Savaş Çelebi
Köşe Yazarı
Savaş Çelebi
 

Gerçek Adı Hristiyan Birliği

Avrupa Birliği, Hırvatistan’ın da katılımıyla 28 üye ülkeden oluşan siyasi ve sosyal bir örgütlenme biçimidir. Daha da açık yazmak gerekirse, İslamiyet karşıtı, Hristiyan topluluğunun birleşimidir. 1922 yılında Avrupa Birliği Anlaşması olarak da bilinen Maastricht Anlaşması’ nın kabulüyle daha önce var olan Avrupa Ekonomik Topluluğu’na yeni görevler yüklenerek kurulmuştur. Birliğe üye 15 ülke Euro adında ortak parasını kullanmaktadır. Birlik aynı zamanda ortak bir ticaret politikası izler. Birliğin 27 üyesi de NATO üyesidir. Scheegen Anlaşması ile birliğin üyesi ülkeler kendi aralarında pasaport kontrolünü de kaldırmıştır. Birlik üyesi ülkelerin pek çok adli, siyasi, sosyal konularında AB normları baz alınır. Çok ilginçtir ki; Türkiye´nin AB için yetersiz olduğu söylenirken, üye ülkelerin çoğu açlık sınırındadır. Kendim bizzat gördüm, uluslararası yolları dahi (sözde otoban) benim köyümün yolundan daha kötü. Bu durumda hesap ortada değil midir..? Son 2 yıl içerisinde birçok AB üyesi ülkelerin, ekonomik olarak zor günler yaşamaya başlaması, başta üyenin güçlü ülkesi konumundaki Almanya´yı zor durumda bırakmıştır. Bu ülkelerden akın akın gelen vatandaşlara kapısını açmak zorunda olan Almanya, ilk etapta 1000’lerce kişiye ev ve iş imkânı sağlamaktadır. Tabiî ki ardı arkası kesilmeyen bu göçün Alman ekonomisine de balta vuracağı aşikardır. Ülkemizin AB macerası ise ilk olarak 1963 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğu ile ortaklık anlaşması ile başlamış, ülkemiz 1987 yılında tam üyelik hakkı kazanmıştır. 1999 yılında AB adayı olarak görülen ülkemiz, 2005 yılında tam müzakerecilik sürecine başlamıştır. Ancak şunu unutmayalım ki Türkiye hiçbir zaman AB üyesi olamayacaktır. Ülkemizde olduğu gibi Avrupa’da da siyaset malzemesi olarak kullanılmaya devam edilecektir. Ülkemizin AB üyesi olması bize bu saatten sonra hiçbir katkı sağlamayacağı gibi zararı dahi olacaktır. Bugün AB üyesi olan Avrupa’da çok güçlü ülke olarak bildiğimiz ülkeler ekonomik olarak tükenmiş durumdadır. Geçmişlerini incelediğinizde ise bu ülkelerin AB üyeliğiyle birlikte çöküşe geçtiğini göreceksiniz...  
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2013 - Cuma
Savaş Çelebi

Gerçek Adı Hristiyan Birliği

Avrupa Birliği, Hırvatistan’ın da katılımıyla 28 üye ülkeden oluşan siyasi ve sosyal bir örgütlenme biçimidir. Daha da açık yazmak gerekirse, İslamiyet karşıtı, Hristiyan topluluğunun birleşimidir.

1922 yılında Avrupa Birliği Anlaşması olarak da bilinen Maastricht Anlaşması’ nın kabulüyle daha önce var olan Avrupa Ekonomik Topluluğu’na yeni görevler yüklenerek kurulmuştur.

Birliğe üye 15 ülke Euro adında ortak parasını kullanmaktadır. Birlik aynı zamanda ortak bir ticaret politikası izler. Birliğin 27 üyesi de NATO üyesidir. Scheegen Anlaşması ile birliğin üyesi ülkeler kendi aralarında pasaport kontrolünü de kaldırmıştır. Birlik üyesi ülkelerin pek çok adli, siyasi, sosyal konularında AB normları baz alınır.

Çok ilginçtir ki; Türkiye´nin AB için yetersiz olduğu söylenirken, üye ülkelerin çoğu açlık sınırındadır. Kendim bizzat gördüm, uluslararası yolları dahi (sözde otoban) benim köyümün yolundan daha kötü. Bu durumda hesap ortada değil midir..?

Son 2 yıl içerisinde birçok AB üyesi ülkelerin, ekonomik olarak zor günler yaşamaya başlaması, başta üyenin güçlü ülkesi konumundaki Almanya´yı zor durumda bırakmıştır. Bu ülkelerden akın akın gelen vatandaşlara kapısını açmak zorunda olan Almanya, ilk etapta 1000’lerce kişiye ev ve iş imkânı sağlamaktadır. Tabiî ki ardı arkası kesilmeyen bu göçün Alman ekonomisine de balta vuracağı aşikardır.

Ülkemizin AB macerası ise ilk olarak 1963 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğu ile ortaklık anlaşması ile başlamış, ülkemiz 1987 yılında tam üyelik hakkı kazanmıştır. 1999 yılında AB adayı olarak görülen ülkemiz, 2005 yılında tam müzakerecilik sürecine başlamıştır.

Ancak şunu unutmayalım ki Türkiye hiçbir zaman AB üyesi olamayacaktır. Ülkemizde olduğu gibi Avrupa’da da siyaset malzemesi olarak kullanılmaya devam edilecektir. Ülkemizin AB üyesi olması bize bu saatten sonra hiçbir katkı sağlamayacağı gibi zararı dahi olacaktır. Bugün AB üyesi olan Avrupa’da çok güçlü ülke olarak bildiğimiz ülkeler ekonomik olarak tükenmiş durumdadır. Geçmişlerini incelediğinizde ise bu ülkelerin AB üyeliğiyle birlikte çöküşe geçtiğini göreceksiniz...  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.