OTSO’DA HEDEF FINDIĞI TANITMAK

Ekonomi 30.04.2019 - 15:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4089+ kez okundu.
 

OTSO’DA HEDEF FINDIĞI TANITMAK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Ticaret Bakanlığı tarafından iyi uygulama örnekleri arasına giren Fındık ve Fındık Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması isimli URGE Projesi kapsamında gittikleri Kanada’da ikili görüşmeler yaparak fındığı tanıtmaya devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olan “Fındık ve Fındık Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması” projesi kapsamında Kanada’nın Toronto kentinde bulunan ticaret heyeti bugün Türkiye cumhuriyeti Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen ile bir araya geldi. Proje kapsamında gelen heyete Toronto ve Toronto pazarı hakkında bilgiler veren Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen; “Toronto’da ticaret yapmanın aslında hem kolay hem de zor firmaların en dikkat etmesi gereken nokta sadece görüşme yapmak değil, görüşmeden sonraki surecinde takip ile devam ettirilmesi gerekmektedir. Kanada pazarına giren ve orada kendini kabul ettiren firmalar bir daha bu pazardan çıkmayarak buradan yeni pazarlara da ulaşması kolay olmaktadır. Biz bu görüşmelerin devamlılığının esas alınmasından yanayız” dedi. Daha sonra söz alan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin; “Bizler Ticaret Bakanlığının desteklediği URGE proje kapsamında buradayız amacımız zayıf olduğumuz pazarlara giderek Türkiye’nin ve özellikle Ordu’nun fındığının tanıtılmasına katkı sağlamak ve bununla birlikte gerekli bağlantılar kurarak mikro düzeyde Ordulu firmalarımızın ihracat kapasitesini artırmak, makro düzeyde ise Türkiye’mizin ekonomisine olumlu katkılar yapmaktır. Ayrıca bu proje sayesinde aynı sektör içinde yer alan firmalarımız arasındaki sinerjiyi artırmak olduğunu belirtti. Son olarak Başkan Şahin; “Türkiye dünya fındık üretiminin %65'ini karşılamakta ve bunun %25’lik dilimi ise Ordu tarafından gerçekleştirilmektedir, yani Türkiye’de üretilen her 3 fındıktan 1 tanesinin, Dünyada ise üretilen her 4 fındıktan 1’i Ordu tarafından üretilmektedir. Bizlerin görevi, bizim için vazgeçilemez olan bu ürünü katma değerli ürünlere çevirerek tüm dünyaya satmaktır” diye konuştu. Gerçekleşen istişare toplantısından sonra heyet Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen ile birlikte, Toronto World of Trade (Toronto Ticaret Dünyası) Ticaret ve Yatırım Servisi Direktörü Jose Antonio Santoyo ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Heyet ile teker teker tanışan Jose Antonio Santoyo heyete kanada ve özellikle Toronto ekonomisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toronto’nun Kanada’nın ticaret merkezi olduğunu söyleyen Jose Antonio Santoyo, Toronto Kanada’nın en kalabalık şehri ve bunun sonucu olarak da ticaretin en fazla gerçekleştiği şehir konumundadır. Biz burada yatırım yapmak isteyen ticaret yapmak isteyen firmalar için yardımcı olmaktayız. Sizlerde herhangi bir yatırım veya ticaret yapmak isterseniz sizlere de gerekli desteği sağlayacağız.” dedi. Son olarak, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Toronto World of Trade (Toronto Ticaret Dünyası) bir kardeşlik anlaşması imzalandı.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Ticaret Bakanlığı tarafından iyi uygulama örnekleri arasına giren Fındık ve Fındık Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması isimli URGE Projesi kapsamında gittikleri Kanada’da ikili görüşmeler yaparak fındığı tanıtmaya devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olan “Fındık ve Fındık Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması” projesi kapsamında Kanada’nın Toronto kentinde bulunan ticaret heyeti bugün Türkiye cumhuriyeti Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen ile bir araya geldi.

Proje kapsamında gelen heyete Toronto ve Toronto pazarı hakkında bilgiler veren Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen; “Toronto’da ticaret yapmanın aslında hem kolay hem de zor firmaların en dikkat etmesi gereken nokta sadece görüşme yapmak değil, görüşmeden sonraki surecinde takip ile devam ettirilmesi gerekmektedir. Kanada pazarına giren ve orada kendini kabul ettiren firmalar bir daha bu pazardan çıkmayarak buradan yeni pazarlara da ulaşması kolay olmaktadır. Biz bu görüşmelerin devamlılığının esas alınmasından yanayız” dedi.

Daha sonra söz alan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin; “Bizler Ticaret Bakanlığının desteklediği URGE proje kapsamında buradayız amacımız zayıf olduğumuz pazarlara giderek Türkiye’nin ve özellikle Ordu’nun fındığının tanıtılmasına katkı sağlamak ve bununla birlikte gerekli bağlantılar kurarak mikro düzeyde Ordulu firmalarımızın ihracat kapasitesini artırmak, makro düzeyde ise Türkiye’mizin ekonomisine olumlu katkılar yapmaktır. Ayrıca bu proje sayesinde aynı sektör içinde yer alan firmalarımız arasındaki sinerjiyi artırmak olduğunu belirtti.

Son olarak Başkan Şahin; “Türkiye dünya fındık üretiminin %65'ini karşılamakta ve bunun %25’lik dilimi ise Ordu tarafından gerçekleştirilmektedir, yani Türkiye’de üretilen her 3 fındıktan 1 tanesinin, Dünyada ise üretilen her 4 fındıktan 1’i Ordu tarafından üretilmektedir. Bizlerin görevi, bizim için vazgeçilemez olan bu ürünü katma değerli ürünlere çevirerek tüm dünyaya satmaktır” diye konuştu.

Gerçekleşen istişare toplantısından sonra heyet Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen ile birlikte, Toronto World of Trade (Toronto Ticaret Dünyası) Ticaret ve Yatırım Servisi Direktörü Jose Antonio Santoyo ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Heyet ile teker teker tanışan Jose Antonio Santoyo heyete kanada ve özellikle Toronto ekonomisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toronto’nun Kanada’nın ticaret merkezi olduğunu söyleyen Jose Antonio Santoyo, Toronto Kanada’nın en kalabalık şehri ve bunun sonucu olarak da ticaretin en fazla gerçekleştiği şehir konumundadır. Biz burada yatırım yapmak isteyen ticaret yapmak isteyen firmalar için yardımcı olmaktayız. Sizlerde herhangi bir yatırım veya ticaret yapmak isterseniz sizlere de gerekli desteği sağlayacağız.” dedi.

Son olarak, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Toronto World of Trade (Toronto Ticaret Dünyası) bir kardeşlik anlaşması imzalandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.