HACI ADAYLARIMIZ BU HABER SİZİN İÇİN

Yaşam 17.02.2014 - 00:01, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 9262+ kez okundu.
 

HACI ADAYLARIMIZ BU HABER SİZİN İÇİN

Ordu Müftülüğünce 2014 yılında hacca gidecekler için önemli açıklamalar yapıldı.

Suudi Arabistan makamlarınca Kâbe ve çevresinde yapımı devam eden genişletme çalışmalarının henüz tamamlanmadığı, 2013 yılında uygulanan % 20 kontenjan indiriminin 2014 yılında da uygulanacağından; Bu sebeple; 1) 2014 yılında yeni hac müracaatı alınmayacaktır. 2) 2007-2013 yılları arasında hac müracaatında bulunan ve 2013 yılı hac kur’asına katılmasına rağmen hacca gidemeyen tüm hacı adaylarının kayıtları 2014 yılı için Diyanet İşleri Başkanlığınca yenilenecektir. 3) 2007 yılından itibaren kesintisiz olarak kayıt yaptırıp kur’aya gireceklerden;  hac konaklama türü tercihi ve adres değişikliklerine fırsat tanımak için 17-21 Şubat 2014 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırabileceklerdir. 4) 2007 yılında kayıt yaptırıp, müteakip yıllarda da yanına mahrem ve yakınını almak sureti ile birliktelik yaparak kayıt yeniletenlerden bağlantılarından ayrılmak isteyenler, 2014 yılı hac kurasına katılmak üzere 17-21 Şubat 2014 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek kayıt işlemlerini yaptıracaklardır. Müracaat etmeyenler ise bu haklarından vazgeçmiş sayılacak ve birliktelikleri muhafaza edilerek 2014 yılı hac kur’asınaalınmayacaklardır. 5)2014 yılı hac kur’ası 20 Mart 2014 Perşembe günü, Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık bir şekilde çekilecektir. 6)Hac kesin kayıtları 24 Mart - 04 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.
Ordu Müftülüğünce 2014 yılında hacca gidecekler için önemli açıklamalar yapıldı.

Suudi Arabistan makamlarınca Kâbe ve çevresinde yapımı devam eden genişletme çalışmalarının henüz tamamlanmadığı, 2013 yılında uygulanan % 20 kontenjan indiriminin 2014 yılında da uygulanacağından;

Bu sebeple;

1) 2014 yılında yeni hac müracaatı alınmayacaktır.

2) 2007-2013 yılları arasında hac müracaatında bulunan ve 2013 yılı hac kur’asına katılmasına rağmen hacca gidemeyen tüm hacı adaylarının kayıtları 2014 yılı için Diyanet İşleri Başkanlığınca yenilenecektir.

3) 2007 yılından itibaren kesintisiz olarak kayıt yaptırıp kur’aya gireceklerden;  hac konaklama türü tercihi ve adres değişikliklerine fırsat tanımak için 17-21 Şubat 2014 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırabileceklerdir.

4) 2007 yılında kayıt yaptırıp, müteakip yıllarda da yanına mahrem ve yakınını almak sureti ile birliktelik yaparak kayıt yeniletenlerden bağlantılarından ayrılmak isteyenler, 2014 yılı hac kurasına katılmak üzere 17-21 Şubat 2014 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek kayıt işlemlerini yaptıracaklardır. Müracaat etmeyenler ise bu haklarından vazgeçmiş sayılacak ve birliktelikleri muhafaza edilerek 2014 yılı hac kur’asınaalınmayacaklardır.

5)2014 yılı hac kur’ası 20 Mart 2014 Perşembe günü, Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık bir şekilde çekilecektir.

6)Hac kesin kayıtları 24 Mart - 04 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.