçuyor. Özellikle özel hava yolu şirketlerinin buraya girmesi ve bilet fiyatlarının düşmesiyle bu durumda daha fazla bir artış olduğu gözleniyor. Yolcuların birçoğu günlük olarak gidiş geliş yapıyor.

HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Havalimanının yolcu sayısını görünce çok mutlu olduklarını dile getiren Başkan Yılmaz; "Bu aynı zamanda hükümetimizin hava ulaşımı ve yatırımlarına vermiş olduğu öneminin de bir göstergesidir. Bu yatırımı bölgemize kazandıran hükümetimize tekrar çok teşekkür ediyorum. Bu proje açıldığı ilk günden bu yana rekorlar kırmak suretiyle bizleri çok şaşırttı. İnşallah 2016 yılında Türkiye'nin yolcu kapasitesi itibarıyla en fazla aktif beş büyük havalimanı içine girecektir. Buna yürekten inanıyoruz" dedi. Başkan Yılmaz, havalimanın iş dünyası sektörünün çok fazla işine yaradığını, bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamları sayısının günden güne arttığını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.