SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI BAŞLADI

Gündem 11.05.2015 - 22:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4396+ kez okundu.
 

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI BAŞLADI

Toplumda, sosyal güvenlik bilincini kazandırmak amacıyla her yıl Mayıs ayında kutlanan “Sosyal Güvenlik Haftası” başladı.

Sosyal Güvenlik Haftası’nın başlaması nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü  Mehmet Yaşar Günay, Müdür Yardımcıları Nizamettin Türkeli, Çakır Çetin, Yalçın Çebeci  ile  Dilek Yüzbaşı ve  Sibel Torun’dan oluşan heyet Vali  İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Sosyal Güvenlik Haftası  nedeniyle bir açıklama yapan Vali  İrfan Balkanlıoğlu, ”Sosyal güvenlik haftası münasebetiyle vatandaşlarımızın dikkatini bu kuruma ve yaptığı işlere çekme çabası içerisinde olduğunuz anlaşılıyor. Sosyal güvenlik kurumu son derece önemli bir kurum. Vatandaşların hatta ülkenin geleceğini ilgilendiriyor. Türkiye’de çalışan nüfusun hemen hemen tamamının çatı kuruluşu, herkesi ilgilendiriyor” diye konuştu. “Çalışan nüfusun hepsinin sigortalı olması ve  prim ödenmesi çok önemli. Bu bilinç gittikçe artmaya başladı. Çalıştırdığınız iş yerindeki eleman sigortasızsa başına her şey gelebilir. Bununda çok ağır cezaları var. Nasıl bir insan arabasının kaskosunu kaza olmadan hemen önce yaptırıyorsa iş yerinde çalıştırdığı elemanında hemen sigortasının yaptırılması gerektiğinin bilincinde olması gerekiyor” diyen Vali Balkanlıoğlu,  “Sigortasız işçi çalıştırmak hem kul hakkı, hem de insanların emeğini çalmaktır. Aynı işi yapan işçilerden bazısının sigortası olurken, bazıları yapılmıyor. Kişi,  bir ay boyunca çalışıyor ama 3-5 günlük sigorta yapıyorlar. Sigortalı işçi çalıştırma bilincini yerleştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.  Vali İrfan Balkanlıoğlu, konuşmasının son bölümünde hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmadan sigortasız işçi çalıştıran statüsü kim olursa olsun gereken denetim ve yasal işlemlerin mutlaka yapılmasını istedi. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü  Mehmet Yaşar Günay, Sosyal Güvenlik Haftası‘nın amacının  sosyal güvenlik bilincini kazandırmak ve yerleştirmek  olduğunu belirterek, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığının  SGK’ya devredilmesiyle  hizmette kalite  ve memnuniyetin arttığını, Aybastı ilçesinde de Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi’nin açılışının yapılacağını kaydetti.  
Toplumda, sosyal güvenlik bilincini kazandırmak amacıyla her yıl Mayıs ayında kutlanan “Sosyal Güvenlik Haftası” başladı.

Sosyal Güvenlik Haftası’nın başlaması nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü  Mehmet Yaşar Günay, Müdür Yardımcıları Nizamettin Türkeli, Çakır Çetin, Yalçın Çebeci  ile  Dilek Yüzbaşı ve  Sibel Torun’dan oluşan heyet Vali  İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Haftası  nedeniyle bir açıklama yapan Vali  İrfan Balkanlıoğlu, ”Sosyal güvenlik haftası münasebetiyle vatandaşlarımızın dikkatini bu kuruma ve yaptığı işlere çekme çabası içerisinde olduğunuz anlaşılıyor. Sosyal güvenlik kurumu son derece önemli bir kurum. Vatandaşların hatta ülkenin geleceğini ilgilendiriyor. Türkiye’de çalışan nüfusun hemen hemen tamamının çatı kuruluşu, herkesi ilgilendiriyor” diye konuştu.

“Çalışan nüfusun hepsinin sigortalı olması ve  prim ödenmesi çok önemli. Bu bilinç gittikçe artmaya başladı. Çalıştırdığınız iş yerindeki eleman sigortasızsa başına her şey gelebilir. Bununda çok ağır cezaları var. Nasıl bir insan arabasının kaskosunu kaza olmadan hemen önce yaptırıyorsa iş yerinde çalıştırdığı elemanında hemen sigortasının yaptırılması gerektiğinin bilincinde olması gerekiyor” diyen Vali Balkanlıoğlu,  “Sigortasız işçi çalıştırmak hem kul hakkı, hem de insanların emeğini çalmaktır. Aynı işi yapan işçilerden bazısının sigortası olurken, bazıları yapılmıyor. Kişi,  bir ay boyunca çalışıyor ama 3-5 günlük sigorta yapıyorlar. Sigortalı işçi çalıştırma bilincini yerleştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

 Vali İrfan Balkanlıoğlu, konuşmasının son bölümünde hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmadan sigortasız işçi çalıştıran statüsü kim olursa olsun gereken denetim ve yasal işlemlerin mutlaka yapılmasını istedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü  Mehmet Yaşar Günay, Sosyal Güvenlik Haftası‘nın amacının  sosyal güvenlik bilincini kazandırmak ve yerleştirmek  olduğunu belirterek, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığının  SGK’ya devredilmesiyle  hizmette kalite  ve memnuniyetin arttığını, Aybastı ilçesinde de Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi’nin açılışının yapılacağını kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.