EĞLENDİREREK ÖĞRETMENİN ADRESİ: BİLGİ EVLERİ

Gündem 24.06.2019 - 16:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3695+ kez okundu.
 

EĞLENDİREREK ÖĞRETMENİN ADRESİ: BİLGİ EVLERİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla Ordu’ya kazandırılan Bilgi Evleri yaz döneminde de öğrencilere kaliteli eğitim vermeye devam ediyor. Bilgi Evleri oluşturulan çeşitli kulüp faaliyetleriyle öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini amaçlıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla Ordu’ya kazandırılan Bilgi Evleri yaz döneminde de öğrencilere kaliteli eğitim vermeye devam ediyor. Bilgi Evleri oluşturulan çeşitli kulüp faaliyetleriyle öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini amaçlıyor. ÖZGÜVEN AŞILAYARAK YETENEKLERİ ÖN PLANA ÇIKARIYOR Öğrencilerin boş zamanlarını faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlamak, ailelerin güvenle bırakabilecekleri vazgeçilmez ortamlar oluşturmak amacıyla kurulan Bilgi Evleri sezon dışında da faaliyetlerini sürdürüyor. Bilgi Evleri; bilgi destek programları, eğitimler, seminerler, sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilere yardımlaşma ve özgüven aşılayarak yeteneklerinin farkına varmalarını sağlarken değerler eğitimiyle de öğrencilerin milli, manevi duygularla hem kendilerine hem de çevrede olup bitenlere karşı duyarlı olmalarını öğretmeleri açısından da destek veriyor. ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARISI ÇEŞİTLİ FAALİYETLERLE DESTEKLENİYOR Bilimsel teknolojik gelişmeler takip edilerek oluşturulan Türkçe, Matematik, Fen Teknoloji ve İngilizce derslerinin okul tekrarı şeklinde müfredata uygun olarak anlatıldığı Bilgi Evlerinde öğrencilerin akademik başarısı da destekleniyor. Öğrencilerin her türlü konuda çağın gerisinde kalmamaları adına sistemli bir şekilde oluşturulmuş Bilgi Evleri sadece bunlarla sınırlı kalmayarak en üst düzeyde yararlanabilmeleri, kitap okuma sevgisi aşılayarak bilinçli nesillerin yetişmesini sağlayabilmeleri için hazır bulundurulan kütüphane ve akıl oyunlarıyla bir bütün oluşturuluyor. KURAN-I KERİM EĞİTİMİ DE YER ALIYOR Yarıyıl dönemlerinde ve hafta sonlarında öğrencilere dönem streslerini atmaları adına ilgi ve yeteneklerine göre çeşitli kulüp faaliyetleri düzenleyen Bilgi Evlerinde ayrıca Kuran-ı Kerim eğitimi de veriliyor. Bunun yanı sıra Drama, Okuma Saati, Küçük El İşleri, Bir Şey Anlatıyorum, Eğlenceli Küçük Oyunlar, Qiling, Karikatür, Kodlama, Origami, Mental Aritmetik, Boyama, Diksiyon, Bilişim, Müzik, Astronomi, Bilgi Yarışması, Eğlenceli Matematik, Eğlenceli İngilizce, Eğlenceli Türkçe, Eğlenceli Bilim, Kodlama, Üç Boyutlu Çizim, Sinema Saati, Belgesel, Rehberlik, Örgü, Sudoku, Yazarlık Atölyesi, Kukla Yapımı, Bilgi Çarkı, Tarih Tabusu, Ayraç Yapımı, Maske Yapımı, Çim Adam Yapımı, Şiir Okuma, Kelime Küpü, Deney, Resim gibi çeşitli kulüp faaliyetleri ve etkinlikleri yer alıyor. İLGİ VE YETENEKLERE GÖRE ÇEŞİTLİ KULÜP FAALİYETLERİ DÜZENLENİYOR Bilgi Evleri içerisinde zekâyı aktif tutarak öğrenmeyi kolaylaştıran, planlı hareket etme becerisi kazandıran, öngörüyü güçlendiren, yeni yetenekleri keşfetmeyi sağlayan stratejik akıl ve zekâ oyunlarının mevcut olduğu bir akıl oyunları sınıfı da bulunuyor. Bütün bir yıl boyunca eğitmenlerin gözetiminde öğrencilere Scrabble, Koridor, Abbalone, Dedektif, Pratik Bardaklar, Tabu, Mangala, Jenga, Tangram, Satranç gibi oyunlar öğretiliyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla Ordu’ya kazandırılan Bilgi Evleri yaz döneminde de öğrencilere kaliteli eğitim vermeye devam ediyor. Bilgi Evleri oluşturulan çeşitli kulüp faaliyetleriyle öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini amaçlıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla Ordu’ya kazandırılan Bilgi Evleri yaz döneminde de öğrencilere kaliteli eğitim vermeye devam ediyor. Bilgi Evleri oluşturulan çeşitli kulüp faaliyetleriyle öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini amaçlıyor.

ÖZGÜVEN AŞILAYARAK YETENEKLERİ ÖN PLANA ÇIKARIYOR

Öğrencilerin boş zamanlarını faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlamak, ailelerin güvenle bırakabilecekleri vazgeçilmez ortamlar oluşturmak amacıyla kurulan Bilgi Evleri sezon dışında da faaliyetlerini sürdürüyor. Bilgi Evleri; bilgi destek programları, eğitimler, seminerler, sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilere yardımlaşma ve özgüven aşılayarak yeteneklerinin farkına varmalarını sağlarken değerler eğitimiyle de öğrencilerin milli, manevi duygularla hem kendilerine hem de çevrede olup bitenlere karşı duyarlı olmalarını öğretmeleri açısından da destek veriyor.

ÖĞRENCİLERİN AKADEMİK BAŞARISI ÇEŞİTLİ FAALİYETLERLE DESTEKLENİYOR

Bilimsel teknolojik gelişmeler takip edilerek oluşturulan Türkçe, Matematik, Fen Teknoloji ve İngilizce derslerinin okul tekrarı şeklinde müfredata uygun olarak anlatıldığı Bilgi Evlerinde öğrencilerin akademik başarısı da destekleniyor. Öğrencilerin her türlü konuda çağın gerisinde kalmamaları adına sistemli bir şekilde oluşturulmuş Bilgi Evleri sadece bunlarla sınırlı kalmayarak en üst düzeyde yararlanabilmeleri, kitap okuma sevgisi aşılayarak bilinçli nesillerin yetişmesini sağlayabilmeleri için hazır bulundurulan kütüphane ve akıl oyunlarıyla bir bütün oluşturuluyor.

KURAN-I KERİM EĞİTİMİ DE YER ALIYOR

Yarıyıl dönemlerinde ve hafta sonlarında öğrencilere dönem streslerini atmaları adına ilgi ve yeteneklerine göre çeşitli kulüp faaliyetleri düzenleyen Bilgi Evlerinde ayrıca Kuran-ı Kerim eğitimi de veriliyor. Bunun yanı sıra Drama, Okuma Saati, Küçük El İşleri, Bir Şey Anlatıyorum, Eğlenceli Küçük Oyunlar, Qiling, Karikatür, Kodlama, Origami, Mental Aritmetik, Boyama, Diksiyon, Bilişim, Müzik, Astronomi, Bilgi Yarışması, Eğlenceli Matematik, Eğlenceli İngilizce, Eğlenceli Türkçe, Eğlenceli Bilim, Kodlama, Üç Boyutlu Çizim, Sinema Saati, Belgesel, Rehberlik, Örgü, Sudoku, Yazarlık Atölyesi, Kukla Yapımı, Bilgi Çarkı, Tarih Tabusu, Ayraç Yapımı, Maske Yapımı, Çim Adam Yapımı, Şiir Okuma, Kelime Küpü, Deney, Resim gibi çeşitli kulüp faaliyetleri ve etkinlikleri yer alıyor.

İLGİ VE YETENEKLERE GÖRE ÇEŞİTLİ KULÜP FAALİYETLERİ DÜZENLENİYOR

Bilgi Evleri içerisinde zekâyı aktif tutarak öğrenmeyi kolaylaştıran, planlı hareket etme becerisi kazandıran, öngörüyü güçlendiren, yeni yetenekleri keşfetmeyi sağlayan stratejik akıl ve zekâ oyunlarının mevcut olduğu bir akıl oyunları sınıfı da bulunuyor. Bütün bir yıl boyunca eğitmenlerin gözetiminde öğrencilere Scrabble, Koridor, Abbalone, Dedektif, Pratik Bardaklar, Tabu, Mangala, Jenga, Tangram, Satranç gibi oyunlar öğretiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.