ORDULU GENÇLER KASTAMONU’DA

Gündem 08.06.2021 - 17:22, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3815+ kez okundu.
 

ORDULU GENÇLER KASTAMONU’DA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada organizasyonun, Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergahta 8-11 Haziran’da düzenleneceği belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü, 8 Haziran Salı günü Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde başlayacak. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerinde görev yapan Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler tarafından oluşturulan ekip program için Ordu İlini temsilen Kastamonu’ya gittiler. Programa Gençlik Merkezleri üyeleri yanı sıra Sporcular ve vatandaşların da katılacağı yürüyüşün, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye cephane ile erzak taşıma güzergahı olan ve tarihi milli park ilan edilen İstiklal Yolu’nda gerçekleşeceği aktarıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılacağı organizasyonda, İstiklal Yolu Bisiklet Yarışı’nın da startının verileceği kaydedildi. Toplam 5 güne yayılan etkinlikler kapsamında, her gün farklı bir tarihçinin katılımıyla söyleşilerin yapılacağı ve tiyatro oyunlarının sahneleneceği ifade edildi.      
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada organizasyonun, Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildiği 95 kilometrelik güzergahta 8-11 Haziran’da düzenleneceği belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü, 8 Haziran Salı günü Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde başlayacak.
Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerinde görev yapan Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler tarafından oluşturulan ekip program için Ordu İlini temsilen Kastamonu’ya gittiler. Programa Gençlik Merkezleri üyeleri yanı sıra Sporcular ve vatandaşların da katılacağı yürüyüşün, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye cephane ile erzak taşıma güzergahı olan ve tarihi milli park ilan edilen İstiklal Yolu’nda gerçekleşeceği aktarıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılacağı organizasyonda, İstiklal Yolu Bisiklet Yarışı’nın da startının verileceği kaydedildi.
Toplam 5 güne yayılan etkinlikler kapsamında, her gün farklı bir tarihçinin katılımıyla söyleşilerin yapılacağı ve tiyatro oyunlarının sahneleneceği ifade edildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.