İSTİKLAL MARŞI’MIZ 100 YAŞINDA

Gündem 13.03.2021 - 00:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3204+ kez okundu.
 

İSTİKLAL MARŞI’MIZ 100 YAŞINDA

Bir asırlık mazisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde Altınordu belediyesi düzenlediği farkındalık etkinlikleri ile milli mücadele ruhunu ve istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mücadelesini ve fikirlerini hafızalarda yeniden tazeledi.

Bir asırlık mazisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde Altınordu belediyesi düzenlediği farkındalık etkinlikleri ile milli mücadele ruhunu ve istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mücadelesini ve fikirlerini hafızalarda yeniden tazeledi. Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen ilk program Eskipazar mahallesinde bulunan garnizon şehitliğinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ile başlayan program coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Program şehitlerin kabirlerinde yapılan dua ile son buldu. GENÇ MEHMET AKİF’LERE “SAFAHAT” HEDİYE EDİLDİ Altınordu belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü iş birliği ile Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda da bir program düzenlendi.  İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı pandemi nedeni ile kısıtlı katılımcı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'u anlamak isimli kısa film izletisi ile devam eden program sonunda adları "Mehmet Akif olan 50 öğrenciye Altınordu belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy'un “Genç Safahat” isimli eseri hediye edildi. BAŞKAN TÖREN, “MİLLETİMİZİN İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ AKİF’İN MISRALARINDA VÜCUT BULMUŞTUR” Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. İstiklal Marşı’nın 100 yıl önce yazılsa da idealleri ve hedefleri bakımından milletimizin tarihi kadar köklü olduğunu belirten Başkan Tören, İstiklal Marşı’nın ufkunun, kapsayıcılığının geleceğimizi şekillendirecek kadar yeni olduğunu ifade etti. Başkan Tören mesajında şunlara yer verdi; “Anadolu topraklarında yetişmiş, tüm zamanların en büyük düşünür ve şairlerinden olan Mehmet Akif Ersoy’ u tanımadan, mücadelesini bilmeden İstiklâl Marşının ruhunu ve anlamını kavramak mümkün değildir.  Türk milletinin diriliş destanı olan İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Bu topraklardaki bin yıllık varoluşumuzun özetidir. Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi "Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın" duasına eşlik ediyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."  
Bir asırlık mazisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde Altınordu belediyesi düzenlediği farkındalık etkinlikleri ile milli mücadele ruhunu ve istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mücadelesini ve fikirlerini hafızalarda yeniden tazeledi.

Bir asırlık mazisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde Altınordu belediyesi düzenlediği farkındalık etkinlikleri ile milli mücadele ruhunu ve istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mücadelesini ve fikirlerini hafızalarda yeniden tazeledi.

Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen ilk program Eskipazar mahallesinde bulunan garnizon şehitliğinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ile başlayan program coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Program şehitlerin kabirlerinde yapılan dua ile son buldu.

GENÇ MEHMET AKİF’LERE “SAFAHAT” HEDİYE EDİLDİ

Altınordu belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü iş birliği ile Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda da bir program düzenlendi.

 İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı pandemi nedeni ile kısıtlı katılımcı ile gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'u anlamak isimli kısa film izletisi ile devam eden program sonunda adları "Mehmet Akif olan 50 öğrenciye Altınordu belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy'un “Genç Safahat” isimli eseri hediye edildi.

BAŞKAN TÖREN, “MİLLETİMİZİN İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ AKİF’İN MISRALARINDA VÜCUT BULMUŞTUR”

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

İstiklal Marşı’nın 100 yıl önce yazılsa da idealleri ve hedefleri bakımından milletimizin tarihi kadar köklü olduğunu belirten Başkan Tören, İstiklal Marşı’nın ufkunun, kapsayıcılığının geleceğimizi şekillendirecek kadar yeni olduğunu ifade etti. Başkan Tören mesajında şunlara yer verdi;

“Anadolu topraklarında yetişmiş, tüm zamanların en büyük düşünür ve şairlerinden olan Mehmet Akif Ersoy’ u tanımadan, mücadelesini bilmeden İstiklâl Marşının ruhunu ve anlamını kavramak mümkün değildir.  Türk milletinin diriliş destanı olan İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Bu topraklardaki bin yıllık varoluşumuzun özetidir. Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi "Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın" duasına eşlik ediyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.