‘BU ŞİDDET DURSUN’

Sağlık 03.07.2021 - 00:08, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3799+ kez okundu.
 

‘BU ŞİDDET DURSUN’

Ordu tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadı.

Ordu tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun  Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadı. Coşkun, ‘’Sağlık çalışanlarına sıkça yapılan şiddet artık çekilmez oldu. Odamızın öncülüğünü yaptığı ilimizdeki dokuz meslek kuruluşunun desteği ile basın bildirisi yayınladık.. Bu zamana kadar  siz basın mensuplarının da gösterdiği desteğe teşekkür ediyoruz’’ dedi. Yapılan ortak açıklamada ise şöyle denildi. Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter! Gün geçmiyor ki ister kamuda ister serbest çalışsın bir avukatımız, bir mimarımız, bir mühendisimiz, bir mali müşavirimiz, bir eczacımız ve de pandemide bir kez daha minnettar kaldığımız fedakar ve kahraman hekimlerimiz ve sağlıkçılarımız malesef yaptığı iş nedeniyle tehdite, hakarete, yaralamaya hatta cinayete maruz kalmasın. Öyle bir haldeyiz ki; şiddet sarmalında debelenip duruyoruz. Biz aşağıda isimleri olan Ordu Meslek Örgütleri olarak üyelerimizin yaptığı iş, üstlendiği görev nedeniyle şiddetin muhatabı olmasını istemiyoruz. Hekime saldırılarda faile ceza'ya ek olarak, acilde bir ay boyunca nöbet tutma cezası verilerek Fail'in, hekimlerin nasıl fedakarca görev yaptıklarının anlamasına vesile olunması önerimizdir. Ayrıca talebimiz : Bize karşı işlenen suçlarda suçun ağırlaştırılmış hal ile cezalandırılmasını, verilecek cezalarda indirim uygulanmamasını, cezaların seçenek yaptırımlara çevrilmemesini ve ertelenmemesini, bütün bu hususlarda acilen gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.  
Ordu tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadı.

Ordu tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun  Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadı.

Coşkun, ‘’Sağlık çalışanlarına sıkça yapılan şiddet artık çekilmez oldu. Odamızın öncülüğünü yaptığı ilimizdeki dokuz meslek kuruluşunun desteği ile basın bildirisi yayınladık.. Bu zamana kadar  siz basın mensuplarının da gösterdiği desteğe teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Yapılan ortak açıklamada ise şöyle denildi.

Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter! Gün geçmiyor ki ister kamuda ister serbest çalışsın bir avukatımız, bir mimarımız, bir mühendisimiz, bir mali müşavirimiz, bir eczacımız ve de pandemide bir kez daha minnettar kaldığımız fedakar ve kahraman hekimlerimiz ve sağlıkçılarımız malesef yaptığı iş nedeniyle tehdite, hakarete, yaralamaya hatta cinayete maruz kalmasın.

Öyle bir haldeyiz ki; şiddet sarmalında debelenip duruyoruz.

Biz aşağıda isimleri olan Ordu Meslek Örgütleri olarak üyelerimizin yaptığı iş, üstlendiği görev nedeniyle şiddetin muhatabı olmasını istemiyoruz.

Hekime saldırılarda faile ceza'ya ek olarak, acilde bir ay boyunca nöbet tutma cezası verilerek Fail'in, hekimlerin nasıl fedakarca görev yaptıklarının anlamasına vesile olunması önerimizdir.

Ayrıca talebimiz : Bize karşı işlenen suçlarda suçun ağırlaştırılmış hal ile cezalandırılmasını, verilecek cezalarda indirim uygulanmamasını, cezaların seçenek yaptırımlara çevrilmemesini ve ertelenmemesini, bütün bu hususlarda acilen gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.