YETENEK SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim 08.09.2019 - 16:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2849+ kez okundu.
 

YETENEK SINAVI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu Üniversitesi özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapılan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun özel yetenek sınavları gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapılan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun özel yetenek sınavları gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin katılımıyla başlayan yetenek sınavı için Müzik Bölümü’ne bu yıl 198, Türk Müziği Bölümü’ ne 94, Tiyatro Bölümü’ne ise 54 kişi olmak üzere toplamda 346 kişi başvuru yaptı. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen Müzik Bölümü ve Türk Müziği Bölümü sınavlarının ilk aşamasında öğrencilerin çift ses, üç ses, ezgi ile ritimden oluşan işitme ve algılama yetenekleri değerlendirilirken ikinci aşamasında söyleme ve çalma becerileri dikkate alındı. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen Tiyatro Bölümü sınavının ilk aşamasında adayların sahne, doğaçlama ve hareket nitelikleri ölçülürken ikinci aşamasında ise müzik, sahne, diksiyon ve şiir alanlarındaki yetenekleri dikkate alındı. Gerçekleştirilen sınav sonrasında Müzik Bölümü’ne 31, Türk Müziği Bölümü’ ne 36, Tiyatro Bölümü’ne ise 10 aday kayıt yaptırma hakkı elde etti. Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve 956 adayın başvuru yaptığı yetenek sınavında aday öğrenciler çift ayak kasaya sıçrama, düz takla, çapraz adımlama, topu hedeften geçirme, top yerleştirme, çift ayak sıçrama, yükseğe sıçrama olmak üzere 7 istasyondan oluşan koordinasyon parkurunu en kısa sürede tamamlamaya çalıştı. Sınavda adayların performansları fotosel adlı özel ölçüm sistemi ile anında kayıt altına alınarak sisteme aktarıldı.  Sınavın ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 40 öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü’ne 60 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı. TYT sınavının herhangi bir puan türünden 170 ve üzeri puan almış olan tüm lise mezunu adaylarının başvuru yapabildiği Güzel Sanatlar Fakültesinin Grafik Tasarımı Bölümü’ne bu yıl 20, Heykel Bölümü’ne 8, Resim Bölümüne ise 18 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı. 200’ün üzerinde başvurunun olduğu Fakültenin yetenek sınavları İki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Sınavlarda adaylardan gözlem, kompozisyon, yorumlama, form bilgisi gibi niteliklerini ölçen çizim çalışması yapmaları istendi. Bu aşamada adayların kompozisyon, oran, form, hareket bilgisi ve çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapıldı. İkinci aşamada ise tasarım, algılama, yorumlama becerileri ve imgelem güçlerini ölçen çizim çalışması yaptırılıp adayların tasarım bilgileri, algılama ve gözlem becerileri, soruyu anlama ve yorumlama, kompozisyon, oran, form, çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirmede bulunuldu.     
Ordu Üniversitesi özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapılan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun özel yetenek sınavları gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapılan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun özel yetenek sınavları gerçekleştirildi.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin katılımıyla başlayan yetenek sınavı için Müzik Bölümü’ne bu yıl 198, Türk Müziği Bölümü’ ne 94, Tiyatro Bölümü’ne ise 54 kişi olmak üzere toplamda 346 kişi başvuru yaptı. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen Müzik Bölümü ve Türk Müziği Bölümü sınavlarının ilk aşamasında öğrencilerin çift ses, üç ses, ezgi ile ritimden oluşan işitme ve algılama yetenekleri değerlendirilirken ikinci aşamasında söyleme ve çalma becerileri dikkate alındı. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen Tiyatro Bölümü sınavının ilk aşamasında adayların sahne, doğaçlama ve hareket nitelikleri ölçülürken ikinci aşamasında ise müzik, sahne, diksiyon ve şiir alanlarındaki yetenekleri dikkate alındı. Gerçekleştirilen sınav sonrasında Müzik Bölümü’ne 31, Türk Müziği Bölümü’ ne 36, Tiyatro Bölümü’ne ise 10 aday kayıt yaptırma hakkı elde etti.
Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve 956 adayın başvuru yaptığı yetenek sınavında aday öğrenciler çift ayak kasaya sıçrama, düz takla, çapraz adımlama, topu hedeften geçirme, top yerleştirme, çift ayak sıçrama, yükseğe sıçrama olmak üzere 7 istasyondan oluşan koordinasyon parkurunu en kısa sürede tamamlamaya çalıştı. Sınavda adayların performansları fotosel adlı özel ölçüm sistemi ile anında kayıt altına alınarak sisteme aktarıldı.  Sınavın ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 40 öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü’ne 60 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.
TYT sınavının herhangi bir puan türünden 170 ve üzeri puan almış olan tüm lise mezunu adaylarının başvuru yapabildiği Güzel Sanatlar Fakültesinin Grafik Tasarımı Bölümü’ne bu yıl 20, Heykel Bölümü’ne 8, Resim Bölümüne ise 18 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı. 200’ün üzerinde başvurunun olduğu Fakültenin yetenek sınavları İki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Sınavlarda adaylardan gözlem, kompozisyon, yorumlama, form bilgisi gibi niteliklerini ölçen çizim çalışması yapmaları istendi. Bu aşamada adayların kompozisyon, oran, form, hareket bilgisi ve çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapıldı. İkinci aşamada ise tasarım, algılama, yorumlama becerileri ve imgelem güçlerini ölçen çizim çalışması yaptırılıp adayların tasarım bilgileri, algılama ve gözlem becerileri, soruyu anlama ve yorumlama, kompozisyon, oran, form, çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirmede bulunuldu.
  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.