YERLİ OTOMOBİLE İLK DESDEK ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN

Ekonomi 07.11.2015 - 00:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1515+ kez okundu.
 

YERLİ OTOMOBİLE İLK DESDEK ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN

Yerli otomobile ilk destek veren büyükşehir olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; "Büyükşehir Belediyesi olarak 100 adet yerli otomobili, elektrik donanım yerlerinin de hazır olması kaydıyla almayı taahhüt ediyoruz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, protipi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından tanıtılan yerli otomobile ilk destek veren büyükşehir oldu. Başkan Enver Yılmaz; "Büyükşehir Belediyesi olarak 100 adet yerli otomobili, elektrik donanım yerlerinin de hazır olması kaydıyla almayı taahhüt ediyoruz" dedi. "Türkiye'de yerli otomobil ile ilgili yaklaşık 50 yıllık bir serüven var" diyen Başkan Yılmaz; "Hükümetimizin de yerli otomobil konusunda özellikle elektrikli ve hibrit üretimine yönelik çok ciddi çalışmaları oldu. Biz de hükümetimizin bu yerli otomobil sürecine destek olmak ve süreci de teşvik amaçlı inşallah taslakta gözüken üretim tarihi 2019 yılı hesabıyla Büyükşehir Belediyesi olarak bu yeni teknolojik ve yüzde yüz yerli otomobillerden 100 tanesinin siparişini bakanlığımıza ileteceğiz" şeklinde konuştu. Buna yönelik gelecek hafta Büyükşehir Meclisi’nden temenni kararını çıkaracaklarını belirten Başkan Yılmaz; "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yerli otomobile desteğimizi göstermiş olacağız. Bu destekle birlikte inanıyorum ki hem hükümetimiz ve bakanlığımız hem de bu işte aranan yiğidin gönlünün daha ferah olması ve elinin güçlenmesi anlamında piyasasının oluşmasına yönelik desteğimizi Ordu'dan yüksek sesle belirtiyoruz. Üretim tarihi olarak taslakta belirtilen yılda Büyükşehir Belediyesi olarak 100 adet yerli otomobili, elektrik donanım yerlerinin de hazır olması kaydıyla almayı taahhüt ediyoruz. İlgili bakanlığa resmi başvurumuzu da inşallah meclis kararımız ile yapmış olacağız. Dolayısıyla yüzde yüz yerli otomobilimizin Türkiye'de büyükşehir olarak ilk müşterilerinin sizlerin olduğunun müjdesini vermek istiyorum" dedi.
Yerli otomobile ilk destek veren büyükşehir olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; "Büyükşehir Belediyesi olarak 100 adet yerli otomobili, elektrik donanım yerlerinin de hazır olması kaydıyla almayı taahhüt ediyoruz" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, protipi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından tanıtılan yerli otomobile ilk destek veren büyükşehir oldu. Başkan Enver Yılmaz; "Büyükşehir Belediyesi olarak 100 adet yerli otomobili, elektrik donanım yerlerinin de hazır olması kaydıyla almayı taahhüt ediyoruz" dedi.

"Türkiye'de yerli otomobil ile ilgili yaklaşık 50 yıllık bir serüven var" diyen Başkan Yılmaz; "Hükümetimizin de yerli otomobil konusunda özellikle elektrikli ve hibrit üretimine yönelik çok ciddi çalışmaları oldu. Biz de hükümetimizin bu yerli otomobil sürecine destek olmak ve süreci de teşvik amaçlı inşallah taslakta gözüken üretim tarihi 2019 yılı hesabıyla Büyükşehir Belediyesi olarak bu yeni teknolojik ve yüzde yüz yerli otomobillerden 100 tanesinin siparişini bakanlığımıza ileteceğiz" şeklinde konuştu.

Buna yönelik gelecek hafta Büyükşehir Meclisi’nden temenni kararını çıkaracaklarını belirten Başkan Yılmaz; "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yerli otomobile desteğimizi göstermiş olacağız. Bu destekle birlikte inanıyorum ki hem hükümetimiz ve bakanlığımız hem de bu işte aranan yiğidin gönlünün daha ferah olması ve elinin güçlenmesi anlamında piyasasının oluşmasına yönelik desteğimizi Ordu'dan yüksek sesle belirtiyoruz. Üretim tarihi olarak taslakta belirtilen yılda Büyükşehir Belediyesi olarak 100 adet yerli otomobili, elektrik donanım yerlerinin de hazır olması kaydıyla almayı taahhüt ediyoruz. İlgili bakanlığa resmi başvurumuzu da inşallah meclis kararımız ile yapmış olacağız. Dolayısıyla yüzde yüz yerli otomobilimizin Türkiye'de büyükşehir olarak ilk müşterilerinin sizlerin olduğunun müjdesini vermek istiyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.