OSKİ TESİSLERİ KAPILARINI ÖĞRENCİLERE AÇTI

Gündem 06.03.2018 - 14:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3080+ kez okundu.
 

OSKİ TESİSLERİ KAPILARINI ÖĞRENCİLERE AÇTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (OSKİ) dünya standartlarında faaliyet gösteren içme suyu arıtma tesisleri ve atık su artıma tesisleri kapılarını öğrencilere açtı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (OSKİ) dünya standartlarında faaliyet gösteren içme suyu arıtma tesisleri ve atık su artıma tesisleri kapılarını öğrencilere açtı. Altınordu Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Durugöl Atık Su Arıtma Tesisini, Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Altınordu İçme Suyu Arıtma Tesislerini ve Ünye Fen Lisesi öğrencileri de Ünye İçme Suyu Arıtma Tesislerini ziyaret ederek arıtma çalışmaları hakkında bilgi aldı. İÇME SUYUNUN NASIL ARITILDIĞINI GÖRDÜLER Altınordu ve Ünye İçme Suyu Arıtma Tesislerini ziyaret eden öğrencilere, tesislerin nasıl çalıştığı detaylı bir şekilde anlatılarak, kullanılan içme sularının evlere ulaşmadan önce hangi aşamalardan ve nasıl bir arıtımdan geçtiği gösterildi. Dünya standartlarında içme suyu arıtımı sağlayan tesislerde kullanılan modern teknolojiyle ilgili de bilgi verildi. Su kaynaklarının azalması, kuraklık gibi doğal olayların son yıllarda sıkça gündeme gelmesi ve kaynakların kirletilmemesi gibi konular öğrencilere anlatılarak suyun ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğu belirtildi. ATIK SULARIN ARITMA SÜREÇLERİNİ İNCELEDİLER Atık su tesislerini gezen öğrencilere, OSKİ Genel Müdürlüğü personeli tarafından atık su arıtma tesisinin nasıl çalıştığı, evlerde kullanılan suların arıtılarak doğaya geri nasıl sağlıklı bir şekilde kazandırıldığı anlatıldı. Atık yağ, çöp ve ıslak mendil gibi atıkların tesisin çalışma verimini düşürmesi ve mekanik aksamlarına zarar vermesiyle ilgili de bilgi verildi. Altınordu’daki kanalizasyon sularının arıtılıp doğaya geri kazandırılması sayesinde sağlıklı bir çevre oluşumuna nasıl katkı sağlandığı tesisteki uygulamalar eşliğinde anlatıldı. OSKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, okulların talepleri doğrultusunda ilerleyen zamanlarda tesislerin öğrencilere tanıtılmaya devam edileceği belirtildi. 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (OSKİ) dünya standartlarında faaliyet gösteren içme suyu arıtma tesisleri ve atık su artıma tesisleri kapılarını öğrencilere açtı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (OSKİ) dünya standartlarında faaliyet gösteren içme suyu arıtma tesisleri ve atık su artıma tesisleri kapılarını öğrencilere açtı.

Altınordu Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Durugöl Atık Su Arıtma Tesisini, Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Altınordu İçme Suyu Arıtma Tesislerini ve Ünye Fen Lisesi öğrencileri de Ünye İçme Suyu Arıtma Tesislerini ziyaret ederek arıtma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İÇME SUYUNUN NASIL ARITILDIĞINI GÖRDÜLER

Altınordu ve Ünye İçme Suyu Arıtma Tesislerini ziyaret eden öğrencilere, tesislerin nasıl çalıştığı detaylı bir şekilde anlatılarak, kullanılan içme sularının evlere ulaşmadan önce hangi aşamalardan ve nasıl bir arıtımdan geçtiği gösterildi. Dünya standartlarında içme suyu arıtımı sağlayan tesislerde kullanılan modern teknolojiyle ilgili de bilgi verildi. Su kaynaklarının azalması, kuraklık gibi doğal olayların son yıllarda sıkça gündeme gelmesi ve kaynakların kirletilmemesi gibi konular öğrencilere anlatılarak suyun ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğu belirtildi.

ATIK SULARIN ARITMA SÜREÇLERİNİ İNCELEDİLER

Atık su tesislerini gezen öğrencilere, OSKİ Genel Müdürlüğü personeli tarafından atık su arıtma tesisinin nasıl çalıştığı, evlerde kullanılan suların arıtılarak doğaya geri nasıl sağlıklı bir şekilde kazandırıldığı anlatıldı. Atık yağ, çöp ve ıslak mendil gibi atıkların tesisin çalışma verimini düşürmesi ve mekanik aksamlarına zarar vermesiyle ilgili de bilgi verildi. Altınordu’daki kanalizasyon sularının arıtılıp doğaya geri kazandırılması sayesinde sağlıklı bir çevre oluşumuna nasıl katkı sağlandığı tesisteki uygulamalar eşliğinde anlatıldı.

OSKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, okulların talepleri doğrultusunda ilerleyen zamanlarda tesislerin öğrencilere tanıtılmaya devam edileceği belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.