Yeni Vatandaşlık Yasası onaylandı

Gündem 06.11.2014 - 18:19, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1518+ kez okundu.
 

Yeni Vatandaşlık Yasası onaylandı

Yeni Vatandaşlık Yasası onaylandı

Almanya genelinde uzun zamandan beri uygulamada olan tercihli vatandaşlık hakkı imkanı sunan OspiyonModeli’ni kısmen kaldıran yasa, 3 Kasım’da Alman Eyaletler Meclisi tarafından onaylandı. 3 Temmuz’da Federal Meclisten geçen yasa tarası, Cumhurbaşkanı Gauck’a imzalanması için sunuldu. SPD’li Federal Göç, Mülteciler ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Cumhurbaşkanı Gauk’un onayından sonra yürürlüğe girecek olan yasadan 500 bin göçmen kökenli çocuk ve gencin yararlandığını kaydetti. Özoğuz,‘‘Eyaletler Meclisi’nin Vatandaşlık Yasası’nda yapmış olduğu önemli bir yapılanmaya onay verdiğinin altını çizerek, ülkemizin geleceği için böyle bir kararı aldık. Bu karar ile Almanya’da doğan veya büyüyen gençler hem ailelerinin geldikleri ülkelerinin, hemde Alman vatandaşlığını daimi olarak alacaklarını‘‘ kamuoyu ile paylaştı. Yasa’nın getirdikleri Cumhurbaşkanı Gauk’ûn imzasını bekleyen yasadaki değişlik ile Almanya’da doğan yabancı kökenli çocuklar 21 yaşına kadar En az Almanya’da 8 yıl yaşar veyan 6 yıl okula giderse çifte vatandaşlık hakkını elde etmiş oluyor. Buna paralel eğitim şartının yerine Almanya’da elde edilen mesleki eğitim veya okul diplomasıda kabul görecek.Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’de yürürlüğe girecek olan yasanın önemli fakat yetersiz bir yasa olduğunu yorumladığı öğrenildi.
Yeni Vatandaşlık Yasası onaylandı

Almanya genelinde uzun zamandan beri uygulamada olan tercihli vatandaşlık hakkı imkanı sunan OspiyonModeli’ni kısmen kaldıran yasa, 3 Kasım’da Alman Eyaletler Meclisi tarafından onaylandı. 3 Temmuz’da Federal Meclisten geçen yasa tarası, Cumhurbaşkanı Gauck’a imzalanması için sunuldu. SPD’li Federal Göç, Mülteciler ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz, Cumhurbaşkanı Gauk’un onayından sonra yürürlüğe girecek olan yasadan 500 bin göçmen kökenli çocuk ve gencin yararlandığını kaydetti.

Özoğuz,‘‘Eyaletler Meclisi’nin Vatandaşlık Yasası’nda yapmış olduğu önemli bir yapılanmaya onay verdiğinin altını çizerek, ülkemizin geleceği için böyle bir kararı aldık. Bu karar ile Almanya’da doğan veya büyüyen gençler hem ailelerinin geldikleri ülkelerinin, hemde Alman vatandaşlığını daimi olarak alacaklarını‘‘ kamuoyu ile paylaştı. Yasa’nın getirdikleri Cumhurbaşkanı Gauk’ûn imzasını bekleyen yasadaki değişlik ile Almanya’da doğan yabancı kökenli çocuklar 21 yaşına kadar En az Almanya’da 8 yıl yaşar veyan 6 yıl okula giderse çifte vatandaşlık hakkını elde etmiş oluyor. Buna paralel eğitim şartının yerine Almanya’da elde edilen mesleki eğitim veya okul diplomasıda kabul görecek.Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’de yürürlüğe girecek olan yasanın önemli fakat yetersiz bir yasa olduğunu yorumladığı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.