Fındığı İndirme Demek Kolay

Ekonomi 21.09.2013 - 16:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4217+ kez okundu.
 

Fındığı İndirme Demek Kolay

Yetkililer sürekli olarak uyarıyorlar; fındığınızı pazara indirmeyin diye. Ya da ihtiyaç kadar satılmasını, kalanın bekletilmesini söylüyorlar. Bu yöntemle fiyatların düşmeyeceğini, zamanla yükseleceğini belirtiyorlar...

Yetkililer sürekli olarak uyarıyorlar; fındığınızı pazara indirmeyin diye. Ya da ihtiyaç kadar satılmasını, kalanın bekletilmesini söylüyorlar. Bu yöntemle fiyatların düşmeyeceğini, zamanla yükseleceğini belirtiyorlar. Ancak bu günlerde yüklü miktarda fındık pazara inmeye başladı. Konuştuğumuz üreticiler; uyarıların doğru olduğunu fakat fındığı bekletmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını anlattılar. Öncelikle geçmişte yaşanan kötü tecrübeler var. Benzer çağrıların yapıldığı yıllarda, fındığını satmayan bekleten üreticiler; çok daha düşük fiyatlara fındık satmak zorunda kaldılar. Bu riski göze almak istemiyorlar. Sonra köylerde çoğalan hırsızlık vakaları üreticileri korkutuyor. Kent merkezinde kalanlar, fındıkları evlerinde tutamıyorlar. Köyde bıraksalar da çalınacağından korkuyorlar. Bekletilen fındığın fazla kuruyup, kilo kaybına uğradığını da ekliyorlar. En güvenli yöntem olarak ya bugünkü fiyattan satıp, parayı değerlendirmeyi ya da emanete bırakmayı görüyorlar.
Yetkililer sürekli olarak uyarıyorlar; fındığınızı pazara indirmeyin diye. Ya da ihtiyaç kadar satılmasını, kalanın bekletilmesini söylüyorlar. Bu yöntemle fiyatların düşmeyeceğini, zamanla yükseleceğini belirtiyorlar...

Yetkililer sürekli olarak uyarıyorlar; fındığınızı pazara indirmeyin diye. Ya da ihtiyaç kadar satılmasını, kalanın bekletilmesini söylüyorlar. Bu yöntemle fiyatların düşmeyeceğini, zamanla yükseleceğini belirtiyorlar.

Ancak bu günlerde yüklü miktarda fındık pazara inmeye başladı. Konuştuğumuz üreticiler; uyarıların doğru olduğunu fakat fındığı bekletmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını anlattılar.

Öncelikle geçmişte yaşanan kötü tecrübeler var. Benzer çağrıların yapıldığı yıllarda, fındığını satmayan bekleten üreticiler; çok daha düşük fiyatlara fındık satmak zorunda kaldılar. Bu riski göze almak istemiyorlar.

Sonra köylerde çoğalan hırsızlık vakaları üreticileri korkutuyor. Kent merkezinde kalanlar, fındıkları evlerinde tutamıyorlar. Köyde bıraksalar da çalınacağından korkuyorlar.

Bekletilen fındığın fazla kuruyup, kilo kaybına uğradığını da ekliyorlar.

En güvenli yöntem olarak ya bugünkü fiyattan satıp, parayı değerlendirmeyi ya da emanete bırakmayı görüyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.