Çağan Sönmez’den Ödüllü Performans

Kültür 10.05.2024 - 17:50, Güncelleme: 10.05.2024 - 17:50 3740 kez okundu.
 

Çağan Sönmez’den Ödüllü Performans

Uluslararası Piyano Yarışmasına (WPTA Italy IPC) katılan Çağan Sönmez 17-20 Yaş Yükselen Yıldızlar Kategorisi özel ödüller alanında En İyi Türk Besteci Performansına layık görülürken ve genel değerlendirmelerinde altıncılık ödülünü kazandı.

Birçok ülkeden genç yeteneklerin katıldığı yarışmada başarısı ile Çağan Sönmez uluslararası alanda geçerli resmi sertifika kazanarak ayrıca müzikal avantajlar imkanı ile dünyanın dört bir yanından etkili piyanistlerle etkileşim fırsatı sunan WPTA IPC'ye ve Dünya Piyano Konferansı'nın (WPC) tüm etkinliklerine erişim imkanına sahip oldu. “Piyanistleri ait oldukları yere, sahneye koymak!” misyonu ile online düzenlenen WPTA Italy IPC Piyano Yarışması uluslararası jürinin değerlendirilmeleri ile gerçekleştirildi. Jüride Escuela Superior Müzik Sanatları Profesörü Cristina Cavalli, Londra Kraliyet Müzik Koleji'nde Profesör Dorian Leljak, Şili Üniversitesi Müzik Bölümü koordinatörü Paulina Zamora, Scherzo Vakfı ve Hinves Piyanoları Sanat Yönetmeni Eduardo Frías, Houston Eyalet Üniversitesi Klavye Çalışmaları Direktörü Ilonka Rus görev aldı. Ordu Üniveristesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Çalgı Eğitim Bölüm Başkanı Prof.Dr.Köksal Apaydınlı’nın koordinatörlüğünde yarışmaya hazırlanan Çağan Sönmez J. S. BACH - Do minör Prelüd ve Füg No.2 BWV847, W. A. MOZART - Fa majör Sonat No.12 KV.332, A. A. SAYGUN - Meşeli Op.25 No.1 eserleri ile katılım sağladı. WPTA Italy IPC online olarak yedi kategori olmak üzere katılımcıların seslendirdikleri eser videolarının jüri tarafından değerlendirilmesi ile gerçekleştirildi. 17-20 yaş kategorisi yükselen yıldızlar ve en iyi performans olarak iki aşamada değerlendirildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede Çağan Sönmez 17-20 Yaş Yükselen Yıldızlar Kategorisi özel ödüller alanında Adnan Saygun’un “Meşeli” adlı eseriyle En İyi Türk Besteci Performansına layık görülürken, S.BACH - Do minör Prelüd ve Füg No.2 BWV847, W. A. MOZART - Fa majör Sonat No.12 KV.332 eserleriyle genel değerlendirmelerinde altıncılık ödülünü elde etmiş oldu. 2021 yılının aralık ayında keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın tarafından düzenlenen ve uluslararası jüri tarafından değerlendirilen “Uluslararası CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) Online Müzik Yarışması”nda Piyano ve Tuşlu Çalgılar Alanı C Kategorisinde (12-14 yaş) üçüncülüğe layık görülerek "Bronz Yıldız" Madalyası kazanan Çağan Sönmez WPTA Italy IPC ile yeni bir uluslararası başarı elde etmiş oldu. 2019 yılında 12 yaşında iken ODÜSEM öğrencisi olarak Öğr.Gör.Varol Çiçek hazırlığında ilk resitalini gerçekleştiren Çağan Sönmez, 2022 ve 2023 yılı resitallerine Prof.Dr.Köksal Apaydınlı hazırlığında gerçekleştirdi. Çağan Sönmez Kasım 2023’de Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen piyano resitalinde başarılı performans gerçekleştirmişti.Fatsa Fen Lisesi 11.Sınıf Öğrencisi Çağan Sönmez piyano eğitimine Prof.Dr.Köksal Apaydınlı ile devam ediyor.  
Uluslararası Piyano Yarışmasına (WPTA Italy IPC) katılan Çağan Sönmez 17-20 Yaş Yükselen Yıldızlar Kategorisi özel ödüller alanında En İyi Türk Besteci Performansına layık görülürken ve genel değerlendirmelerinde altıncılık ödülünü kazandı.

Birçok ülkeden genç yeteneklerin katıldığı yarışmada başarısı ile Çağan Sönmez uluslararası alanda geçerli resmi sertifika kazanarak ayrıca müzikal avantajlar imkanı ile dünyanın dört bir yanından etkili piyanistlerle etkileşim fırsatı sunan WPTA IPC'ye ve Dünya Piyano Konferansı'nın (WPC) tüm etkinliklerine erişim imkanına sahip oldu.
“Piyanistleri ait oldukları yere, sahneye koymak!” misyonu ile online düzenlenen WPTA Italy IPC Piyano Yarışması uluslararası jürinin değerlendirilmeleri ile gerçekleştirildi. Jüride Escuela Superior Müzik Sanatları Profesörü Cristina Cavalli, Londra Kraliyet Müzik Koleji'nde Profesör Dorian Leljak, Şili Üniversitesi Müzik Bölümü koordinatörü Paulina Zamora, Scherzo Vakfı ve Hinves Piyanoları Sanat Yönetmeni Eduardo Frías, Houston Eyalet Üniversitesi Klavye Çalışmaları Direktörü Ilonka Rus görev aldı.
Ordu Üniveristesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Çalgı Eğitim Bölüm Başkanı Prof.Dr.Köksal Apaydınlı’nın koordinatörlüğünde yarışmaya hazırlanan Çağan Sönmez J. S. BACH - Do minör Prelüd ve Füg No.2 BWV847, W. A. MOZART - Fa majör Sonat No.12 KV.332, A. A. SAYGUN - Meşeli Op.25 No.1 eserleri ile katılım sağladı. WPTA Italy IPC online olarak yedi kategori olmak üzere katılımcıların seslendirdikleri eser videolarının jüri tarafından değerlendirilmesi ile gerçekleştirildi.
17-20 yaş kategorisi yükselen yıldızlar ve en iyi performans olarak iki aşamada değerlendirildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede Çağan Sönmez 17-20 Yaş Yükselen Yıldızlar Kategorisi özel ödüller alanında Adnan Saygun’un “Meşeli” adlı eseriyle En İyi Türk Besteci Performansına layık görülürken, S.BACH - Do minör Prelüd ve Füg No.2 BWV847, W. A. MOZART - Fa majör Sonat No.12 KV.332 eserleriyle genel değerlendirmelerinde altıncılık ödülünü elde etmiş oldu.
2021 yılının aralık ayında keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın tarafından düzenlenen ve uluslararası jüri tarafından değerlendirilen “Uluslararası CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) Online Müzik Yarışması”nda Piyano ve Tuşlu Çalgılar Alanı C Kategorisinde (12-14 yaş) üçüncülüğe layık görülerek "Bronz Yıldız" Madalyası kazanan Çağan Sönmez WPTA Italy IPC ile yeni bir uluslararası başarı elde etmiş oldu.
2019 yılında 12 yaşında iken ODÜSEM öğrencisi olarak Öğr.Gör.Varol Çiçek hazırlığında ilk resitalini gerçekleştiren Çağan Sönmez, 2022 ve 2023 yılı resitallerine Prof.Dr.Köksal Apaydınlı hazırlığında gerçekleştirdi. Çağan Sönmez Kasım 2023’de Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen piyano resitalinde başarılı performans gerçekleştirmişti.Fatsa Fen Lisesi 11.Sınıf Öğrencisi Çağan Sönmez piyano eğitimine Prof.Dr.Köksal Apaydınlı ile devam ediyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.