YENİ OYUNA COŞKULU GALA

Sanat 20.02.2017 - 19:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3060+ kez okundu.
 

YENİ OYUNA COŞKULU GALA

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), sezonun yeni oyunu “Ocak”ın galasını gerçekleştirdi. Turgut Özakman’ın yazdığı ve Ufuk Ersoy’un yönettiği oyun, salonu dolduran Ordulu sanatseverler tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Ordulu sanatseverler tarafından ilgiyle izlenen “Ocak” adlı oyunun galasına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.   “Ocak” oyununda 1960’lı yıllarda, orta halli, emekçi bir ailenin ekonomik güçlüklere ve geçim sıkıntısının getirdiği zorluklara rağmen hayal-gerçek çatışmaları arasındaki hayat mücadelesi ve bir arada durma çabası anlatılıyor. BAŞKAN YILMAZ, “OYUNU İZLERKEN BİR DÖNEMİ HEP BERABER YAŞADIK” Oyunun sonunda sahneye çıkarak bütün oyuncuları tebrik eden Başkan Yılmaz, “Turgut Özakman’ın çok bilinen ‘Ocak’ isimli eserinden uyarlanan dram ağırlıklı oyunu izlerken büyüdüğümüz dönemlere gittik. Oyunu izlerken bir dönemi hep beraber yaşadık ve tahmin ediyorum ki oyun birçoğumuzu ağlama noktasına getirdi. Dram ağırlıklı olmasına rağmen çok başarılı bir oyun oldu. Arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ben oyunu çok beğendim, inşallah hemşehrilerimiz de çok beğenirler ve bu salonu doldurarak sanatçılarımıza destek olurlar” dedi.   OBBKT SEYİRCİSİ HER YIL KATLANARAK ARTIYOR   Başkan Yılmaz OBBKT seyircisinin her geçen yıl katlanarak arttığına dikkat çekerek “Şu anda iki çocuk ve iki yetişkin oyununun sahnelendiği OBBKT’de henüz sezon başı olmasına rağmen 20 bin seyirciye ulaştık. Arkadaşlarımız geçen sene Gülyalı ilçemiz dışındaki bütün ilçelerimizde sahne almış ve sezonu 26 bin seyirci ile kapatmıştı. İnşallah bu sene bu rakamı ikiye katlayacağız” şeklinde konuştu   OBBKT Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Ersoy ise “Ocak” adlı yeni oyunla Ordulu sanatseverlerin huzurunda oldukları için mutlu olduklarını belirterek "Sanatseverlerin beğeniyle izleyeceğine inandığımız bir oyunumuz. Aile dramını anlatan bu oyunda, her türlü güçlüklere rağmen birbiriyle dayanışma içerisindeki ailenin yaşantısı yer alıyor. Belki de her ailenin seyretmesi gereken bir oyun. Bu oyunu başarıyla sahneleyeceğimizi ve tiyatro severlerin de hoşuna gidebileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), sezonun yeni oyunu “Ocak”ın galasını gerçekleştirdi. Turgut Özakman’ın yazdığı ve Ufuk Ersoy’un yönettiği oyun, salonu dolduran Ordulu sanatseverler tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

Ordulu sanatseverler tarafından ilgiyle izlenen “Ocak” adlı oyunun galasına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“Ocak” oyununda 1960’lı yıllarda, orta halli, emekçi bir ailenin ekonomik güçlüklere ve geçim sıkıntısının getirdiği zorluklara rağmen hayal-gerçek çatışmaları arasındaki hayat mücadelesi ve bir arada durma çabası anlatılıyor.

BAŞKAN YILMAZ, “OYUNU İZLERKEN BİR DÖNEMİ HEP BERABER YAŞADIK”

Oyunun sonunda sahneye çıkarak bütün oyuncuları tebrik eden Başkan Yılmaz, “Turgut Özakman’ın çok bilinen ‘Ocak’ isimli eserinden uyarlanan dram ağırlıklı oyunu izlerken büyüdüğümüz dönemlere gittik. Oyunu izlerken bir dönemi hep beraber yaşadık ve tahmin ediyorum ki oyun birçoğumuzu ağlama noktasına getirdi. Dram ağırlıklı olmasına rağmen çok başarılı bir oyun oldu. Arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ben oyunu çok beğendim, inşallah hemşehrilerimiz de çok beğenirler ve bu salonu doldurarak sanatçılarımıza destek olurlar” dedi.

 

OBBKT SEYİRCİSİ HER YIL KATLANARAK ARTIYOR

 

Başkan Yılmaz OBBKT seyircisinin her geçen yıl katlanarak arttığına dikkat çekerek “Şu anda iki çocuk ve iki yetişkin oyununun sahnelendiği OBBKT’de henüz sezon başı olmasına rağmen 20 bin seyirciye ulaştık. Arkadaşlarımız geçen sene Gülyalı ilçemiz dışındaki bütün ilçelerimizde sahne almış ve sezonu 26 bin seyirci ile kapatmıştı. İnşallah bu sene bu rakamı ikiye katlayacağız” şeklinde konuştu

 

OBBKT Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Ersoy ise “Ocak” adlı yeni oyunla Ordulu sanatseverlerin huzurunda oldukları için mutlu olduklarını belirterek "Sanatseverlerin beğeniyle izleyeceğine inandığımız bir oyunumuz. Aile dramını anlatan bu oyunda, her türlü güçlüklere rağmen birbiriyle dayanışma içerisindeki ailenin yaşantısı yer alıyor. Belki de her ailenin seyretmesi gereken bir oyun. Bu oyunu başarıyla sahneleyeceğimizi ve tiyatro severlerin de hoşuna gidebileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.