Tiyatro Festivali Renkli Geçiyor

Sanat 01.06.2013 - 12:00, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3496+ kez okundu.
 

Tiyatro Festivali Renkli Geçiyor

Ordu, kültür ve sanatta Dünya markası bir kent olma yolunda hızla ilerliyor. Ordu Belediyesideyaptığı organizasyonlarla; ilimizin tanıtımında önemli adımlar atıyor.

Ordu, kültür ve sanatta Dünya markası bir kent olma yolunda hızla ilerliyor. Ordu Belediyesideyaptığı organizasyonlarla; ilimizin tanıtımında önemli adımlar atıyor.   Bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne 9 ülkeden ekipler katıldı. Mısır ekibi ise, Festival listesinde olmasına rağmen; ülkesinde yaşadığı sorunlardan dolayı gelemedi.    Hollanda, Fransa, ABD, İtalya, Bulgaristan, Polonya, Venezuella, İspanya ve Şili ekipleri Festivalde yer alıyorlar. Ordulu tiyatro severlerle buluşan ekipler, aynı zamanda ülkeleriyle, ilimiz arasında gönül elçiliği yapıyorlar ve gittiklerinde Ordu’yu tanıtıyorlar.    Yabancı ekiplerin yanında; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Erzurum’dan katılan ekipler de; Festival boyunca çocuklar ve gençlerle buluşuyorlar.    Festival Pazartesi günü 11’de kortej yürüyüşüyle başladı. Fidangörden başlayıp Yenimahalle kapalı caddenin sonundan dönüp, Atatürk Anıtı’na kadar, yaklaşık bir saatlik yürüyüş yapıldı.    Kortejin önünde bando müzik çaldı Ardında Belediye Başkanı Seyit Torun ve Başkan Yardımcıları vatandaşlarla kucaklaşıp karanfil verdiler. Yürüyüş sırasında vatandaşların ilgisi, gelen ekiplere gösterdikleri yakınlık, Ordu’nun tanıtımı açısından sevindiriciydi.    Pazartesi günü Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda başlayan festival; tek bir merkezde yapılmıyor. Atatürk Kültür Merkezi, Ordu Kültür Merkezi de oyunların sergilendiği salonlar. Ayrıca sokak  tiyatroları da yapılıyor.    Festival kentimizin her yerinde farklı saatlerde olunca; Ordu’yla bütünleşiyor. Her an her yerde festival coşkusu yaşanıyor.    Katılan ekipler, oyunların dışında kalan zamanlarını, vatandaşların arasında geçiriyorlar. Kentimizde geziyor, vatandaşlarla konuşuyorlar. Ordu insanının onlarla kaynaşması, ilgi ve sevgi göstermesinden; oldukça mutlular.    Bizim gibi küçük ölçekte bir ilin, kültür ve sanatta yaptığı atılım; gelen ekipleri şaşırtıyor. Bizlere gıptayla bakıyorlar.    Tiyatro Festivali’nin yanında, bugünlerde yapılan; ODÜ Şenlikleri, Resim Sergileri ve müzik etkinlikleriyle; Ordu harika bir kültür sanat haftası yaşıyor.    Basın mensupları ve televizyonların kameramanları; oradan oraya koşuyorlar. Yaşadıkları tatlı yorgunluk onları mutlu ediyor. Ordulu olmaktan gurur duyuyorlar.    Festival, Pazar günü saat yedide Adana Devlet Tiyatrosu’nun oynayacağı; Yedi Köyün Yargıcı adlı sokak oyunuyla sona erecek.
Ordu, kültür ve sanatta Dünya markası bir kent olma yolunda hızla ilerliyor. Ordu Belediyesideyaptığı organizasyonlarla; ilimizin tanıtımında önemli adımlar atıyor.

Ordu, kültür ve sanatta Dünya markası bir kent olma yolunda hızla ilerliyor. Ordu Belediyesideyaptığı organizasyonlarla; ilimizin tanıtımında önemli adımlar atıyor.

  Bu yıl 9.’su düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne 9 ülkeden ekipler katıldı. Mısır ekibi ise, Festival listesinde olmasına rağmen; ülkesinde yaşadığı sorunlardan dolayı gelemedi.

   Hollanda, Fransa, ABD, İtalya, Bulgaristan, Polonya, Venezuella, İspanya ve Şili ekipleri Festivalde yer alıyorlar. Ordulu tiyatro severlerle buluşan ekipler, aynı zamanda ülkeleriyle, ilimiz arasında gönül elçiliği yapıyorlar ve gittiklerinde Ordu’yu tanıtıyorlar.

   Yabancı ekiplerin yanında; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Erzurum’dan katılan ekipler de; Festival boyunca çocuklar ve gençlerle buluşuyorlar.

   Festival Pazartesi günü 11’de kortej yürüyüşüyle başladı. Fidangörden başlayıp Yenimahalle kapalı caddenin sonundan dönüp, Atatürk Anıtı’na kadar, yaklaşık bir saatlik yürüyüş yapıldı.

   Kortejin önünde bando müzik çaldı Ardında Belediye Başkanı Seyit Torun ve Başkan Yardımcıları vatandaşlarla kucaklaşıp karanfil verdiler. Yürüyüş sırasında vatandaşların ilgisi, gelen ekiplere gösterdikleri yakınlık, Ordu’nun tanıtımı açısından sevindiriciydi.

   Pazartesi günü Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda başlayan festival; tek bir merkezde yapılmıyor. Atatürk Kültür Merkezi, Ordu Kültür Merkezi de oyunların sergilendiği salonlar. Ayrıca sokak  tiyatroları da yapılıyor.

   Festival kentimizin her yerinde farklı saatlerde olunca; Ordu’yla bütünleşiyor. Her an her yerde festival coşkusu yaşanıyor.

   Katılan ekipler, oyunların dışında kalan zamanlarını, vatandaşların arasında geçiriyorlar. Kentimizde geziyor, vatandaşlarla konuşuyorlar. Ordu insanının onlarla kaynaşması, ilgi ve sevgi göstermesinden; oldukça mutlular.

   Bizim gibi küçük ölçekte bir ilin, kültür ve sanatta yaptığı atılım; gelen ekipleri şaşırtıyor. Bizlere gıptayla bakıyorlar.

   Tiyatro Festivali’nin yanında, bugünlerde yapılan; ODÜ Şenlikleri, Resim Sergileri ve müzik etkinlikleriyle; Ordu harika bir kültür sanat haftası yaşıyor.

   Basın mensupları ve televizyonların kameramanları; oradan oraya koşuyorlar. Yaşadıkları tatlı yorgunluk onları mutlu ediyor. Ordulu olmaktan gurur duyuyorlar.

   Festival, Pazar günü saat yedide Adana Devlet Tiyatrosu’nun oynayacağı; Yedi Köyün Yargıcı adlı sokak oyunuyla sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.