HER ŞEYİN BAŞI BEYİN

Sağlık 23.04.2024 - 09:05, Güncelleme: 23.04.2024 - 09:05 3299+ kez okundu.
 

HER ŞEYİN BAŞI BEYİN

“Her Şeyin Başı Beyin” sağlıklı yaşam podcast serisinde, başta migren olmak üzere baş ağrısı ve beyin sağlığına dair önemli konular masaya yatırılıyor.

“Her Şeyin Başı Beyin” sağlıklı yaşam podcast serisinde, başta migren olmak üzere baş ağrısı ve beyin sağlığına dair önemli konular masaya yatırılıyor. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Yalınay Dikmen ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Elif Ilgaz Aydınlar’ın moderatörlüğünü yaptığı Her Şeyin Başı Beyin podcast serisi, her hafta Pazartesi günü Spotify’da podcastseverlerle buluşuyor. İlk on dört bölümünde, toplumda sık olarak görülen, birçok insanın muztarip olduğu migren hastalığını konu edinen podcast serisinde dinleyiciler için önemli ipuçları, uzman görüşleri ve tavsiyeler yer alıyor. Yayınlanan konu başlıkları arasında; “Migren nedir? Migren Tanısı Nasıl Konulur?, Migren Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar, Migrenin Yiyeceklerle Olan İlişkisi, Migren Günlüğü Tutmak, Adet Döneminde Migren Atakları, Migrende Ağızdan Alınan Önleyici Tedaviler Nelerdir?, Migrenin Vitamin ve Mineraller ile Tedavisi” gibi konular bulunuyor. Sağlık Konusunda Bilgi Kirliliğine Dikkat! Beyin sağlığı ve migren konusunda dijital mecralardaki bilgi kirliliğine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Elif Ilgaz Aydınlar, “Beyin, bedenimizin en değerli organlarından biridir. Beynimiz, yaşamımızın her alanında bizi yönlendiren ve etkileyen bir merkez görevi görür. Sağlıklı bir beyin hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha iyi bir yaşam kalitesi sunar. Beyin sağlığı, hayat boyu devam eden bir öğrenme süreci gerektirir. Bu nedenle, sosyal medya ve internet sitelerinde bulunan her bilgiyi doğru kabul etmemek ve sorgulamak önemlidir. Özellikle sağlık konularında dijital platformlarda doğru-yanlış birçok içerik mevcuttur. Bu sebeple ‘Her Şeyin Başı Beyin’ adlı podcast serisini başlattık. Migren, baş ağrısı hastalıkları ve beyin sağlığımız hakkında konunun uzmanlarından alınan bilgiler dinleyicilerimizin beyin sağlıklarını yönetmeleri konusundan çok faydalı olacaktır” dedi. Migren Sadece Bir Baş Ağrısı Değildir! Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Yalınay Dikmen, 'Her Şeyin Başı Beyin' podcastleri ile özellikle migren başta olmak üzere baş ağrısı konusunda toplumun bilincini artırmayı amaçladıklarını ifade etti: “Üzülerek belirtmeliyim ki, ülkemizde migren hastalığına yönelik yeterli bir farkındalık bulunmamaktadır. Migren sadece baş ağrısı değildir, kişinin yaşamını negatif olarak etkileyen kompleks bir beyin hastalığıdır. Toplumun bu konudaki farkındalığını artırmak istiyoruz.  Konunun uzmanlarından doğru bilgiye erişim sağlamak migren hastalarının yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilir. Bu bakış açısıyla podcastlerimize başladık. Bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak düşündük.”
“Her Şeyin Başı Beyin” sağlıklı yaşam podcast serisinde, başta migren olmak üzere baş ağrısı ve beyin sağlığına dair önemli konular masaya yatırılıyor.

“Her Şeyin Başı Beyin” sağlıklı yaşam podcast serisinde, başta migren olmak üzere baş ağrısı ve beyin sağlığına dair önemli konular masaya yatırılıyor.

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Yalınay Dikmen ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Elif Ilgaz Aydınlar’ın moderatörlüğünü yaptığı Her Şeyin Başı Beyin podcast serisi, her hafta Pazartesi günü Spotify’da podcastseverlerle buluşuyor.

İlk on dört bölümünde, toplumda sık olarak görülen, birçok insanın muztarip olduğu migren hastalığını konu edinen podcast serisinde dinleyiciler için önemli ipuçları, uzman görüşleri ve tavsiyeler yer alıyor. Yayınlanan konu başlıkları arasında; “Migren nedir? Migren Tanısı Nasıl Konulur?, Migren Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar, Migrenin Yiyeceklerle Olan İlişkisi, Migren Günlüğü Tutmak, Adet Döneminde Migren Atakları, Migrende Ağızdan Alınan Önleyici Tedaviler Nelerdir?, Migrenin Vitamin ve Mineraller ile Tedavisi” gibi konular bulunuyor.

Sağlık Konusunda Bilgi Kirliliğine Dikkat!

Beyin sağlığı ve migren konusunda dijital mecralardaki bilgi kirliliğine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Elif Ilgaz Aydınlar, “Beyin, bedenimizin en değerli organlarından biridir. Beynimiz, yaşamımızın her alanında bizi yönlendiren ve etkileyen bir merkez görevi görür. Sağlıklı bir beyin hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha iyi bir yaşam kalitesi sunar.

Beyin sağlığı, hayat boyu devam eden bir öğrenme süreci gerektirir. Bu nedenle, sosyal medya ve internet sitelerinde bulunan her bilgiyi doğru kabul etmemek ve sorgulamak önemlidir. Özellikle sağlık konularında dijital platformlarda doğru-yanlış birçok içerik mevcuttur. Bu sebeple ‘Her Şeyin Başı Beyin’ adlı podcast serisini başlattık. Migren, baş ağrısı hastalıkları ve beyin sağlığımız hakkında konunun uzmanlarından alınan bilgiler dinleyicilerimizin beyin sağlıklarını yönetmeleri konusundan çok faydalı olacaktır” dedi.

Migren Sadece Bir Baş Ağrısı Değildir!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Yalınay Dikmen, 'Her Şeyin Başı Beyin' podcastleri ile özellikle migren başta olmak üzere baş ağrısı konusunda toplumun bilincini artırmayı amaçladıklarını ifade etti: “Üzülerek belirtmeliyim ki, ülkemizde migren hastalığına yönelik yeterli bir farkındalık bulunmamaktadır. Migren sadece baş ağrısı değildir, kişinin yaşamını negatif olarak etkileyen kompleks bir beyin hastalığıdır. Toplumun bu konudaki farkındalığını artırmak istiyoruz.  Konunun uzmanlarından doğru bilgiye erişim sağlamak migren hastalarının yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilir. Bu bakış açısıyla podcastlerimize başladık. Bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak düşündük.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.