SPOR MALZEMESİ DAĞITILDI

Spor 18.03.2020 - 07:34, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2830+ kez okundu.
 

SPOR MALZEMESİ DAĞITILDI

Okullarda sportif faaliyetlerin arttırılmasını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında, Ordu'daki 152 okula spor malzemesi dağıtıldı.

Okullarda sportif faaliyetlerin arttırılmasını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında, Ordu'daki 152 okula spor malzemesi dağıtıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolüyle, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması, sporun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, beden eğitimi ve spor alanında ihtiyaç duyulan alanlar için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, gençlik ve spor alanında hizmet ve faaliyetlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk arasında imzalanan protokol kapsamında okullarda genç ofisler ve tasarım beceri atölyelerinin kurulması, spor faaliyetlerinin güçlendirilmesi, belirlenecek illerde spor yerleşkelerinin açılması sağlanacak. Her iki Bakanlık spor liselerine yönelik ulusal ve uluslararası müsabakalar düzenleyecek, spor tesislerini karşılıklı kullanıma açacak. Ordu’da İlköğretim ve orta öğretim olmak üzere toplamda 152 okula dağıtılan spor malzemeleri ise şöyle; Futbol Antrenman Topu, Futbol Kale Direği, Futbol Antrenman Kale Filesi, Basketbol Antrenman Topu, Basketbol Pota Filesi, Basketbol Potası, Hentbol Antrenman Topu, Hentbol Antrenman Kale Filesi, Masa Tenisi Raketi, Masa Tenisi Topu, Masa Tenisi Masası, Masa Tenisi Antrenman Filesi, Voleybol Antrenman Topu, Voleybol Direği, Voleybol Antrenman Filesi, Badminton Raketi, Badminton Topu, Badminton Antrenman Filesi, Güreş Minderi, Güreş Ayakkabısı, Güreş Mayosu, Antrenman Merdiveni, Hulohop, Slalom Takımı, Antreman Çanağı, Güreş Cansız Manken, Tatami, Atlama ipi, Huni, Bocce Seti, Hız Paraşütü, Dart Tahtası, Dart Oku olmak üzere 35 çeşit malzeme dağıtıldı.  
Okullarda sportif faaliyetlerin arttırılmasını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında, Ordu'daki 152 okula spor malzemesi dağıtıldı.

Okullarda sportif faaliyetlerin arttırılmasını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında, Ordu'daki 152 okula spor malzemesi dağıtıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolüyle, okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması, sporun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, beden eğitimi ve spor alanında ihtiyaç duyulan alanlar için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, gençlik ve spor alanında hizmet ve faaliyetlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. 
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk arasında imzalanan protokol kapsamında okullarda genç ofisler ve tasarım beceri atölyelerinin kurulması, spor faaliyetlerinin güçlendirilmesi, belirlenecek illerde spor yerleşkelerinin açılması sağlanacak. Her iki Bakanlık spor liselerine yönelik ulusal ve uluslararası müsabakalar düzenleyecek, spor tesislerini karşılıklı kullanıma açacak.
Ordu’da İlköğretim ve orta öğretim olmak üzere toplamda 152 okula dağıtılan spor malzemeleri ise şöyle; Futbol Antrenman Topu, Futbol Kale Direği, Futbol Antrenman Kale Filesi, Basketbol Antrenman Topu, Basketbol Pota Filesi, Basketbol Potası, Hentbol Antrenman Topu, Hentbol Antrenman Kale Filesi, Masa Tenisi Raketi, Masa Tenisi Topu, Masa Tenisi Masası, Masa Tenisi Antrenman Filesi, Voleybol Antrenman Topu, Voleybol Direği, Voleybol Antrenman Filesi, Badminton Raketi, Badminton Topu, Badminton Antrenman Filesi, Güreş Minderi, Güreş Ayakkabısı, Güreş Mayosu, Antrenman Merdiveni, Hulohop, Slalom Takımı, Antreman Çanağı, Güreş Cansız Manken, Tatami, Atlama ipi, Huni, Bocce Seti, Hız Paraşütü, Dart Tahtası, Dart Oku olmak üzere 35 çeşit malzeme dağıtıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.