Hedef 2053! Samsun-Sarp'a hızlı tren Kars'a kadar otoban!

Gündem 27.08.2023 - 23:38, Güncelleme: 27.08.2023 - 23:38 3928+ kez okundu.
 

Hedef 2053! Samsun-Sarp'a hızlı tren Kars'a kadar otoban!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Karadeniz'e ulaşacak demir yolu hattımızın ilk etapta Kırıkkale ile Çorum arasının 2028'e kadar bitirilmesini planlıyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 22 yılda ulaştırma projelerine 194 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirterek, 2053 yılına kadar bu sayının 362 milyar dolara çıkacağını ifade etti. Hayata geçecek dev projeler ile Türkiye ulaşım ve iletişimde âdeta çağ atlayacak. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da medya temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'nin kara, hava ve deniz yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. ANKARA- İSTANBUL ARASINI 80 DAKİKAYA DÜŞÜRECEĞİZ Bursa Hızlı Tren Hattı'nı 2026'da bitireceklerini belirten Uraloğlu, "Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hattımızı 2027'de bitireceğiz. Biz Kapıkule'den girdiğimizde artık Gaziantep'ten hızlı trenle çıkmış olacağız. Ankara'nın İzmir'e bağlantısını sağlayacak yüksek hızlı treni 2028'de bitirmeyi hedefliyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden de geçecek olan ve Uzakdoğu'yu Londra'ya ikinci defa bağlayacak olan demir yolu hattımızı yine planlıyoruz. Karadeniz'e ulaşacak demir yolu hattımızın ilk etapta Kırıkkale ile Çorum arasının 2028'e kadar bitirilmesini planlıyoruz. Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren projemizi bitirdik. Bunun fizibilitelerini yapıyoruz. Ankara ile İstanbul arasını iki durakla yaklaşık 80 dakikada kat etmiş olacağız. Bunu da 2028 için iddialı olabilir ama bunu da inşallah ihalesini yapıp bunun da yapım çalışmalarına başlayacağız." dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Karadeniz'e ulaşacak demir yolu hattımızın ilk etapta Kırıkkale ile Çorum arasının 2028'e kadar bitirilmesini planlıyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 22 yılda ulaştırma projelerine 194 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirterek, 2053 yılına kadar bu sayının 362 milyar dolara çıkacağını ifade etti. Hayata geçecek dev projeler ile Türkiye ulaşım ve iletişimde âdeta çağ atlayacak.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara'da medya temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'nin kara, hava ve deniz yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

ANKARA- İSTANBUL ARASINI 80 DAKİKAYA DÜŞÜRECEĞİZ

Bursa Hızlı Tren Hattı'nı 2026'da bitireceklerini belirten Uraloğlu, "Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hattımızı 2027'de bitireceğiz. Biz Kapıkule'den girdiğimizde artık Gaziantep'ten hızlı trenle çıkmış olacağız. Ankara'nın İzmir'e bağlantısını sağlayacak yüksek hızlı treni 2028'de bitirmeyi hedefliyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden de geçecek olan ve Uzakdoğu'yu Londra'ya ikinci defa bağlayacak olan demir yolu hattımızı yine planlıyoruz. Karadeniz'e ulaşacak demir yolu hattımızın ilk etapta Kırıkkale ile Çorum arasının 2028'e kadar bitirilmesini planlıyoruz. Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren projemizi bitirdik. Bunun fizibilitelerini yapıyoruz. Ankara ile İstanbul arasını iki durakla yaklaşık 80 dakikada kat etmiş olacağız. Bunu da 2028 için iddialı olabilir ama bunu da inşallah ihalesini yapıp bunun da yapım çalışmalarına başlayacağız." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.