Kitam'dan Test Ve Analiz Desteği

Eğitim 15.11.2014 - 14:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2560+ kez okundu.
 

Kitam'dan Test Ve Analiz Desteği

Kitam'dan Test Ve Analiz Desteği

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman KAPLAN eşliğinde ve KİTAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet OKUMUŞ'un önderliğinde Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni (KİTAM) ziyaret ettiler. 19 Mayıs Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında faaliyete başlayan Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM), Biyoteknoloji, Malzeme ve Nanoteknoloji, Maymer, Görüntüleme ve Otomasyon birimlerinden oluşmakta olup araştırma-geliştirme çalışmaları yaparak bilimsel ve teknolojik araştırmalara alt yapı ortamı oluşturmaktadır. OKÜP bünyesindeki 8 bölge üniversitesinin kullanımına sunulan merkezdeki test ve analiz hizmetlerinden bu üniversitelerdeki akademisyenler, %50 indirimli olarak yararlanabileceklerdir. KİTAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet OKUMUŞ, araştırma merkezi laboratuvarında bulunan Protein Kromatografisi, DNA ölçme, Mikroarray Etiketleme, Deep Freezer, Taramalı Elektron Mikroskobu cihazları hakkında bilgi verdi. 1,5 milyon TL'ye mal olan ve özellikle görüntülemenin yanı sıra mikron boyutundaki herhangi bir partikülü kimyasal analiz yapmaya yarayan Taramalı Elektron Mikroskobu'nun sanayinin değişik kollarında hata analizleri, biyolojik bilimler, tıp ve kriminal uygulamalar başta olmak üzere birçok araştırma - geliştirme çalışmalarında aktif olarak kullanılacağının altını çizen Prof. Dr. OKUMUŞ, Türkiye'de sayılı kurumlarda bulunan cihazın OKÜP Bünyesindeki Üniversitelerin ortak kullanımına sunulduğu için aynı cihazların bu üniversiteler tarafından alınmaması konusunda tavsiyelerde bulundu. Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (KİTAM) bölgeye olan katkısını ve bilimde yeni ufuklar açacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, şunları belirtti: "Orta Karadeniz Üniversitelerinin ortak çalışmaları ve işbirlikleri sayesinde Üniversitemiz, bu platformdan meyvelerini almaya başladı. Bilimsel ve teknolojik alanda araştırma ve geliştirme çalışmaları için analiz ve test yapılabilmesine imkan sağlayan KİTAM'ın önemli cihaz ve malzemelere sahip olması hem bölgemizin gelişimi açısından hem de bilimsel açıdan gelişime katkı sağlayacaktır. Bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarında araştırmacıları teşvik eden deneysel araştırma ve uygulamalara ilişkin bilgi birikiminin oluşmasını sağlayan KİTAM'da proje geliştiren akademisyenlerimizin, ufuklarını daha da genişleterek ulusal ve uluslararası bilimsel projelere imza atacakları kanaatindeyim."
Kitam'dan Test Ve Analiz Desteği

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman KAPLAN eşliğinde ve KİTAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet OKUMUŞ'un önderliğinde Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni (KİTAM) ziyaret ettiler.

19 Mayıs Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında faaliyete başlayan Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM), Biyoteknoloji, Malzeme ve Nanoteknoloji, Maymer, Görüntüleme ve Otomasyon birimlerinden oluşmakta olup araştırma-geliştirme çalışmaları yaparak bilimsel ve teknolojik araştırmalara alt yapı ortamı oluşturmaktadır. OKÜP bünyesindeki 8 bölge üniversitesinin kullanımına sunulan merkezdeki test ve analiz hizmetlerinden bu üniversitelerdeki akademisyenler, %50 indirimli olarak yararlanabileceklerdir.

KİTAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet OKUMUŞ, araştırma merkezi laboratuvarında bulunan Protein Kromatografisi, DNA ölçme, Mikroarray Etiketleme, Deep Freezer, Taramalı Elektron Mikroskobu cihazları hakkında bilgi verdi. 1,5 milyon TL'ye mal olan ve özellikle görüntülemenin yanı sıra mikron boyutundaki herhangi bir partikülü kimyasal analiz yapmaya yarayan Taramalı Elektron Mikroskobu'nun sanayinin değişik kollarında hata analizleri, biyolojik bilimler, tıp ve kriminal uygulamalar başta olmak üzere birçok araştırma - geliştirme çalışmalarında aktif olarak kullanılacağının altını çizen Prof. Dr. OKUMUŞ, Türkiye'de sayılı kurumlarda bulunan cihazın OKÜP Bünyesindeki Üniversitelerin ortak kullanımına sunulduğu için aynı cihazların bu üniversiteler tarafından alınmaması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (KİTAM) bölgeye olan katkısını ve bilimde yeni ufuklar açacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, şunları belirtti:

"Orta Karadeniz Üniversitelerinin ortak çalışmaları ve işbirlikleri sayesinde Üniversitemiz, bu platformdan meyvelerini almaya başladı. Bilimsel ve teknolojik alanda araştırma ve geliştirme çalışmaları için analiz ve test yapılabilmesine imkan sağlayan KİTAM'ın önemli cihaz ve malzemelere sahip olması hem bölgemizin gelişimi açısından hem de bilimsel açıdan gelişime katkı sağlayacaktır. Bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarında araştırmacıları teşvik eden deneysel araştırma ve uygulamalara ilişkin bilgi birikiminin oluşmasını sağlayan KİTAM'da proje geliştiren akademisyenlerimizin, ufuklarını daha da genişleterek ulusal ve uluslararası bilimsel projelere imza atacakları kanaatindeyim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.