YENİ OYUNLAR SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

Sanat 02.02.2017 - 17:08, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3658+ kez okundu.
 

YENİ OYUNLAR SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, 4 farklı tiyatro oyunuyla Ordu ilinin kültür sanat hayatına ışık tutmaya devam ediyor. Bir süredir sahnelenen “Ayyar Hamza” ve “Kral Çıplak” adlı oyunların yanı sıra “Dağ Denize Kavuştu” ve “Ocak” adlı yeni tiyatro oyunları da seyirciyle buluştu.

“OCAK” OYUNU SAHNEDE   OBBKT, Usta Yazar Turgut Özakman’ın yazdığı ve Ufuk Ersoy’un yönettiği “Ocak” adlı yepyeni bir oyunla yeni yılda sanatseverlere merhaba dedi. Oyunun izleyenleri derinden etkileyeceğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ocak adlı oyunumuzda, toplumumuzun en küçük yapı taşı olan ve bacası her daim tütmesi gereken bir ailede yaşananlar konu ediliyor. Bu ailede yaşayan bireylerin her birinin içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için verdiği mücadele anlatılıyor. Tiyatro oyunumuz, ailenin önemini ve bireylerin hayata inatla direnişini yansıtıyor” dedi. OYUNUN KONUSU: AİLE   Oyunda olay karı koca, yetişkin üç oğul, bir kız ve anneanneden oluşan yedi kişilik bir aile çevresinde geçer. Otomobil tamircisi Tarık Usta, ortanca oğlu Fazıl’la beraber çalışmaktadır. Büyük oğul Nihat aylağın biridir, küçük Özcan ise öğrenci. Bunamış olan büyükanne, kendini bir paşa hanımı, torunlarını evlâtlık ve uşak zanneder ve yaşanmamış mutluluklarının boş hayalini sürdürür. Tarık Usta, eski bir araba alıp tamir etmeyi, bunun kazancıyla yeni arabalara sahip olmayı aklına koymuştur. Evin hanımı, bir ayağı sakat kızına çeyiz için sakladığı bileziği kocasına verir, araba alınır ve sonra çalışır hâle getirilir. Bu arada evin kızı Sevda, sevdiği gence kaçar. Üç ay geçer. Onarılan hurda araba aileye bir şey kazandırmamış, ümitleri boşa çıkarmıştır. Sevda’nın nikâhsız yaşadığı serseri ruhlu gencin yanından, pişman ve yenik hâlde baba ocağına dönmesiyle sevinen ailede bir toparlanma olur. Arabayı satan Tarık Usta, bu defa bir bakkal dükkânı açmak için hayallerini anlatırken perde kapanır.   CEZAEVİNDE TİYATRO COŞKUSU   Diğer taraftan ilçelerde de farklı oyunları seyircilerle buluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, “Ayyar Hamza” adlı oyununu Ordu Efirli E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde sahneleyerek kader mahkûmlarıyla buluştu. Cezaevinde tiyatro salonunda sahnelenen oyun, mahkûmlar tarafından ilgiyle izlendi. Tiyatro izleme imkânı bulan hükümlüler, sahnede hünerlerini sergileyen oyunculara teşekkür etti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, 4 farklı tiyatro oyunuyla Ordu ilinin kültür sanat hayatına ışık tutmaya devam ediyor. Bir süredir sahnelenen “Ayyar Hamza” ve “Kral Çıplak” adlı oyunların yanı sıra “Dağ Denize Kavuştu” ve “Ocak” adlı yeni tiyatro oyunları da seyirciyle buluştu.

“OCAK” OYUNU SAHNEDE

 

OBBKT, Usta Yazar Turgut Özakman’ın yazdığı ve Ufuk Ersoy’un yönettiği “Ocak” adlı yepyeni bir oyunla yeni yılda sanatseverlere merhaba dedi. Oyunun izleyenleri derinden etkileyeceğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ocak adlı oyunumuzda, toplumumuzun en küçük yapı taşı olan ve bacası her daim tütmesi gereken bir ailede yaşananlar konu ediliyor. Bu ailede yaşayan bireylerin her birinin içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için verdiği mücadele anlatılıyor. Tiyatro oyunumuz, ailenin önemini ve bireylerin hayata inatla direnişini yansıtıyor” dedi.

OYUNUN KONUSU: AİLE

 

Oyunda olay karı koca, yetişkin üç oğul, bir kız ve anneanneden oluşan yedi kişilik bir aile çevresinde geçer. Otomobil tamircisi Tarık Usta, ortanca oğlu Fazıl’la beraber çalışmaktadır. Büyük oğul Nihat aylağın biridir, küçük Özcan ise öğrenci. Bunamış olan büyükanne, kendini bir paşa hanımı, torunlarını evlâtlık ve uşak zanneder ve yaşanmamış mutluluklarının boş hayalini sürdürür. Tarık Usta, eski bir araba alıp tamir etmeyi, bunun kazancıyla yeni arabalara sahip olmayı aklına koymuştur. Evin hanımı, bir ayağı sakat kızına çeyiz için sakladığı bileziği kocasına verir, araba alınır ve sonra çalışır hâle getirilir. Bu arada evin kızı Sevda, sevdiği gence kaçar. Üç ay geçer. Onarılan hurda araba aileye bir şey kazandırmamış, ümitleri boşa çıkarmıştır. Sevda’nın nikâhsız yaşadığı serseri ruhlu gencin yanından, pişman ve yenik hâlde baba ocağına dönmesiyle sevinen ailede bir toparlanma olur. Arabayı satan Tarık Usta, bu defa bir bakkal dükkânı açmak için hayallerini anlatırken perde kapanır.

 

CEZAEVİNDE TİYATRO COŞKUSU

 

Diğer taraftan ilçelerde de farklı oyunları seyircilerle buluşturan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, “Ayyar Hamza” adlı oyununu Ordu Efirli E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’nde sahneleyerek kader mahkûmlarıyla buluştu. Cezaevinde tiyatro salonunda sahnelenen oyun, mahkûmlar tarafından ilgiyle izlendi. Tiyatro izleme imkânı bulan hükümlüler, sahnede hünerlerini sergileyen oyunculara teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.