PROF. DR ORHAN KURAL ORDULULARLA BULUŞTU

Gündem 27.12.2018 - 13:42, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1572+ kez okundu.
 

PROF. DR ORHAN KURAL ORDULULARLA BULUŞTU

Ordu Büyükşehir Belediyesi aralık ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Orhan Kural, Kültür Sanat Merkezinde Ordululara “Bağımlılıkla Mücadele” adlı konferansı verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi aralık ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Orhan Kural, Kültür Sanat Merkezinde Ordululara “Bağımlılıkla Mücadele” adlı konferansı verdi. Bağımlılığın günümüzdeki görünümlerine dikkat çeken Kural, bağımlılıkla mücadele yolları hakkında katılımcılara bilgi verdi. PROF. DR. KURAL, “HER ŞEY BİR DEFA DEMEKLE BAŞLIYOR” Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yeşilay Ordu Temsilciliği ve Almanya Sigara ile Mücadele Derneği iş birliğiyle düzenlenen konferansta madde bağımlılığı, çevreyi koruma, tüketim toplumu, israf ve vatan sevgisi konularına değinen Prof. Dr. Kural, yüze yakın ülkeyi dolaştığını dünyada bir israf sorununun olduğunu ve binlerce çocuğun açlık ve yoksulluk içinde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Orhan Kural, “Her şey bir defalık demekle başlıyor. Gençlerin ilk etapta özentiyle başladıkları maddeler zamanla bağımlılık haline dönüşüyor. Film ve dizilerde sigara ve içki ile algılar oluşturularak insanlar bu maddelere özendiriliyor” dedi. Beslenme konusunda doğal yiyecekleri öneren Prof. Dr. Kural, Fastfood beslenmenin gençleri zehirlediğini anlattı. Kural gençleri sevgi, kardeşlik, paylaşım ve hayvan sevgisine önem vermesi gerektiğini belirtti. BAŞKAN TEKİNTAŞ, “ÜLKENİN DİNAMİK, SAĞLIKLI NESİLLERE İHTİYACI VAR” Konferansa katılan ve programın sonunda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ülkenin dinamik, sağlıklı yetişen nesillere ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Ülkemizin geleceğe taşınabilmesi, en iyi şekilde hazırlanabilmesi ve bu ülkenin muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarak mücadele etmesi için dinamik yetişmiş ve kendini her zaman hazır hisseden genç nesle ihtiyacı var. Bu vesileyle uzun yıllar israftan, kötü alışkanlıklardan uzak durmaktan ve iyi hasretleri geliştirerek toplumu geleceğe taşıyacak güzelliklerden bahseden Prof. Dr. Orhan Kural’a ve bu anlamda katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. PROF. DR ORHAN KURAL KİMDİR? 1950 yılında İstanbul Nişantaşı’nda doğdu. 1972 yılında İTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesinden maden mühendisi olarak mezun oldu. 1972-1973 yılları arasında ABD Henry Krumb Bursunu kazanıp New York Columbia Üniversitesinde yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 1978 yılında İTÜ’de Kömür Kimyası dalında doktor unvanını aldı.1989 Mayıs ayında İTÜ’de profesör oldu. 2006 – 2007 yıllarında bölüm başkan yardımcılığı yaptı. 2009 yılından itibaren üç dönem İTÜ Maden Fakültesinde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev aldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi aralık ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Orhan Kural, Kültür Sanat Merkezinde Ordululara “Bağımlılıkla Mücadele” adlı konferansı verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi aralık ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Orhan Kural, Kültür Sanat Merkezinde Ordululara “Bağımlılıkla Mücadele” adlı konferansı verdi. Bağımlılığın günümüzdeki görünümlerine dikkat çeken Kural, bağımlılıkla mücadele yolları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

PROF. DR. KURAL, “HER ŞEY BİR DEFA DEMEKLE BAŞLIYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yeşilay Ordu Temsilciliği ve Almanya Sigara ile Mücadele Derneği iş birliğiyle düzenlenen konferansta madde bağımlılığı, çevreyi koruma, tüketim toplumu, israf ve vatan sevgisi konularına değinen Prof. Dr. Kural, yüze yakın ülkeyi dolaştığını dünyada bir israf sorununun olduğunu ve binlerce çocuğun açlık ve yoksulluk içinde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Orhan Kural, “Her şey bir defalık demekle başlıyor. Gençlerin ilk etapta özentiyle başladıkları maddeler zamanla bağımlılık haline dönüşüyor. Film ve dizilerde sigara ve içki ile algılar oluşturularak insanlar bu maddelere özendiriliyor” dedi. Beslenme konusunda doğal yiyecekleri öneren Prof. Dr. Kural, Fastfood beslenmenin gençleri zehirlediğini anlattı. Kural gençleri sevgi, kardeşlik, paylaşım ve hayvan sevgisine önem vermesi gerektiğini belirtti.

BAŞKAN TEKİNTAŞ, “ÜLKENİN DİNAMİK, SAĞLIKLI NESİLLERE İHTİYACI VAR”

Konferansa katılan ve programın sonunda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ülkenin dinamik, sağlıklı yetişen nesillere ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Ülkemizin geleceğe taşınabilmesi, en iyi şekilde hazırlanabilmesi ve bu ülkenin muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarak mücadele etmesi için dinamik yetişmiş ve kendini her zaman hazır hisseden genç nesle ihtiyacı var. Bu vesileyle uzun yıllar israftan, kötü alışkanlıklardan uzak durmaktan ve iyi hasretleri geliştirerek toplumu geleceğe taşıyacak güzelliklerden bahseden Prof. Dr. Orhan Kural’a ve bu anlamda katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

PROF. DR ORHAN KURAL KİMDİR?

1950 yılında İstanbul Nişantaşı’nda doğdu. 1972 yılında İTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesinden maden mühendisi olarak mezun oldu. 1972-1973 yılları arasında ABD Henry Krumb Bursunu kazanıp New York Columbia Üniversitesinde yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 1978 yılında İTÜ’de Kömür Kimyası dalında doktor unvanını aldı.1989 Mayıs ayında İTÜ’de profesör oldu. 2006 – 2007 yıllarında bölüm başkan yardımcılığı yaptı. 2009 yılından itibaren üç dönem İTÜ Maden Fakültesinde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.