KURBAN ALIRKEN DİKKAT EDİN

Ekonomi 14.09.2015 - 20:02, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3400+ kez okundu.
 

KURBAN ALIRKEN DİKKAT EDİN

Kurban Bayramı ve Kurban, İslami bir vecibenin yerine getirilmesi yanında doğrudan veteriner hekimleri ilgilendiren ve mesleki sorumluluk yükleyen ekonomik ve sosyal içerikli bir olgudur.

Kurban Bayramı döneminde büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketlerinin yoğun olmasından dolayı hastalıkların yayılma riski de artmakta, artan risk nedeniyle gerek insan gerek hayvan sağlığı tehdit altına girmekte, dolaylı yoldan da ülke ekonomisinde büyük kayıplar şekillenebilmektedir. Bu olumsuzlukların giderilmesi için bir takım önlemlerin alınıp uygulanması, yetiştiricilerin ve vatandaşlarımızın bu önlemlere uyması büyük önem arz etmektedir. KURBANLIK HAYVANIN SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK KONULAR    İl dışından gelen hayvanlar da Veteriner Sağlık Raporu aranmalı  Kulak küpesi olmayan hayvanlar satın alınmamalı  Büyükbaş hayvan pasaportu olmayan hayvanlar satın alınmamalı  Hayvanın  besi durumu iyi olmalı  Gebe ve yeni doğum yapmış olmamalı  Büyükbaş hayvanlar 2 yaşından küçük olmamalı                                   Ve hastalık belirtisi sayılan; Yüksek ateşinin olmaması, tüylerin karışık ve mat olmaması, bakışların ve dış görünümün cansız olmaması, pis kokulu ishal ve burun akıntısının olmaması, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmaması, vücutta şişlikler olmaması ve çok zayıf olmaması gibi özellikleri taşımalıdır.     KURBANLIK HAYVANLARIN SATIN ALINACAĞI YERLER Kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları, hayvan borsaları veya Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca belirlenen kurbanlık satış yerlerinden veya doğrudan kurbanlık hayvan yetiştiren hayvancılık işletmelerinden alınmalıdır. Buraların dışındaki yerlerden kurban alınmamalıdır.    
Kurban Bayramı ve Kurban, İslami bir vecibenin yerine getirilmesi yanında doğrudan veteriner hekimleri ilgilendiren ve mesleki sorumluluk yükleyen ekonomik ve sosyal içerikli bir olgudur.

Kurban Bayramı döneminde büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketlerinin yoğun olmasından dolayı hastalıkların yayılma riski de artmakta, artan risk nedeniyle gerek insan gerek hayvan sağlığı tehdit altına girmekte, dolaylı yoldan da ülke ekonomisinde büyük kayıplar şekillenebilmektedir. Bu olumsuzlukların giderilmesi için bir takım önlemlerin alınıp uygulanması, yetiştiricilerin ve vatandaşlarımızın bu önlemlere uyması büyük önem arz etmektedir.

KURBANLIK HAYVANIN SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK KONULAR

 

 İl dışından gelen hayvanlar da Veteriner Sağlık Raporu aranmalı

 Kulak küpesi olmayan hayvanlar satın alınmamalı

 Büyükbaş hayvan pasaportu olmayan hayvanlar satın alınmamalı

 Hayvanın  besi durumu iyi olmalı

 Gebe ve yeni doğum yapmış olmamalı

 Büyükbaş hayvanlar 2 yaşından küçük olmamalı                                 

 Ve hastalık belirtisi sayılan; Yüksek ateşinin olmaması, tüylerin karışık ve mat olmaması, bakışların ve dış görünümün cansız olmaması, pis kokulu ishal ve burun akıntısının olmaması, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmaması, vücutta şişlikler olmaması ve çok zayıf olmaması gibi özellikleri taşımalıdır.

 

 

KURBANLIK HAYVANLARIN SATIN ALINACAĞI YERLER

Kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarları, hayvan borsaları veya Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca belirlenen kurbanlık satış yerlerinden veya doğrudan kurbanlık hayvan yetiştiren hayvancılık işletmelerinden alınmalıdır. Buraların dışındaki yerlerden kurban alınmamalıdır.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.