167 BİN 300 TON

Gündem 08.07.2021 - 22:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3327+ kez okundu.
 

167 BİN 300 TON

Ordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 2021 yılı fındık rekoltesinin 167 bin 300 bin ton olduğunu söyledi.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 2021 yılı fındık rekoltesinin 167 bin 300 bin ton olduğunu söyledi. Akça, ‘’Biliyorsunuz bölgemizde ilimizde en önemli geçim kaynağı fındık sezonu yaklaşıyor. Hasadına çok kısa bir süre kaldı. Resmi rekolte çalışmaları da bugün itibariyle İlimizde  bitti. Diğer illerde de 1-2 gün içerisinde de tamamlanıp resmileşecek.  Bir hafta önce ilimizde  başlayan resmi rekolte çalışmaları Tarım İl Müdürlüğünün öncülüğünde İhracatçı Birlikleri, Ziraat Odasının temsilcileri, Borsa Temsilcileri, Tarım İl Müdürlüğü’nün yetkili elemanları   ve diğer paydaşların oluşturduğu ekiplerce sahada tespitler yapıldı. Bire bir hakikaten çok önemli sayılacak bir  çalışma yapıldı. Gidilmedik nokta bırakılmadı. Yoğun çalışma sonrası bugün itibariyle  resmileşen Ordu ilinin rekoltesi 167 bin 300 tondur. Geçen seneki rekolte 195 bin ton olarak  açıklanmıştı. Bu sene ki rekolte geçen seneki rekolteden 28 bin daha düşüktür’’ dedi
Ordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 2021 yılı fındık rekoltesinin 167 bin 300 bin ton olduğunu söyledi.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 2021 yılı fındık rekoltesinin 167 bin 300 bin ton olduğunu söyledi.
Akça, ‘’Biliyorsunuz bölgemizde ilimizde en önemli geçim kaynağı fındık sezonu yaklaşıyor. Hasadına çok kısa bir süre kaldı. Resmi rekolte çalışmaları da bugün itibariyle İlimizde  bitti. Diğer illerde de 1-2 gün içerisinde de tamamlanıp resmileşecek. 
Bir hafta önce ilimizde  başlayan resmi rekolte çalışmaları Tarım İl Müdürlüğünün öncülüğünde İhracatçı Birlikleri, Ziraat Odasının temsilcileri, Borsa Temsilcileri, Tarım İl Müdürlüğü’nün yetkili elemanları   ve diğer paydaşların oluşturduğu ekiplerce sahada tespitler yapıldı.
Bire bir hakikaten çok önemli sayılacak bir  çalışma yapıldı. Gidilmedik nokta bırakılmadı. Yoğun çalışma sonrası bugün itibariyle  resmileşen Ordu ilinin rekoltesi 167 bin 300 tondur. Geçen seneki rekolte 195 bin ton olarak  açıklanmıştı. Bu sene ki rekolte geçen seneki rekolteden 28 bin daha düşüktür’’ dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.