ORMEK YİNE FARKINDALIK OLUŞTURDU

Gündem 12.05.2018 - 09:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3985+ kez okundu.
 

ORMEK YİNE FARKINDALIK OLUŞTURDU

Ünye ORMEK bünyesinde işaret dili eğitimi gören 6 işitme engelli kursiyerin asker kıyafetiyle görev aldığı muhteşem konserde duygu dolu dakikalar yaşandı.

Ünye ORMEK bünyesinde işaret dili eğitimi gören 6 işitme engelli kursiyerin asker kıyafetiyle görev aldığı muhteşem konserde duygu dolu dakikalar yaşandı.  Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ORMEK’te açılan işaret dili kursuyla işitme ve konuşma engelli bireylerin aileleri, dostları ve çevresinde yaşayan diğer insanlar ile iletişim kuramamasından kaynaklanan sorunların en aza indirilmesine çalışılıyor. 6 İŞİTME ENGELLİ KURSİYER ASKER KIYAFETİYLE GÖREV ALDI Kurs bünyesinde ilki geçtiğimiz yıl Ünye ilçesinde düzenlenen “İşaret Dili Konseri”nin bu yıl ikincisi Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirildi. Öğretmenler Arzu Kıranlı’nın ve Nagihan Çamyar’ın verdiği eğitim sonrasında 6’sı işitme engelli olmak üzere toplam 20 kursiyer fonda çalan 14 esere işaret diliyle eşlik etti. 6 işitme engelli kursiyerin asker kıyafetiyle görev aldığı; marş, ilahi, ezgi ve şiirlerden oluşan konserde hocalar ve kursiyerlerin performansı davetlilerden tam not alırken, duygusal dakikalar da yaşandı.  BİRBİRİNDEN SEÇKİN ESERLER SUNULDU Konserde İstiklal Marşı, Cuma İlahisi, Öncüler Ezgisi, Şehit Tahtında Rabbe Gülümser İlahisi, Duvak Şiiri, Aşk İçin Gelmişiz İlahisi, Beklemesinler Ezgisi, Afrin Ezgisi, Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan İlahisi, Tek Sevdamız Türkiye Marşı, Kısık Sesler Şiiri, Yakında Döneceksin Ezgisi ve Benim Sesim Olur Musunuz? Şarkısı işaret diliyle sunuldu. YAKLAŞIK 400 KİŞİ TAKİP ETTİ Kursiyer yakınları ve Ünye Engelli Dernekleri yetkililerinin de yer aldığı yaklaşık 400 kişinin takip ettiği konser, ayakta alkışlanırken program sonunda Başkan Enver Yılmaz’ın Engelliler Haftası’yla ilgili mesajının okunmasının ardından öğretmenlere çiçek takdim edildi.  3 YILDA 1360 KURSİYER İŞARET DİLİ EĞİTİMİ ALDI Yapılan açıklamada, ORMEK bünyesinde geride kalan 3 yılın sonunda Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde toplam 1360 kursiyere işaret dili eğitimi verildiği, Altınordu ilçesinde 38 kursiyere İşaret Dili Tercümanlığı, Altınordu ve Ünye ilçelerinde 21 kursiyere Görme Engelliler Breille Alfabesi ve Kur’an-ı Kerim (Elif-Ba ve Tecvitli Okuma) kursu ve Fatsa ilçesinde de 2 kursiyere Hafif Düzeyde Zihinsel Engelliler El Sanatları kursu verildiği belirtildi.  
Ünye ORMEK bünyesinde işaret dili eğitimi gören 6 işitme engelli kursiyerin asker kıyafetiyle görev aldığı muhteşem konserde duygu dolu dakikalar yaşandı.

Ünye ORMEK bünyesinde işaret dili eğitimi gören 6 işitme engelli kursiyerin asker kıyafetiyle görev aldığı muhteşem konserde duygu dolu dakikalar yaşandı. 
Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı ORMEK’te açılan işaret dili kursuyla işitme ve konuşma engelli bireylerin aileleri, dostları ve çevresinde yaşayan diğer insanlar ile iletişim kuramamasından kaynaklanan sorunların en aza indirilmesine çalışılıyor.
6 İŞİTME ENGELLİ KURSİYER ASKER KIYAFETİYLE GÖREV ALDI
Kurs bünyesinde ilki geçtiğimiz yıl Ünye ilçesinde düzenlenen “İşaret Dili Konseri”nin bu yıl ikincisi Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirildi. Öğretmenler Arzu Kıranlı’nın ve Nagihan Çamyar’ın verdiği eğitim sonrasında 6’sı işitme engelli olmak üzere toplam 20 kursiyer fonda çalan 14 esere işaret diliyle eşlik etti. 6 işitme engelli kursiyerin asker kıyafetiyle görev aldığı; marş, ilahi, ezgi ve şiirlerden oluşan konserde hocalar ve kursiyerlerin performansı davetlilerden tam not alırken, duygusal dakikalar da yaşandı. 
BİRBİRİNDEN SEÇKİN ESERLER SUNULDU
Konserde İstiklal Marşı, Cuma İlahisi, Öncüler Ezgisi, Şehit Tahtında Rabbe Gülümser İlahisi, Duvak Şiiri, Aşk İçin Gelmişiz İlahisi, Beklemesinler Ezgisi, Afrin Ezgisi, Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan İlahisi, Tek Sevdamız Türkiye Marşı, Kısık Sesler Şiiri, Yakında Döneceksin Ezgisi ve Benim Sesim Olur Musunuz? Şarkısı işaret diliyle sunuldu.
YAKLAŞIK 400 KİŞİ TAKİP ETTİ
Kursiyer yakınları ve Ünye Engelli Dernekleri yetkililerinin de yer aldığı yaklaşık 400 kişinin takip ettiği konser, ayakta alkışlanırken program sonunda Başkan Enver Yılmaz’ın Engelliler Haftası’yla ilgili mesajının okunmasının ardından öğretmenlere çiçek takdim edildi. 
3 YILDA 1360 KURSİYER İŞARET DİLİ EĞİTİMİ ALDI
Yapılan açıklamada, ORMEK bünyesinde geride kalan 3 yılın sonunda Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde toplam 1360 kursiyere işaret dili eğitimi verildiği, Altınordu ilçesinde 38 kursiyere İşaret Dili Tercümanlığı, Altınordu ve Ünye ilçelerinde 21 kursiyere Görme Engelliler Breille Alfabesi ve Kur’an-ı Kerim (Elif-Ba ve Tecvitli Okuma) kursu ve Fatsa ilçesinde de 2 kursiyere Hafif Düzeyde Zihinsel Engelliler El Sanatları kursu verildiği belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.