"GENÇLiK MERKEZiM YOLLARDA"

Spor 06.03.2019 - 12:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3277+ kez okundu.
 

"GENÇLiK MERKEZiM YOLLARDA"

Perşembe günü saat:11.00’da Ordu Bayadı ilköğretim okulunda projenin açılış programı gerçekleşecek

Ordu  Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü, bünyesindeki gençlik merkezlerinden faydalanamayan gençlerin ayağına gençlik merkezini taşıdı. Gençlik Merkezi, aralığındaki gençlik merkezlerinin faaliyetlerinden faydalanamayan gençlere ulaşmak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinin daha geniş kitleye ulaşmasına yardımcı olmak için İlköğretim Okullarına ve gençlerin ayağına kadar gidiyor. Gençlik Merkezi projesi ile ilgili açıklamada bulunan Ordu Gençlik  ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Gençlik merkezlerinden faydalanamayan İlköğretim Okulları ve gençlerin ayağına gençlik merkezlerini taşıdıklarını ifade etti. Bir nesli kazanmak için çaba gösterdiklerini dile getiren İl Müdürü Genç, "Fakat gördük ki, bu merkezlerimizden faydalanamayan birçok öğrencimiz var. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile "Gençlik Merkezin Yollarda" böyle bir proje ile Ordu Merkez ve ilçelerinde gençlere yönelik okçuluk, şişme langırt oyunu, şişme sumo güreşi,dart,sokak tenisi, satranç,matrak, halk oyunları, topaç, balon patlatma, sandalye kapmaca, halat çekme yarışı gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Gençlik Merkezimiz sayesinde artık dokunamadığımız öğrencilerimize dokunmaya çalışıyoruz. Çünkü bu gençler bizim geleceğimiz, geleceğimiz olan gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için onların yararına olan alışkanlıklar kazandırmamız gerekiyor. Bunun için biz elimizden geldiği kadar onlarla bu konuda ilgileneceğiz ve sağlıklı düşünen bireyler için adımlar atmaya devam edeceğiz.”dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile yürüttüğümüz ‘Gençlik Merkezim Yollarda’ projemiz ile  Ordu ili ve ilçelerinde 10-29 yaş aralıgındaki ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı gençlerin ilgilerine göre kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda düzenlenecek etkinliklere katılmalarını saglanacaktır.  Böylece gençlerde sosyal ilişkilerin geliştirilmesi, serbest zamanlarının verimli bir şekilde degerlendirilmesi ve yeteneklerini keşfetmelerine fırsat sunulacaktır. Projemiz Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ordu Gençlik Merkezi ve Ordu Gençlik Spor Kulübü tarafından uygulanmaktadır. Projenin ilk ayı hazırlık süreci olacaktır.Projeye gerekli ekipmanlar alındıktan sonra 9 ay boyunca “Mobil Gençlik Merkezi” il ve ilçelerde açık alanlarda kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler gerçekleştirecektir.  Bu baglamda Ordu Merkez ve ilçelerinde gençlere yönelik okçuluk, şişme langırt oyunu, şişme sumo güreşi,dart,sokak tenisi, satranç,matrak, halk oyunları, topaç, balon patlatma, sandalye kapmaca, halat çekme yarışı gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. ‘Gençlik Merkezim Yollarda’ projemiz Gençlik projeleri destek programı 2018_2 kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından desteklenmektedir. Bu çalışmalarla gençlerin serbest zamanlarını degerlendirme kalitesi yükseltilecek ve bu çalışma kamuoyunda bu tür etkinlikler için örnek teşkil edecektir. Gençlerin kişisel olarak gelişimleri desteklenerek yeteneklerini keşfetmeleri saglanacaktır.  
Perşembe günü saat:11.00’da Ordu Bayadı ilköğretim okulunda projenin açılış programı gerçekleşecek

Ordu  Gençlik  ve Spor İl Müdürlüğü, bünyesindeki gençlik merkezlerinden faydalanamayan gençlerin ayağına gençlik merkezini taşıdı.
Gençlik Merkezi, aralığındaki gençlik merkezlerinin faaliyetlerinden faydalanamayan gençlere ulaşmak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinin daha geniş kitleye ulaşmasına yardımcı olmak için İlköğretim Okullarına ve gençlerin ayağına kadar gidiyor.
Gençlik Merkezi projesi ile ilgili açıklamada bulunan Ordu Gençlik  ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Gençlik merkezlerinden faydalanamayan İlköğretim Okulları ve gençlerin ayağına gençlik merkezlerini taşıdıklarını ifade etti.
Bir nesli kazanmak için çaba gösterdiklerini dile getiren İl Müdürü Genç, "Fakat gördük ki, bu merkezlerimizden faydalanamayan birçok öğrencimiz var.
Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile "Gençlik Merkezin Yollarda" böyle bir proje ile Ordu Merkez ve ilçelerinde gençlere yönelik okçuluk, şişme langırt oyunu, şişme sumo güreşi,dart,sokak tenisi, satranç,matrak, halk oyunları, topaç, balon patlatma, sandalye kapmaca, halat çekme yarışı gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.
Gençlik Merkezimiz sayesinde artık dokunamadığımız öğrencilerimize dokunmaya çalışıyoruz. Çünkü bu gençler bizim geleceğimiz, geleceğimiz olan gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için onların yararına olan alışkanlıklar kazandırmamız gerekiyor. Bunun için biz elimizden geldiği kadar onlarla bu konuda ilgileneceğiz ve sağlıklı düşünen bireyler için adımlar atmaya devam edeceğiz.”dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile yürüttüğümüz ‘Gençlik Merkezim Yollarda’ projemiz ile  Ordu ili ve ilçelerinde 10-29 yaş aralıgındaki ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı gençlerin ilgilerine göre kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda düzenlenecek etkinliklere katılmalarını saglanacaktır.
 Böylece gençlerde sosyal ilişkilerin geliştirilmesi, serbest zamanlarının verimli bir şekilde degerlendirilmesi ve yeteneklerini keşfetmelerine fırsat sunulacaktır. Projemiz Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ordu Gençlik Merkezi ve Ordu Gençlik Spor Kulübü tarafından uygulanmaktadır.
Projenin ilk ayı hazırlık süreci olacaktır.Projeye gerekli ekipmanlar alındıktan sonra 9 ay boyunca “Mobil Gençlik Merkezi” il ve ilçelerde açık alanlarda kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler gerçekleştirecektir.
 Bu baglamda Ordu Merkez ve ilçelerinde gençlere yönelik okçuluk, şişme langırt oyunu, şişme sumo güreşi,dart,sokak tenisi, satranç,matrak, halk oyunları, topaç, balon patlatma, sandalye kapmaca, halat çekme yarışı gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.
‘Gençlik Merkezim Yollarda’ projemiz Gençlik projeleri destek programı 2018_2 kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından desteklenmektedir.
Bu çalışmalarla gençlerin serbest zamanlarını degerlendirme kalitesi yükseltilecek ve bu çalışma kamuoyunda bu tür etkinlikler için örnek teşkil edecektir. Gençlerin kişisel olarak gelişimleri desteklenerek yeteneklerini keşfetmeleri saglanacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.