SİYEZ BUĞDAYI BEREKETİ

Gündem 28.04.2021 - 23:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3717+ kez okundu.
 

SİYEZ BUĞDAYI BEREKETİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 100 dekar alanda ilk kez ekimi yapılan siyez buğdayı üreticilerin memnuniyeti ve ilgisi sonucunda bir yıl da 7 kat artarak 700 dekara yükseldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 100 dekar alanda ilk kez ekimi yapılan siyez buğdayı üreticilerin memnuniyeti ve ilgisi sonucunda bir yıl da 7 kat artarak 700 dekara yükseldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ ortaya çıkarmak amacıyla fındığa alternatif ürün geliştirmek ve il genelinde tarım ve hayvancılık potansiyelini daha verimli hale getirmek için başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. ATIL ARAZİLER EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR Bu kapsamda geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan siyezin üretim alanları genişliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla atıl durumdaki arazilerin değerlendirilmesi sağlanıyor. ÜRETİM ALANLARI GENİŞLİYOR İlk olarak Mesudiye ilçesinde ekimi gerçekleştirilen siyez buğdayının üreticiler tarafından beğeni ile karşılanmasıyla proje her geçen gün daha geniş alanlara yayılıyor. Geçtiğimiz yıl 100 dekar alanda üretimi yapılan siyez buğdayının ekim alanları 7 kat artarak 700 dekar alana yükseldi. 17 BİN 500 KİLOGRAM SİYEZ TOHUMU DAĞITILDI Bu yıl Akkuş ve Mesudiye ilçelerinde yaşayan üreticilere Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 17 bin 500 kilogram siyez buğdayı tohumu dağıtılırken kasım ayında Akkuş’ta toprakla buluşan tohumlar ilk filizlerini vermeye başladı. ÜRETİCİLER HEYECANLA BEKLİYOR Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile atıl arazilerini birim alanda fazla ürün veren siyez buğdayı ile buluşturan vatandaşlar tohumların filizlenmesi ile birlikte heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Akkuş ilçesine bağlı Karaçal Mahallesi’nde yaşayan Hayati Güngör, Büyükşehir Belediyesinin teşvik ve destekleri ile ilk kez siyez buğdayı ektiğini söyledi. İlk filizlerin çok verimli olduğunu belirten ve bereketli bir hasat beklediklerini ifade eden Güngör, “Büyükşehir Belediyemizin teşvikleri ile ilk defa siyez buğdayı ektik. Sonbaharda ektiğimiz tohumlar filizlenmeye başladı. Gördüğümüz kadarıyla çok iyi bir filizlenme var, bu şekilde olması durumunda hasat yapacağımızı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyemizin teşvik ve destekleriyle ekimini yaptığımız siyez buğdayını bizde çevremize öneriyoruz. Bizleri destekleyerek arazilerimizi değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler başta olmak üzere İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 100 dekar alanda ilk kez ekimi yapılan siyez buğdayı üreticilerin memnuniyeti ve ilgisi sonucunda bir yıl da 7 kat artarak 700 dekara yükseldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 100 dekar alanda ilk kez ekimi yapılan siyez buğdayı üreticilerin memnuniyeti ve ilgisi sonucunda bir yıl da 7 kat artarak 700 dekara yükseldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ ortaya çıkarmak amacıyla fındığa alternatif ürün geliştirmek ve il genelinde tarım ve hayvancılık potansiyelini daha verimli hale getirmek için başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor.
ATIL ARAZİLER EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
Bu kapsamda geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan siyezin üretim alanları genişliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla atıl durumdaki arazilerin değerlendirilmesi sağlanıyor.
ÜRETİM ALANLARI GENİŞLİYOR
İlk olarak Mesudiye ilçesinde ekimi gerçekleştirilen siyez buğdayının üreticiler tarafından beğeni ile karşılanmasıyla proje her geçen gün daha geniş alanlara yayılıyor. Geçtiğimiz yıl 100 dekar alanda üretimi yapılan siyez buğdayının ekim alanları 7 kat artarak 700 dekar alana yükseldi.
17 BİN 500 KİLOGRAM SİYEZ TOHUMU DAĞITILDI
Bu yıl Akkuş ve Mesudiye ilçelerinde yaşayan üreticilere Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 17 bin 500 kilogram siyez buğdayı tohumu dağıtılırken kasım ayında Akkuş’ta toprakla buluşan tohumlar ilk filizlerini vermeye başladı.
ÜRETİCİLER HEYECANLA BEKLİYOR
Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile atıl arazilerini birim alanda fazla ürün veren siyez buğdayı ile buluşturan vatandaşlar tohumların filizlenmesi ile birlikte heyecanlı bekleyişini sürdürüyor.
Akkuş ilçesine bağlı Karaçal Mahallesi’nde yaşayan Hayati Güngör, Büyükşehir Belediyesinin teşvik ve destekleri ile ilk kez siyez buğdayı ektiğini söyledi.
İlk filizlerin çok verimli olduğunu belirten ve bereketli bir hasat beklediklerini ifade eden Güngör, “Büyükşehir Belediyemizin teşvikleri ile ilk defa siyez buğdayı ektik. Sonbaharda ektiğimiz tohumlar filizlenmeye başladı. Gördüğümüz kadarıyla çok iyi bir filizlenme var, bu şekilde olması durumunda hasat yapacağımızı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyemizin teşvik ve destekleriyle ekimini yaptığımız siyez buğdayını bizde çevremize öneriyoruz. Bizleri destekleyerek arazilerimizi değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler başta olmak üzere İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.